Kakvim sve pametnim uređajima možete zaštititi svoj dom?


Kakvim sve pametnim uređajima možete zaštititi svoj dom?

Pametni nam uređaji, bez sumnje, čine svakodnevni život jednostavnijim. Osim mobitela, narukvica i satova koje uvijek nosimo sa sobom, mnoštvo je pametne opreme koja olakšava ili samostalno obavlja kućne obaveze te pruža sigurnost i zaštitu vašem domu i ukućanima. Najbolje od svega je što većinu tih praktičnih i korisnih malih uređaja možete međusobno povezati i upravljati njima gdje god se nalazili uz pomoć mobitela ili tableta. 

 

Pametni alarmni sustavi i video nadzor


Uz pomoć pametnih alarmnih sustava možete biti bezbrižni i opušteni, znajući da je vaš dom siguran i zaštićen. Obično se sastoje od alarmne baze ili centrale te različitih senzora i uređaja za upravljanje. Tako, primjerice, ovi Yale alarmni sustavi dolaze s magnetnim kontaktom za vrata ili prozore te senzorom pokreta. Ako se vrata ili prozor otvore, kontakt šalje signal o mogućoj provali, o čemu se korisnika obavještava na mobilni uređaj. Alarmni sustav možete postaviti na prilagođeni rad dok ste kući, a zahvaljujući preciznom geolokacijskom sustavu podsjetit će vas da ga uključite kad odlazite.  Za nadzor doma izvana ili iznutra, odaberite jednu od kamera za video nadzor. Google Nest kamere linija su pametnih kućnih sigurnosnih kamera koje su dizajnirane upravo za korištenje u unutarnjim i vanjskim okruženjima. Opremljeni su naprednim značajkama kao što su detekcija pokreta, noćni vid i dvosmjerni audio. Mogu se integrirati sa drugim Nest proizvodima kao što je Nest Hello Doorbell, pametno zvono za ulazna vrata.

S njima možete pratiti tko prilazi vašem stanu ili kući te paziti na dom, ukućane i kućne ljubimce dok vas nema. Savjete za odabir kućnih nadzornih kamera koje odgovaraju vašim potrebama možete pročitati u jednom od prethodnih blogova.  

 

Pametna zvona i brave


Pametne brave i zvona još su jedan način za zaštitu doma od neželjenih posjetitelja. Google Nest Doorbell je pametno zvono za vrata koje vam omogućuje da vidite, čujete i razgovarate s posjetiteljima na svojim vratima, čak i kada niste kod kuće. Zvono na vratima opremljeno je kamerom visoke razlučivosti, dvosmjernim zvukom i noćnim vidom, što vam omogućuje da vidite i komunicirate s posjetiteljima u stvarnom vremenu, putem aplikacije Google Nest na vašem pametnom telefonu, tabletu ili računalu. Kao što smo prethodno spomenuli, moguće ga je integrirati sa Google Nest kamerama. Pametne brave ne koriste ključ, već ih možete zaključati pomoću svog smartphonea gdje god se nalazili, a isto tako i otključati svojim prijateljima, obitelji ili osobama od povjerenja. Imaju i opciju automatskog otključavanja i zaključavanja čim se sa svojim mobitelom približite, odnosno udaljite od ulaznih vrata, a alarm će vas upozoriti na promjenu statusa. Želite li zadržati svoju bravu i ključeve, Yale Linus pametnu bravu možete montirati kao dodatnu zaštitu i koristiti oblik zaključavanja kakav želite, a Imou pametne brave možete zaključati na čak 7 različitih načina, među kojima su otisak prsta i ukucavanje šifre.
 


Pametni senzori i detektori


Razni senzori i detektori su prisutni su kao komponente u svim pametnim uređajima za sigurnost i zaštitu doma, no nogu biti i samostalni uređaji koji ispunjavaju određenu svrhu (ili više njih). Ovaj Mi senzor reagira upozorenjem na otvaranje raznih objekata u kućanstvu. Osim na vrata i prozore, možete ga postaviti na hladnjak, ormar, kutije i ostale stvari koje se mogu otvoriti i zatvoriti. Detektor poplave poslat će obavijest na vaš mobilni uređaj ako uoči nekontrolirano istjecanje vode kako biste mogli reagirati na vrijeme i spriječiti da voda uništi vašu imovinu. Želite li višenamjenski uređaj, svakako razmotrite kupnju Yale detektora dima, pokreta i topline. Osim što može prepoznati potencijalnu opasnost od požara po prisutnosti dima ili nagloj promjeni temperature te upozoriti na kretanje, lako se poveže s čak 40 dodatnih uređaja za stvaranje pouzdanog i sveobuhvatnog sigurnosnog sustava. 

 

Uređaj za upravljanje svim smart uređajima


Sve navedene uređaje možemo koristiti kroz Google Nest Hub - centralnu jedinicu za upravljanje sa svim pametnim uređajima. Ova nadograđena verzija originalnog Nest Huba, ima veći zaslon i poboljšane zvučnike te je kompatibilna sa više od 200 pametnih uređaja. Ugrađeni Google Assistant omogućuje korisnicima kontrolu pametnih kućnih uređaja, postavljanje podsjetnika, upućivanje poziva i pristup širokom rasponu drugih značajki pomoću glasovnih naredbi. Uređaj također ima zaslon osjetljiv na dodir koji se može koristiti za pristup informacijama poput vremena, vijesti i događaja u kalendaru. Izvrstan je izbor za svakoga tko želi nadograditi svoj dom pametnim pomoćnikom i zaslonom.


Uz pametne uređaje za zaštitu doma možete biti bezbrižni i opušteni kad god napuštate svoju kuću ili stan, znajući da je pod nadzorom, a možete ih pronaći u Mikronis web shopu
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode