5 razloga za kupnju čitača e-knjiga


5 razloga za kupnju čitača e-knjiga

Iako čitanje knjiga nosi posebnu draž i ima svoje čari poput specifičnog mirisa knjige, uređaji za čitanje knjiga u digitalnom formatu dolaze s brojnim prednostima zbog kojih predstavljaju ozbiljnu konkurenciju standardnom formatu knjiga na kojeg smo svi navikli. Ovi uređaji, posebno razvijeni kako bi iskustvo čitanja podigli na novu razinu, zato postaju sve popularniji i kod najzagriženijih čitatelja, jer im osim veće i brže dostupnosti knjiga, omogućuju i uštedu prostora, ali i novca. Ovo su svakako neke od osnovnih prednosti, a više detalja donosimo vam u nastavku. 
 


Cijela knjižnica u jednom uređaju

Ovaj mali uređaj može sadržavati tisuće knjiga. Knjige su glomazne i teške, pa će vam e-čitač svakako pomoći da uštedite na prostoru, a dodatna prednost je svakako i izvrsna preglednost vaše cijele zbirke. Osim u domu, digitalni format je iznimno praktičan prilikom putovanja. Odlaskom na duža putovanja mnogi sa sobom nose jednu ili više glomaznih i teških knjiga što je često nepraktično. E-čitači će omogućiti da sa sobom ponesete cijelu knjižnicu u uređaju malo većem od prosječnog mobitela.

Kindle Paperwhite iz naše web trgovine ima memoriju od čak 32 gigabajta, što je dovoljno mjesta za oko 22.000 knjiga. Vrlo vjerojatno nikada nećete uspjeti popuniti ovu memoriju, što je sjajno jer će vam sve vaše knjige biti uvijek dostupne na klik prsta s obzirom na to da ih nikada nećete morati brisati. Paperwhite dolazi i s još jednom velikom prednosti - samo jedno punjenje uređaja bit će dovoljno za njegov svakodnevni rad kroz nekoliko tjedana. 


Svršena prilagođenost čitanju

E-čitači knjiga svojim se oblikom i formatom mogu usporediti s manjim tabletom, no kad je riječ o zaslonu, priča je malo drugačija. Čitanje dužih tekstova na klasičnim zaslonima (poput mobitela, tableta ili računala) zahtijevat će veliko naprezanje očiju, pa nakon nekog vremena može postati nelagodno. Zasloni e-čitača razvijeni su specifično kako bi maksimalno približili iskustvo čitanja na ekranu čitanju prave knjige. Dodatna prednost je što će tekst na njima biti vrlo čitljiv čak i na najjačem dnevnom svjetlu, za razliku od teksta na zaslonu mobitela ili tableta. Ovakvi zasloni s podesivom razinom svjetline omogućit će i čitanje u potpunom mraku, što je sjajno za sve koji imaju naviku čitanja prije spavanja.
 


Jeftinije knjige

Ako čitate puno i imate naviku kupnje knjiga, ovaj hobi može postati vrlo skup. Klasične knjige najčešće nisu jeftine jer njihova proizvodnja i transport, kao i provizije svih članova distributivnog lanca generiraju značajne troškove koji se moraju namiriti. E-knjige su iz tog razloga u prosjeku jeftinije, a moguće je čak doći i do potpuno besplatnih izdanja (na legalan način). Primjerice, Amazon redovito objavljuje top listu 100 najpopularnijih besplatnih izdanja. Iako se tu najčešće ne radi o najnovijim i trenutno najtraženijim izdanjima, svakako se može pronaći kvalitetnih besplatnih knjiga iz svih žanrova. 

Još jedna prednost su besplatni uzorci knjiga. Koliko vam se puta dogodilo da ste kupili knjigu koja vam je djelovala sjajno i potom se razočarali nakon prvih nekoliko stranica? Vjerojatno mnogo. S Kindle-om ćete izbjeći ovaj problem, jer će vam Amazon, ali i neke domaće e-knjižnice, omogućiti besplatno čitanje prvih nekoliko stranica kako biste bili sigurni da želite nastaviti s čitanjem. 
 


Čitanje bez odgađanja 

Kada otkrijete novu knjigu koju želite pročitati, s čitanjem možete krenuti kroz samo par trenutaka. Odlazak u knjižaru ili naručivanje knjiga s web trgovina oduzima vrijeme, pa je ovo savršeno rješenje za sve nestrpljive čitatelje i one s nedostatkom slobodnog vremena. Ovako povećana dostupnost knjiga objašnjava statistike koje pokazuju da većina novih vlasnika e-čitača čita znatno više u odnosu na vrijeme kada su čitali standardne knjige. 


Dodatne funkcije za još bolje iskustvo 

Čitanje knjiga na e-čitaču daje novu dimenziju iskustvu čitanja. Podvlačenje bitnih dijelova teksta, vođenje bilješki i organizacija knjižnice prema vlastitim preferencijama, samo su neke od dostupnih funkcija. Još jedna vrlo korisna mogućnost je i pregled definicija riječi, što može biti od velike pomoći prilikom čitanja kompleksnijeg štiva ili knjiga na stranom jeziku. Uz sve to, ovi uređaji zapamtit će gdje ste stali s čitanjem, pa vam se više neće događati da zaklopite knjigu bez da ste zabilježili do kuda ste stigli.  
 

Je li čitač e-knjiga vaš idući omiljeni gadget? Prednosti su brojne, od financijskih ušteda, smanjenja potrebnog prostora za uvijek rastuću kolekciju knjiga, odlične mobilnosti vaše osobne knjižnice, do svih dodanih funkcija koje pospješuju iskustvo čitanja. Za sve koji vole čitati i često kupuju knjige, Kindle će biti sjajna opcija zbog svih ovih prednosti, ako se mogu (barem djelomično) odreći one posebne čari koja dolazi s držanjem knjige u ruci. 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode