Friteza na vrući zrak: preporuke top modela


Friteza na vrući zrak: preporuke top modela

Friteza na vrući zrak ili
air fryer je uređaj koji je u posljednjih nekoliko godina doživio velik rast popularnosti, zbog čega je danas dio standardne opreme brojnih kuhinja. U nastavku razmatramo ključne prednosti friteze na vrući zrak, objašnjavamo kako funkcionira i donosimo preporuke dva top modela koji će kuhanje učiniti bržim, zdravijim i ukusnijim!

 

Prednosti friteze na vrući zrak

Friteze na vrući zrak imaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalno prženje u dubokom ulju. Prvo i najvažnije, omogućuju kuhanje sa značajno manje masti, često do 90% manje, što rezultira zdravijim obrocima. Uz to, air fryer friteze su svestrane i mogu se koristiti za prženje, pečenje, grilanje, ponekad čak i pečenje kolača, što ih čini vrlo praktičnim dodatkom svakoj kuhinji. Jednostavne su za upotrebu, ali i čišćenje, što doprinosi i uštedi vremena za čišćenje i održavanje. 

 

Kako funkcionira friteza na vrući zrak?

Friteze na vrući zrak koriste tehnologiju brzog cirkuliranja toplog zraka kako bi hrana postala hrskava izvana, a ostala sočna iznutra. Ventilator visoke snage ravnomjerno raspoređuje topli zrak oko hrane, čime se simulira duboko prženje bez potrebe za dodavanjem ulja. Ovo ne samo da čini hranu zdravijom, već i smanjuje mirise i nered u kuhinji.



Najbolje friteze na vrući zrak

Iz Mikronis ponude izdvojili smo dva modela friteza na vrući zrak s kojima ne možete pogriješiti: 

Philips HD9270/90 AirFryer XL se ističe svojom sposobnošću da termički obrađuje hranu do hrskave savršenosti s do 90% manje masti. S kapacitetom košare od 1,2 kg i posudom od 6,2 l, ovaj model odjednom može napraviti do 5 porcija obroka, što ga čini idealnim za obitelji. Uključuje programe za razne vrste hrane, od zamrznutih grickalica do grilanog povrća. Svi odvojivi dijelovi su perivi u perilici posuđa, što olakšava čišćenje.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer pruža izvanrednu fleksibilnost s mogućnošću podešavanja temperature od 40°C do 200°C i podrškom za kuhanje do 24 sata. Njegova sedmoslojna kompozitna košara za prženje s dvoslojnim PTFE neljepljivim premazom olakšava čišćenje i povećava dugovječnost. Kapacitet od 3,5 litara dovoljan je za obroke do 5 osoba, a ekskluzivni roštilj optimizira prostor za kuhanje.

 

Na što je potrebno obratiti pozornost prilikom kupnje friteze na vrući zrak?

Prilikom kupnje friteze na vrući zrak, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kako biste bili sigurni da ćete uložiti u model koji najbolje odgovara vašim potrebama: 
  • Kapacitet: Razmislite o veličini vašeg kućanstva i koliko često planirate koristiti fritezu. Generalno govoreći, modeli zapremine 1-2 l dovoljni su za 2 osobe, 3-4 l bit će dovoljno za 4 osobe, a veći modeli kapaciteta od 5 l ili više idealni su za pripremu obroka za 6 ljudi. 
  • Snaga i brzina kuhanja: Viša snaga omogućuje brže kuhanje i bolje rezultate prženja. Provjerite specifikacije kako biste osigurali da friteza može efikasno i brzo kuhati raznovrsnu hranu.
  • Lakoća čišćenja: Odaberite fritezu s odvojivim dijelovima koji se mogu prati u perilici posuđa kako biste olakšali čišćenje. Modeli s neljepljivim premazom unutar košare za prženje također su vrlo praktični.
  • Postavke i funkcionalnosti: Napredniji modeli dolaze s predprogramiranim postavkama za različite vrste hrane, što može biti korisno za one koji preferiraju jednostavnost korištenja. Također, provjerite uključuje li friteza dodatne funkcije poput podešavanja temperature i tajmera, što vam daje više kontrole nad procesom kuhanja.
  • Cijena i kvaliteta: Iako možete biti skloni tražiti povoljniju opciju, važno je uzeti u obzir kvalitetu i dugovječnost proizvoda. Modeli više cijene često nude kvalitetniji uređaj koji će trajati dugi niz godina, ali i dodatne funkcionalnosti.

Ove i brojne druge modele friteza na vrući zrak potražite na mikronis.hr!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode