Podignite totem svom gejmerskom umijeću


Podignite totem svom gejmerskom umijeću
Avenio računala već su zaradila ugled među domaćim kupcima time što ne nude najjeftinije nego provjerene komponente, detaljno se testiraju prije isporuke i pokrivena su petogodišnjom garancijom (uz redovito godišnje održavanje). Avenio Tothem je konfiguracija koja poštuje sva ta pravila a namijenjena je (naj)zahtjevn(ij)oj publici: igračima. Samo što tako dobro izgleda da će se za njom pomamiti i oni koji igraju samo Solitaire…
No da krenemo s otkrivanjem tajni: koje se to provjerene komponente kriju u kućištu. Eh da, kućište: proizveo ga je NZXT, tvrtka koja je specijalizirana upravo za proizvode namijenjene gejmerima, a ponajprije je poznata po kućištima. Ovo ima šasiju napravljenu od čistog čelika i mnoštvo finih detalja koji otkrivaju najvišu razinu pozornosti. Zahvaljujući svim tim detaljima, kućište izgleda podjednako zanimljivo sa svih strana, ali naš favorit je lijeva strana: na njoj se nalazi veliki „prozor“ koji znatiželjnima omogućuje pogled u unutrašnjost računala, s uredno posloženim kabelima i dovoljno prostora između komponenti za hlađenje strujanjem zraka. Naravno, zrak struji i kroz „prozor“ prekrivenom mrežicom koja štiti dragocjene komponente od njihovog najvećeg neprijatelja: prašine. Filtri iste namjene nalaze se i sprijeda (ispod neprozirnog poklopca), straga i odozgo; komponente su raspoređene tako da zrak struji oko njih, hladi ih i zagrijan odlazi kroz odvode. Uza sve to, dodatni benefit ovakvog dizajna je taj što je ovo kućište izrazito tiho: veliki ventilatori ne buče, a najbučnije komponente strateški su raspoređene iza čeličnih ploča.

Srce računala kuca na taktu od 3,20 GHz; radi se o Intelovom procesoru Core i5 4460, iz generacije Haswell; naime, usporedivi procesori iz novije generacije SkyLake još uvijek su osjetno skuplji. Radnu memoriju čine dva modula od po 4 GB (moguće je odlučiti se i za dvostruko više: 16 GB) a sve skupa napaja 550 W uz Bronze certifikat. Naravno, uz NZXT-ovo kućište, ovo Avenio stolno računalo ima još komponenti koje su proizveli brendovi koji uživaju neupitan ugled među gejmerima. Najuočljiviji je od njih memorijski modul Avexira, specijaliziranog proizvođača memorija i srodnih gejmerskih komponenti; najuočljiviji zato što je obložen LED diodama – njihova svjetlost se baš lijepo rasprostire taman po sredini Tothema, nasuprot prozora ;) Slijedeći brend popularan u gejmerskim krugovima je EVGA, kalifornijski proizvođač grafičkih kartica po referentnom dizajnu nVidije. Više o EVGA možete pročitati ovdje a mi ćemo vam priznati da smo s njihovom izvedbom GTX960 sa SSC tehnologijom i 2 GB GDDR-a 5 bili toliko zadovoljni da smo odustali od prvobitne ideje da Avenio desktop konfiguracija ima jači procesor GTX970; EVGA-ina izvedba 960-ice dovoljno je snažna (tko je spomenuo overclocking?) pa smo naposljetku ostvarili solidnu uštedu.
Kad smo već kod ušteda, otkrit ćemo vam i ostale razloge koji su nam omogućili da ostanemo na cijeni za gotovo trećinu nižoj od uobičajenih – peteroznamenkastih. Prvo, ovo Avenio računalo nema Windowse – zato što nas većina kupaca traži da ih instaliraju sami. (No, ako vam to ne odgovara, rado ćemo vam uz Tothem prodati i Windowse 10 i besplatno ih instalirati). Drugo, nema ni tvrdog diska – također zato što imamo iskustvo da mnogi kupci više vole premjestiti disk s podacima sa starog PC-a; na Tothemu je SSD disk od 120 GB na koji će udobno stati OS, najnužniji podaci i instalacije svih željenih igara. Zatim, nema ni optičkog diska – naprosto zato što nema gdje stati: kućište je beskompromisno složeno tako da se u njega ni ne može umetnuti klasičan DVD uređaj u 5,25" formatu jer ti uređaji narušavaju ne samo eleganciju prednje strane bez otvora, nego i protok zraka koji omogućuje optimalno hlađenje (s odvodima s prednje strane). Ako vam DVD ipak neophodno treba, može se dokupiti kao vanjski uređaj koji se spaja preko USB-a. Klasični DVD s prednje strane bio bi kompromis, a ovo računalo ne trpi kompromise.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode