Acer Aspire V Nitro: Život u brzoj traci


Acer Aspire V Nitro: Život u brzoj traci
Kad se računalo zove Nitro, odmah vam je jasno koji je njegov smisao postojanja: brzina, brzina, brzina! Da ne bi bilo zabune, ovaj Acer Aspire V Nitro nije igraće računalo – premda će se više nego dobro snaći i u toj vrsti zadataka – ali ovo je laptop koji će se dobro snaći u svemu. Drugim riječima, nije poanta da ovaj laptop obavlja ovo ili ono bolje od većine: poanta je da bolje obavlja sve.
Ta se filozofija odražava i u dizajnu: ne možemo reći da je dizajn ekskluzivan, da se presijava poput dragog kamenja i vrišti luksuzom – ali Acer Aspire V ostavlja vrlo dobar dojam: solidnog proizvoda koji je dorbo promišljen, odmjeren i pouzdan. Pod prstima ništa ne škripi, kućište je čvrsto i odaje dojam da će izdržati koliko god treba, a na svim mjestima izloženim habanju – šarke, poklopac zaslona, hrptovi – na svim tim mjestima kao da je dodatno ojačan, tako da izdrži sve izazove. Rekli smo da ne odiše luksuzom – prije ulijeva povjerenje – ali ima i nekoliko detalja koji imponiraju: srebrna šarka na koju je ugraviran njegov naziv te poklopac na koji je takozvanom NIL tehnologijom (Nanoimprint Lithography) nanesen metalni uzorak koji mu daje ugodan osjećaj pod prstima, kao da je presvučen nekim mekanim materijalom (a nije – to je samo metal, nema plastike!).

Sav taj dojam odmjerenosti – da je sve fino i kvalitetno, ali da ništa ne vrišti luksuzom – vrijedi sve dok ga ne uključite. A onda – iznenađenje. Dolazimo do nečega što itekako vrišti: to je ekran. Ekran normalne veličine (15,6""), IPS tipa (što znači da je dobro vidljiv i sa strane) zaista se može opisati kao vrištav, jer nudi punu 4K razlučivost: 3840 x 2160. Wow! Sve to skupa ne znači da vrišti u negativnom smislu – slika nije „prenabrijana“ zasićenim bojama, nego prilično prirodna, i dobro se vidi u svakom osvjetljenju jer je ekran premazan anti-glare slojem pa mu ne smetaju odbljesci i preintenzivno osvjetljenje. Kad smo već kod osvjetljenja, crveno rasvjetljena tipkovnica sjajno se slaže s mat crnim tonovima svuda oko nje.

Nakon upoznavanja s ekranom, čeka vas još jedno vrištanje – još doslovnije: riječ je o zvučnicima. Četiri zvučnika imaju ukupnu snagu od 8 W, što je dovoljno snažno da vas prodrma – ali samo ako to želite. Kao i sve ostalo na ovom računalu, i zvuk je odmjeren: može vas izuti iz cipela glasnoćom, ali nije sve podređeno glasnoći; u Aceru su svjesni da je kvaliteta zvuka važnija od kvantitete (glasnoće). Zato su u ovaj Acer Aspire ugradili i tehnologiju koja itekako pomaže pri gledanju filmova: Dolby Digital Plus Home Theatre Dialog Enhancement popravit će kvalitetu zvuka u dijalozima, kako bi jasnije čuli što glumci govore od buke oko njih.
Što još nudi V nitro? Prilično klasične komponente za ovaj cjenovni razred: Intelov Core i5 procesor 4210H koji radi na 2,90 GHz (a može povući na 3,5 GHz kad zatreba), 8 GB memorije (2x 4, može se nadograditi na 16), nVidia grafiku GeForce GTX 860M s 2 GB DDR5 memorije, disk od jednog terabajta… Nema ugrađenog DVD-a, a zahvaljujući tome laptop je izrazito lagan: 2,4 kilograma, a dodatni plus je što na mjesto DVD-a možete ugraditi SSD. Sva tri USB priključka podržavaju USB 3.0, a tu su i svi ostali standardni priključci: HDMI, čitač kartica, web kamera… Naravno, tu su i Windowsi. Jesmo li nešto zaboravili? Ah da: torba. Mikronis torbu dobivate na poklon – kako bi ju nosili s ponosom i svima rekli da ste ovakav zmaj od računala kupili u Mikronisu za jedva nešto više od šest tisuća kuna.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode