Kako odabrati pravi antivirusni program za vaše potrebe


Kako odabrati pravi antivirusni program za vaše potrebe

Virusi, malware, ransomware, phishing; sve su to prijetnje koje svakodnevno vrebaju u digitalnom svijetu, stoga je zaštita naših računala i mobilnih uređaja od tih zlonamjernih napada postala iznimno bitna. Najbolji način kako se zaštiti su antivirusni programi, no s obzirom na mnoštvo programa koji su dostupni na tržištu, odabir pravog može predstaviti izazov.  U ovom blogu predstavljamo vam korisne savjete kako odabrati najbolji antivirus za vaše specifične potrebe.


Što je antivirusni program?


Antivirusni program je softverski alat dizajniran za otkrivanje i uklanjanje softverskih virusa i drugih zlonamjernih softvera poput crva, trojanaca, ransomwarea, adwarea i drugih. Glavne funkcionalnosti takvih programa su:
  • Skeniranje datoteka: Pretraga datoteka za zlonamjerne kodove.
  • Stalna zaštita: Aktivno nadgledanje za otkrivanje i blokiranje prijetnji.
  • Zaštita od phishinga: Identifikacija i blokiranje lažnih web stranica.
  • Firewall: Blokiranje neautoriziranih pokušaja pristupa.
  • Ažuriranja: Redovito osvježavanje baze podataka s poznatim zlonamjernim kodovima.


Zašto nam je potreban antivirusni program?


U svijetu u kojem su cyber prijetnje stalna opasnost, antivirusni programi pružaju esencijalni sloj zaštite. Za korisnike je ključno da instaliraju antivirusne alate jer će računalo bez zaštite antivirusnog softvera biti zaraženo već nekoliko minuta od spajanja na internet. Prijetnje su stalne, što znači da antivirusne tvrtke, a i korisnici, redovito moraju ažurirati  svoje alate kako bi se zaštitili od više od 60.000 novih zlonamjernih softvera koji se stvaraju dnevno. Ovakvi programi osim što štite od virusa, također služe i za zaštitu osobnih podataka, očuvanje integriteta sistema te preveniraju potencijalne buduće napade.



Kako odabrati pravi antivirusni program za svoje potrebe?


U svijetu digitalne tehnologije, gdje se prijetnje neprestano razvijaju, od vitalne je važnosti osigurati optimalnu zaštitu svog računala. Pravilan odabir antivirusnog programa može biti ključ vaše sigurnosti. Kako biste lakše donijeli odluku, razmotrimo nekoliko ključnih kriterija za odabir.

Pouzdanost
Pouzdanost antivirusnog programa mora biti na vrhu liste prioriteta svakog korisnika. Važno je imati na umu da čak i najnaprednija rješenja mogu postati beskorisna ukoliko dolaze u sukob s drugim softverom koji koristite na vašem računalu. Ako, na primjer, odabrani antivirus izazove tehničke probleme ili se njegova zaštita često obustavi, mogli biste biti izloženi različitim prijetnjama. Stoga, kada razmatrate određeni antivirus, provjerite njegovu kompatibilnost s ostalim aplikacijama, kao i recenzije korisnika o njegovoj stabilnosti.

Upotrebljivost
Dobar antivirusni program trebao bi biti intuitivan i jednostavan za korištenje, bez obzira na tehničko znanje korisnika. Ako program korisniku stalno postavlja komplicirana pitanja ili traži redovite intervencije, to može dovesti do potencijalnih pogrešaka. Osim toga, ako antivirus značajno usporava računalo ili je težak za upotrebu, korisnici ga mogu ignorirati ili čak deaktivirati, čime se povećava rizik od infekcije.

Sveobuhvatna zaštita
S obzirom na raznovrsne online prijetnje s kojima se susrećemo, važno je odabrati antivirusno rješenje koje nudi sveobuhvatnu zaštitu. To znači da bi program trebao zaštititi sve računalne domene, sve vrste datoteka i sve mrežne elemente koji mogu biti izloženi napadu. Bilo da se radi o e-pošti, pretraživanju interneta ili FTP prijenosima, antivirus bi trebao osigurati da su svi ovi kanali zaštićeni od potencijalnih prijetnji

Kvaliteta zaštite
Antivirusni program mora imati visoku učinkovitost detekcije zlonamjernog softvera, redovito se ažurirati kako bi prepoznao nove prijetnje i učinkovito uklanjati infekcije s računala. Osim toga, njegov rad ne bi smio negativno utjecati na performanse računala, čime bi se osigurala besprijekorna zaštita bez kompromisa.


Zaključak


Kada se suočavate s neprestano mijenjajućim i sve složenijim online prijetnjama, odabir pravog antivirusnog programa postaje ne samo preporuka, već nužnost. Nakon analize ključnih kriterija za odabir antivirusa, možda se pitate gdje pronaći antivirusne programe koji će zadovoljiti vaše potrebe? Odgovor je Mikronis webshop, gdje ćete pronaći impresivan broj licenciranih rješenja.

Iz Mikronis ponude izdvajamo:

 

  • Kaspersky Anti-Virus - Pruža real-time automatsku zaštitu od širokog spektra prijetnji i sadrži sve osnovne alate potrebne za zaštitu vašeg računala. Uz skeniranje u stvarnom vremenu, poboljšanu identifikaciju te zaštitu od krađe, kao i mnoge druge funkcije, pruža sigurnost za računalo tijekom cijele godine.
  • Bitdefender Internet Security - Program koji donosi višeslojnu zaštitu od ransomware-a. Kroz pomno praćenje ponašanja vašeg računala, sprječava potencijalne napade i štiti dokumente od ransomware enkripcije. S ovom zaštitom, ne morate se brinuti o gubicima vremena ili novca te možete u potpunosti uživati u svim svojim digitalnim uređajima.
  • Nod32 Antivirusni Software: Ako tražite vrhunsko antivirusno rješenje koje će vas zaštititi, a da pritom ne opterećuje vaš sustav, Nod32 je pravi odabir. Uživajte u online aktivnostima, bilo da surfate, koristite društvene mreže ili se igrate. Ovaj antivirus pruža jedinstvene tehnologije otkrivanja te napredni skener memorije koji štiti od zloćudnog softvera.


U digitalnom svijetu gdje su prijetnje sveprisutne, vaša odluka o odabiru antivirusa može biti presudna za očuvanje vaših osobnih i profesionalnih podataka. Mikronis webshop nudi pažljivo odabrane antivirusne programe koji predstavljaju spoj pouzdanosti, kvalitete i upotrebljivosti. Zapamtite, investicija u kvalitetni antivirusni program ulaganje je u vašu sigurnost

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode