Monitor nove klase


Monitor nove klase
Previše? To je prvo što se upitate kad vidite monitor LG 34UM95C - njegove goleme dimenzije, “izduženi” 21:9 format, golemu WQHD razlučivost, cijenu… Možda ćete odmah uvidjeti njegove prednosti ako ste profesionalac koji se bavi grafičkim dizajnom ili nečim sličnim - ali ako ste “obični smrtnik”, bit će vam oprošteno ako se pred njim osjetite impresionirani. Profesionalci naime već koriste konfiguracije s dva ili tri monitora i znaju kako optimalno iskoristiti svaki dodatni inč, pa im je već na prvi pogled jasno kako se može iskoristiti ova grdosija: kao zamjena za više monitora. Uz ovakav monitor, koji zauzima čitavo vidno polje, osjećat ćete se kao da pred sobom imate ne dva nego tri monitora “normalne” veličine. Korisnici Maca cijenit će i podršku za Thunderbolt 2 a vizualni umjetnici podršku za 99% boja koje se mogu prikazati u punom sRGB spektru.

Međutim, ovaj PC monitor ne bi pobudio takvo zanimanje kupaca i konkurenata (Samsung je vrlo brzo izdao sličan model) da je namijenjen samo uskom krugu profesionalaca: ubrzo nakon što ga počnete koristiti, svakom će pasti na pamet više od nekoliko načina na koje može iskoristiti ovakav monitor za računalo. Format 21:9 upravo vapi za tim da na njemu pogledate film, onako kako se gleda i u kinu: da vam izgleda veći od života. Ali u svim drugim situacijama, podijelit ćete ekran na više izvora ili više aplikacija (to se lako obavlja pomoću funkcije Screen Split koja dijeli ekran na do četiri površine čiju veličinu možete podesiti povlačenjem klizača). Ovaj LG LED monitor postavlja nova pravila i navikava vas na novi način korištenja računala, u kojem je istodobno više stvari dostupno, vidljivo i pristupačno.
Previše? Ma kakvi! Taman.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode