Najbrža grafika ikad


Najbrža grafika ikad
Proizvođači grafičkih kartica i srodnog gejmerskog hardvera nemaju previše obzira kad se predstavljaju noviteti (nemaju obzira ni prema našim novčanicima, ali to je druga tema): štogod novog izađe, uvijek se to predstavlja kao „revolucionarna tehnologija“, „kvantni skok u performansama“ i još dvije-tri fraze. Međutim, ovaj put sve te izlizane fraze doista stoje. Već iz opisa tehnologije (pa i iz prvih, krnjih podataka koji su procurili u medije i prije službene premijere – može li se uopće danas išta sakriti?) vidi se da nova tehnologija doista nudi ogromnu razliku u odnosu na one koje su danas dostupne na tržištu. (Zanima li vas tehnološka pozadina, više detalja o novoj mikroarhitekturi, nazvanoj Pascal, možete naći ovdje.)

To potvrđuju i prve nezavisne recenzije: tako se primjerice u GameSpotu čude kako je moguće da je GTX 1080 ne samo osjetno brži od Titana X (samo nekoliko mjeseci starog udarnog modela nVidije, koji je čak i skuplji od 1080-ice!) nego i od dvije kartice s dosadašnjim brzinskim prvakom GTX 980 u SLI konfiguraciji! Slično tome, i drugi mediji su, blago rečeno, iznenađeni rezultatima testova koji pokazuju kako je u nekim situacijama (4K) nova 1080-ica doista gotovo dvostruko brža od svega što danas postoji na tržištu. Ukratko, potražite li na Googleu recenzije, vidjet ćete kako uopće nije upitno da GeForce GTX 1080 donosi ogroman napredak u performansama – veći nego što je uobičajeno. Štoviše, u zaključcima se obično ističe kako uopće nema sumnje što ćete kupiti ako pošto-poto želite najjaču grafiku koja postoji – ova je čak i jeftina u odnosu na neke ranije najbrže solucije.

Ovo čudo od najnovije grafike trenutačno je raspoloživo samo u jednoj varijanti: GeForce GTX 1080 Founders Edition. Riječ je o svojevrsnoj pretpremijeri – koja se, kao i u kinu, ta grafička kartica cijena koje je viša nego u kasnjoj ""standardnoj ponudi"". Međutim, to pretpremijerno izdanje namijenjeno onima koji su najnestrpljiviji ima i dodatne prednosti u odnosu na „normalno“ koje će nešto kasnije biti dostupno „običnom puku“: primjerice, metalnu oblogu od nove aluminijske slitine koja drastično smanjuje mogućnost pregrijavanja. Nezavisni mediji tako bilježe da je Founders Edition grafička kartica ostala relativno cool čak i kad su je izložili overclockingu većem od onog kojeg Nvidia drži mogućim.

GeForce GTX 1080 Founders Edition je izašao na svjetsko tržište u petak, 27. svibnja 2016., preko službene web stranice u 15:00 sati po našem vremenu. U 15:09 je rasprodan, bilježi PC World (koji nije mjerio za koliko su rasprodane partnerske kartice, ali zaključuje da su nestale istom brzinom). Kako će proći kod nas? Provjerite: samo koji dan nakon svjetske prezentacije, ta kartica stiže i na naše tržište, u Mikronis web shop, i to u obličju Asusove GeForce GTX 1080 Founders Edition kartice. Samo što nije jedina: uz Asus, tu si Zotac, EVGA, Gainward... Dakle, ovih dana stižu nam i Zotac GeForce GTX 1080 Founders Edition te EVGA GeForce GTX 1080 Founders Edition a u petak i Gainwardova kartica. Treba li još išta reći osim: navalite?
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode