Kako kupiti gaming laptop


Kako kupiti gaming laptop
 
Odmah na početku: loša vijest. Vjerojatno znate, ali za svaki slučaj – da ponovimo: prijenosnici namijenjeni igranju su najskuplja vrsta prijenosnika. Nisu skuplji čak ni oni prestižni 'ultraprijenosnici': tanke, lagane, ušminkane naprave za poslovne ljude koji svako malo „vise“ po zračnim lukama, hotelima i kongresnim centrima…

Zašto su laptopi za gejmere najskuplji? Iz jednostavnog razloga: zato što su najjači. Znate i sami: za igre – procesorske snage, memorije… nikad dosta! (Jedina konkurencija: takozvane radne stranice – prijenosnici koji su napravljeni za programere, arhitekte, dizajnere.)

Stoga, pri izboru koncentrirajte se na tri stvari: procesor, memoriju i grafiku. Najlakše je s procesorom: odaberite i7 (eventualno, ako imate ograničene sredstva: i5). AMD prijeti da će se uskoro umiješati kao ozbiljan konkurent (već i jest – ali zasad samo za stolna računala) ali u međuvremenu – konkurencije nema. Osim ako nemate velika sredstva na raspolaganju: tada možete razmisliti i o posebnim izdanjima Intelovih čipova…

Što se tiče memorije, tu ima još manje dvojbe: što više, tim bolje. Eventualno možete razmisliti o kasnijoj nadogradnji: u tom slučaju provjerite podatak o maksimalnoj količini memorije.

Grafika? Najskuplja stavka. Najveći raspon. No komplicirano zapravo i nije: morate uzeti grafičku karticu – ne možete se ozbiljno igrati s ugrađenom grafikom – a izbor se svodi na onu narodnu: kol'ko para – tol'ko muzike.

Sve su to stavke koje možete provjeriti i izdaleka: dovoljno je pročitati specifikaciju s tehničkim podacima. No neke stvari je bolje provjeriti i izbliza, uživo, u direktnom susretu s računalom – jer neke stvari ne možete pročitati: morate ih opipati i vidjeti vlastitim očima. Mislimo na kvalitetu prikaza na ekranu te na kvalitetu tipkovnice i zamjene za miša.

Ima jedna stvar na koju ne bi trebali pristati na kompromis: to je kvaliteta izrade. I to je stvar koju je najbolje isprobati uživo, vlastitim prstima i očima. Laptop je sprava koju ćete itekako rabiti i stoga ne bi trebala biti previše nježna, a kamoli fragilna. Radije izaberite skuplju stvar s kvalitetnijom završnom izradom nego jaču „mrcinu“ koja škripi pod prstima.

Na koncu, neke stvari je najpametnije unaprijed otpisati i pozdraviti se s njima. Kod svih ostalih prijenosnih računala, osim onih za igranje, iznimno je važno da budu lagana, tanka a opet obdarena snažnim baterijama; jednom riječju: mobilna. No kod gaming laptopa – to je nerealno očekivati. Ne možete očekivati da će laptop pokretati najnovije igre na najjačim postavkama a da će istodobno štedjeti bateriju. Ne možete ni očekivati da bude i snažan i vitak. Jasno je što je od ta dva izbora bitnije i stoga: unaprijed se oprostite s vitkom linijom, malom masom i dugim radom na baterije.

Mikronis nudi ogroman izbor gaming računala svih vodećih proizvođača: sigurni smo da ćete kod nas odabrati najbolje za vas, a mi ćemo vam pri tome pomoći!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode