Šest znakova da je možda vrijeme za novi smartphone


Šest znakova da je možda vrijeme za novi smartphone

Smartphone-i nam već godinama ne služe više samo za telefoniranje nego ih koristimo za mnogo više od toga. Oni su naše kamere, ulaznice, foto albumi, glazbeni playeri i naša povezanost sa svijetom društvenih mreža. Kada razmišljamo o svim funkcijama i benefitima koje nam pruža smartphone, ponekad je teško odoljeti "nadogradnji", pogotovo ako on više ne radi toliko dobro kao nekada ili jednostavno više ne pruža najnovije i najbolje značajke.


 
Naravno, i mi se kao korisnici razlikujemo, ima onih koji svakih 6 do 12 mjeseci žele kupiti najnoviji smartphone, a ima i onih koji su savršeno sretni sa svojim trenutnim “starim” uređajem jer, eto, još uvijek radi. Ipak, pametni telefoni su velika investicija, pa većina ljudi želi koristiti onaj koji imaju čim je moguće duže. Kako ne biste bili uhvaćeni nespremni, u nastavku vam donosimo šest znakova da vam možda treba novi smartphone. Ako vaš smartphone pokazuje bilo koji od ovih simptoma, to bi moglo dovesti do još većih problema koje potom nećete moći zaustaviti.
 

Znak #1: Touchscreen vam ne radi kao nekad


Jeste li primijetili da vaš touchscreen postaje sve manje usklađen s vašim dodirima? Kad senzori na njemu počnu slabjeti, ponekad će vaš smartphone raditi sasvim dobro, a drugi put ćete morati više puta povlačiti prstom ili dodirivati ​​touchscreen kako biste dobili to da izvrši “naredbu”.



Kad se to počne događati, vjerujte nam da ne gubite razum niti zamišljate stvari - to je samo znak da biste mogli početi razmišljati o novom smartphone-u. Ponekad postoji mogućnost popravka zaslona, ali ako imate smartphone starije generacije, popravak može koštati više i od vrijednosti samog uređaja. Stoga je u potpunosti neisplativo.
 

Znak #2: Smartphone je postao prespor


Koristite li bilo koji pametni uređaj dovoljno dugo, počet ćete primjećivati da on usporava. Nitko ne želi čekati da im pametni telefon konačno reagira i otvori onaj e-mail ili izađe iz aplikacije, zar ne? Starijim smartphone-ima ponekad može trebati više od nekoliko sekundi da otvore željenu aplikaciju, a možda ćete otkriti da vaše dodire sada sve sporije registrira. Jedno rješenje može biti nadogradnja vaše verzije Androida. 
No, ovaj problem može uzrokovati i broj pozadinskih aplikacija koje su ostale pokrenute te usporavaju vaš uređaj. Novi uređaj će vrlo vjerojatno imati nadograđeni software koji će vam omogućiti obavljanje svih zadataka bez odricanja od aplikacija ili brzine obavljanja zadataka.


Znakovi #3: Baterija vašeg smartphonea prazni se rekordnom brzinom


Ako svog smartphone 100% napunite, ali baterija traje samo djelić onog vremena koliko je trajala nekoć i stalno ju trebate iznova puniti, vrijeme je za novi. U usporedbi sa svom vrhunskom tehnologijom ugrađenom u ova “super računala” veličine dlana, baterija je ta koja će vjerojatno prestati funkcionirati puno prije bilo čega drugoga u vašem uređaju. Ako je vaš smartphone star više od dvije godine i ne može izdržati jutro bez punjenja, vjerojatno je vrijeme za novi. Međutim, ako je baterija jedini problem, a svi ostali sustavi rade dobro, provjerite možete li možda instalirati novu bateriju.


 

Znak #4: Vaš smartphone se neće nadograditi na najnoviji operativni sustav


Operativni sustav je ono što pokreće apsolutno sve u vašem smartphone-u. Otprilike jednom godišnje, Apple i Android ažuriraju svoje sustave, donoseći nove značajke, poboljšanu sigurnost i često značajna poboljšanja performansi. Zbog tog napretka, često se događa da stariji smartphone-i ne mogu podržavati ove nove operacijske sustave. Ako se vaš smartphone ne može ažurirati na najnoviji sustav, vrijeme je za novi. Ne morate niti tražiti najnoviji model, samo onaj koji je kompatibilan s trenutnim operativnim sustavom. No, imajte na umu da što je noviji model, to ćete ga duže moći koristiti bez ikakvih smetnji.

 

Znak #5: Ponestaje vam prostora za pohranu


Kada je vaš smartphone "pun", on sigurno neće raditi kako treba. Tada ne možete fotografirati, snimati videozapise ili preuzimati nove aplikacije, a ponekad upravo zbog manjka prostora nećete biti u mogućnosti ažurirati svoj operativni sustav. Ovo ne samo da će vam iskustvo korištenja smartphonea učiniti lošijim, već je i potencijalno nesigurno jer ne dobivate potrebna sigurnosna ažuriranja. Upravo zato je i u ovom slučaju preporučljivo razmisliti i uložiti u novi pametni telefon. Svakako posjetite Mikronis webshop i otkrijte našu ponudu smartphonea kako biste pronašli onaj koji će vam najbolje odgovarati.


Znak #6: Nedostatak sigurnosnih ažuriranja


Dosta smartphone uređaja s vremenom ne dobiva redovna sigurnosna ažuriranja te su podložni sve većem broju zlonamjernog software-a. Istraživači sigurnosti s vremena na vrijeme otkrivaju nove bugove i ranjivosti u operativnom sustavu i podnose izvješće Googleu. Nakon što je problem identificiran, Google razvija patch i spaja ažurirani kod s Android projektom otvorenog koda. No, ukoliko uređaj ne koristi zadnji dostupni security patch, gotovo uvijek će imati problema s bankovnim aplikacijama ili, primjerice, s reprodukcijom sadržaja. Manje-više svaki problem vezan uz aplikacije koje više ne rade ili rade samo djelomično, najčešće je uzrokovan samim nedostatkom ažuriranja sigurnosnog dijela Android sustava na uređaju.

Jednom kada zaključite da vam je potreban novi smartphone, nemojte zaboraviti razmišljati o tome što biste mogli učiniti sa starim. Naravno, možete ga prodati kako biste si povećali budžet za novi uređaj, no, ako je još uvijek funkcionalan, može se koristiti na WiFi-u. Primjerice, ako u svojoj kući imate pametne uređaje, možete koristiti svoj stari smartphone kao daljinski upravljač za njih ili ga možete pretvoriti u igračku za svoje dijete uz zabavne igrice i obrazovne aplikacije. Isto tako, uvijek je dobro imati rezervu u slučaju da se nešto dogodi vašem novom smartphone-u.
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode