Lenovo IdeaPad Yoga 720: Svestrani laptop


Lenovo IdeaPad Yoga 720: Svestrani laptop
Još od izlaska prvih Yoga 2012., ova serija Lenova nametnula se kao predvodnik na tržištu prijenosnika koji se mogu koristiti na dva načina (OK, na četiri – kažu u Lenovu; možete ih koristiti i kao „šator“ tako da okrenete ekran prema sugovorniku, ili kao „stalak“, tako da položite ekran na stol s tipkovnicom prema dolje). Lenovo IdeaPad Yoga je zadržala predvodnički status time što je stalno nudila nešto novo u odnosu na konkurenciju; tako je i s najnovijim modelom Lenovo IdeaPad Yoga 720 – to je prvi 2-u-1 latop/tablet koji koristi standardne, najjače verzije procesora (a ne one namijenjene ultraprijenosnicima). Štoviše, u nekim modelima su „nabrijane“, HQ verzije Core procesora, a umjesto ugrađene grafike tu je nVidijin geForce GTX 1050 – što kažete na toliku grafičku snagu u tabletu?

A Yoga 720 ima i drugih aduta; neki od njih su vidljivi na prvi pogled, i itekako opipljivi. Kućište je dobrim dijelom napravljeno od aluminija. Oko njega je vrlo tanak okvir – po najnovijoj mobilnoj modi – a ekran prikazuje sliku u Full HD-u, čak i u varijanti s manjim, 13,3"" zaslonom. Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje – što je inače rijetkost kod ultraprijenosnih računala, a neophodno je za ozbiljan rad.

Sve skupa teži (u najmanjoj varijanti) samo 1,25 kilograma – sjajno za računalo s procesorom pune snage, zar ne?
Zanimljiva je i ponuda priključaka: nema priključka za Ethernet, ali zato je tu Thunderbolt (na nekim modelima) te čak tri USB priključka, i to različita: po jedan USB 3.0, USB tipa C i USB 3.1 tipa C.

Baterija je definitivno ogroman plus: nezavisni testovi pokazuju kako će izdržati osam sati non-stop surfanja preko Wi-Fi-ja, ili čak 17 sati i 46 minuta štedljivog načina rada!

Uz Yogu 720 možete koristiti Lenovo Active Pen, olovku koja može fino registrirati i razlikovati čak 4096 razina pritiska.
Cijena Lenovo IdeaPad Yoga 720 laptopa ovisi o zaslonu, procesoru i memoriji a kreće se od 8.999 kuna za 13"" model s i5 procesorom (ili tisuću kuna više za 15"" model s izvedbom 7300HQ) preko 10.599 kuna (13"" model s i7) odnosno 11.299 kuna (15"" model sa 7700HQ procesorom) pa sve do najjačeg modela koji za 14.449 kuna nudi 16 GB RAM-a, SSD od 512 GB i Windows 10 Professional."
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode