PC za svemirsko doba


PC za svemirsko doba
Rijetko kad naziv serije opisuje neki uređaj tako dobro kao ovaj HP Envy Curved 34 AiO – čim ga pogledate, osjetite zavist prema onima koji si to čudo mogu priuštiti. Vjerojatno ste već navikli gledati profesionalce kojima nije dovoljan jedan monitor na stolu nego ih imaju dva – e, pa i oni će s jednakom ili još većom zavišću gledati ovaj PC. Osim što je velik kao dva „normalna“ monitora (da se razvije u ravnu plohu, zauzeo bi gotovo dva metra u dijagonali), dizajniran je tako da zauzme čitavo vidno polje. To ne samo da zvuči praktično (ne morate okretati glavu od jednog monitora do drugog, ali ni od jednog ugla do drugog – kako bi morali da imate 34" monitor s ravnim ekranom) nego je i – zdravo. Da, zdravo. Dok gledate kako izgleda na fotografijama, ovo čudo tehnike djeluje kao monstruozna naprava ali zapravo čuva zdravlje: zaobljeni ekrani manje naprežu oči, prirodniji su, pa čak predstavljaju manje opterećenje za vrat i kralježnicu (jer nema spomenutog okretanja). Dodatni plus im je što zbog svog oblika (a i zbog anti-glare premaza kojeg je HP nanio povrh ekrana) manje reflektiraju svjetlost iz okolice.

34" ekran prikazuje izduženu sliku u formatu 21:9 – pravom filmskom, u kojem su snimani cinemascope klasici. U to doba je smišljen Technicolor, tehnologija koja je omogućavala nevjerojatno živahne boje, sliku „veću od života“. Kompanija Technicolor postoji i danas, i izdaje vrhunskim monitorima i televizorima svoj certifikat, kojim svjedoči izvanrednu definiciju boja. Pogađate, ima ga i ekran ovog uređaja – prvi među sve-u-jednom računalima. HP je osigurao i potvrdu da monitor može prikazati više od 99% boja na profesionalnoj skali sRGB, što ga čini idealnim za grafičke profesionalce. No vratimo se još malo na filmove: za njih je itekako važan i zvuk, a onaj koji izlazi iz ovog monitora jednako je spektakularan kao i slika. Naime, u njega je ugrađeno čak šest zvučnika, a njihov je zvuk fino podesio i uskladio legendarni Bang & Olufsen. Naravno, sve opisano je dovoljno da izmami sline ne samo filmofila nego i pasioniranih igrača… premda, ova naprava je zapravo podesna za sve, i za zabavu i za posao – ovakav ekran itekako povećava produktivnost, kada na jednom kraju monitora možete gledati podatke primjerice u Excelu ili nekoj bazi podataka a na drugom pisati dokument u Wordu ili tražiti podatke na webu.

Nakon što, uz nemali napor, uspijete odvojiti oči od površine zaslona i usredotočiti se na ono što ovaj HP Envy krije unutar kućišta, i ondje ćete pronaći par impresivnih stvari. Ovaj model pogoni novi Intelov Skylake procesor Core i7 6700T (2,8/3,6 GHz), s 8 GB DDR4 RAM-a i nVidia GeForce GTX 960A grafikom s vlastita 2 GB DDR5 RAM-a (ne, nije 'tipfeler': 960A inače ne postoji u slobodnoj prodaji, ali ovaj uređaj ga ima). Tu je i kombinacija SSD-a od 120 GB i terabajtnog tvrdog diska. Windows 10 je predinstaliran a ovo je jedno od prvih računala koje koristi Intel RealSense tehnologiju i Windows Hello preko kojeg se možete prijaviti na PC vlastitom slikom: ugrađena kamera će skenirati šarenicu vašeg oka i logirati vas, umjesto da upisujete lozinku.
Uz golemi ekran ovog HP Envy Curved uređaja dobiva se i tipkovnica i miš – oboje bežični, dakako – a ne nedostaje ni priključaka: straga su dva USB 2.0 i dva USB 3.0 priključka a sprijeda su još dva USB 3.0 priključka te čitač memorijskih kartica. Straga je još i Ethernet te dva HDMI priključka. Jedan je ulazni – zgodno za Blu-ray, kamkorder i slično – a drugi je izlazni; preko njega možete prikazivati sliku na još jednom ekranu, pored ovoga. Možete li zamisliti nekog toliko razmaženog da bi to poželio?
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode