Konvertibilni snagator


Konvertibilni snagator
Lenovo prijenosna računala iz serije Yoga sinonim su za konvertibilna prijenosna računala, koja ne samo da podjednako udobno možete koristiti kao laptop ili kao tablet, nego i u još dva načina rada: stand u kojem možete upravljati touchscreenom dok Yoga stoji stabilno kao na stalku, ili tent koji je najpodesniji za gledanje videa. Vrhunac te serije dosad je predstavljao lanjski model Yoga Pro 3, vrhunski model koji je donio nevjerojatno tanku liniju i malu masu (po tom kriteriju se sasvim lijepo da usporediti s tabletima, a ne s laptopima koji su u usporedbi s tom Yogom nezgrapni i teški), a k tome i nevjerojatno detaljan ekran (QHD+ razlučivost – 3200*1800 na 13,3") te inovativnu šarku nalik na one na remenima ručnih satova – genijalan izum o kojem ćemo detaljnije pisati malo kansije.

Ovogodišnji model Yoga 900, najavljen krajem listopada i već dostupan kod nas, u svim svojim izvedbama, nasljednik je tog višestruko nagrađivanog modela. I premda na prvi pogled izgleda vrlo slično – ista famozna šarka, ekran iste veličine i karakteristika, vrlo slične dimenzije i težina – ova Lenovo Yoga je zapravo posve drugačija zvjerka. Naime, lanjski model je, da bi bio tako zavidno vitak, lagan i mobilan, bio izgrađen oko Core M procesora koji se češće koristi (i primjereniji je) tabletima nego laptopima. A to znači da su i performanse bile više nalik na tablete – za njegovu cijenu mogli ste nabaviti puno snažniji laptop. Performanse baterije više su nalikovale na laptop – drugim riječima, baterija je kratko trajala, što i nije iznenađenje kad pogledate kako je lagan i tanak taj uređaj.

Ali Yoga 900 donosi iznenađenje. Nekoliko njih, štoviše. Prvo, procesor koji ga pogoni nije model stvoren za maksimalnu mobilnost, nego za maksimalne performanse: Intel Core i7 6500U takta 2,50 GHz, najnoviji 15-wattni Skylake – doslovce zvjerka (u slabijem modelu tu je i5 6200U – još uvijek izrazito snažan procesor). U kombinaciji sa 8 GB RAM-a i SSD-om to je prijenosnik sposoban i za najzahtjevnije zadaće – stoga treba skinuti kapu inžinjerima Lenova koji su takvu snagu uspjeli utrpati u kućište tanje od jednog i pol centimetra (ne postoji ni jedan tanji Core konvertibilni prijenosnik) i 1,3 kilograma teško. Ali još veće tehnološko dostignuće je baterija: 4-ćelijska tanka baterija može izdržati devet sati reprodukcije videa – što znači da uz manje zahtjevne zadaće, poput rada u Office aplikacijama i interneta, može bez problema izdržati i cijeli radni dan.

Najviše divljenje ipak izaziva spomenuta šarka. Napravljena po uzoru na remene za ručne satove, sastoji se od čak 813 pojedinačnih komponenti. Manje je bitno što takvo rješenje izgleda izvanredno elegantno; važnije je što omogućuje glatko prekretanje zaslona i tipkovnice – gornjeg i donjeg dijela uređaja čijim preokretom pretvarate laptop u tablet, ili „stalak“ u „šator“… ukratko, iz jednog joga položaja u drugi. Takva šarka ulijeva više povjerenja u izdržljivost nego „normalne“ izvedbe, a u njoj se krije i dio tajne kako je Lenovo uspio postići maksimalne performanse u minimalnom gabaritima. Naime, dizajn šarke omogućuje bolji protok zraka i bolje hlađenje. A tu je i posebno rješenje koje omogućuje automatsko zaključavanje laganim pokretom, bez naprezanja, kao i jednako lagano otključavanje jednom rukom.

Lenovo laptopi su tradicionalno opremljeni pristojnim brojem priključaka, a to važi i za Yogu 900: taj ultraprijenosnik ima čak četiri USB priključka: dva tipa USB 3.0, jedan USB 2.0 (preko kojeg ide napajanje) i jedan novi USB tipa C, preko kojeg se može spojiti i na vanjski monitor ili TV (na prvi pogled djeluje kao hendikep što nema HDMI-ja ali na dulji rok ovo je bolje rješenje jer USB tipa C će uskoro postati sveprisutni standard). Dobro zvuče i stereo zvučnici, s Dolby Home Theater certifikatom, koje je proizveo JBL, a Windowsi 10 su predinstalirani. Lenovo Yoga 900 se nudi u dvije varijante: jača s i7 procesorom i SSD-om od 512 GB te slabija s i5 i 256 GB. Obje se nude u tri boje: klementina-narančastoj, šampanj-zlatnoj i srebrnoj.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode