Najbrži disk na tržištu


Najbrži disk na tržištu
Samsungova nova tehnologija V-NAND omogućuje da se na isti prostor u disku smjesti više flash memorije – a time automatski i da brže radi. Naravno, Samsung je dodao još pokoji high-tech trik, te tako još učvrstio prednost pred konkurencijom kojoj će trebati neko vrijeme da dosegne tehnološke napretke koje je Samsung uveo u svoju seriju 850 Pro SSD, primjerice RAPID način rada u kojem softver Magician koristi slobodnu DRAM memoriju kao cache, i time omogućuje 1,8 puta veće brzine – do 550 MB u sekundi prilikom čitanja, odnosno 520 prilikom zapisivanja podataka. Drugi softver, Dynamic Thermal Guard, brine se da se disk nikad ne pregrije, a potrošnja energije je minimalna što ovaj disk čini primjenjivim i u ultrabook računalima. Tu je i hardverska enkripcija koja zakriva sve podatke 256-bitno. (Što sve još nudi ovaj Samsung SSD disk, pročitajte na službenim stranicama).

Samsung je podvukao superiornost nove tehnologije i time što su povećali kapacitet: ovo je prvi SSD za osobna računala koji se nudi u kapacitetu od 2 TB. Model koji vam predstavljamo, Samsung 850 Pro SSD, ima kapacitet od 256 GB, a cijena mu je jedva viša od tisuću kuna – osjetno više od običnih SSD-ova, ali manje nego što taj disk košta drugdje. Čak je i na američkom tržištu skuplji: provjerili smo na Googleu i usput saznali da mu svi daju najviše ocjene: vodeći svjetski računalni medij C|net daje mu devet od deset zvjezdica, a na Neweggu i B&H ima „samo“ pet zvjezdica – od pet mogućih.
Kvaliteta? Dovoljno je reći – 10 godina jamstva.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode