Samsung ISOCELL HP2


Samsung ISOCELL HP2


Novi Samsung ISOCELL HP2 povećava kapacitet za maksimalnu izvedbu piksela, omogućujući detaljne i besprijekorne fotografije u svim uvjetima osvjetljenja.Samsung Electronics danas je predstavio svoj najnoviji senzor slike od 200 megapiksela (MP), ISOCELL HP2, s poboljšanom tehnologijom piksela i punim kapacitetom za zadivljujuće mobilne slike na vrhunskim pametnim telefonima sutrašnjice.

 

“Samsung ISOCELL HP2 koristi Samsungove tehnologije senzora slike visoke razlučivosti i znanje 
kako kako bi dobili epske detalje,” rekao je JoonSeo Yim, izvršni potpredsjednik poslovnog tima za senzore u Samsung Electronicsu. “Naše vodstvo dolazi od inovativnih tehnologija piksela koje omogućuju našim senzorima da nadmaše broj i veličinu piksela. Nastavit ćemo otvarati nove horizonte i učvršćivati ​​svoju prisutnost u rastućem ultravisokom
tržište senzora rezolucije.”

ISOCELL HP2 sadrži 200 milijuna piksela od 0,6 mikrometara (μm) u 1/1,3” optičkom formatu, veličini senzora koja se široko koristi u glavnim kamerama pametnih telefona od 108 MP. To potrošačima omogućuje da uživaju u još višim rezolucijama na najnovijim vrhunskim pametnim telefonima bez većih izbočina kamere na svojim uređajima.

Sa Samsungovom naprednom tehnologijom kombiniranja piksela,Tetra2pixel, HP2 dodaje više svestranosti fotoaparatu jer simulira različite veličine piksela kako bi se prilagodio različitim razinama osvjetljenja. Kada je u slabo osvijetljenim okruženjima, senzor se transformira u senzor slike od 1,2 μm od 50 MP ili 2,4 μm od 12,5 MP spajanjem četiri do 16 susjednih piksela. Za potpuniji 8K video, otprilike na 33 MP, HP2 se prebacuje na 1.
2μm 50MP način rada za smanjenje obrezivanja i snimanje većeg dijela scene. Snimanje 8K pri 30 sličica po sekundi (fps), široko vidno polje zajedno s većom veličinom piksela može proizvesti oštre kinematografske videozapise.

Izblijedjele slike iz jarko osvijetljenih okruženja mogu se znatno smanjiti s HP2, zahvaljujući novoj Samsungovoj tehnologiji Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG). U foto diodi unutar svakog piksela, vrata za prijenos napona postavljena su na dnu za prijenos elektrona od piksela do logičkog sloja. S visokom preciznošću, D-VTG dodaje druga vrata za prijenos u pikselu, povećavajući puni kapacitet piksela za više od 33 posto. S više pohranjenih elektrona i učinkovitim prijenosom signala, ova metoda može smanjiti prekomjernu ekspoziciju i poboljšati reprodukciju boja, posebno u uvjetima jakog svjetla.


U postavkama slabog osvjetljenja, auto-fokusiranje HP2 je podignuto na višu razinu sa Super QPD-om, koji omogućuje senzoru da koristi svih svojih 200 milijuna piksela za agente za fokusiranje. Velika količina agenata za fokusiranje grupirana je u četiri susjedna piksela kako bi se prepoznale horizontalne i vertikalne promjene uzoraka što omogućuje brže i točnije automatsko fokusiranje.
Koristeći bogate podatke o uzorcima zajedno s ogromnim brojem referentnih točaka, novi senzor je sposoban za brzo automatsko fokusiranje, čak i u slabo osvijetljenom okruženju.


Za vrhunske HDR performanse, Samsung po prvi put uvodi značajku DSG u 50MP načinu rada koji primjenjuje dvije odvojene vrijednosti konverzije na analogni signal primljen na razini piksela. Osim toga, Smart-ISO Pro, HDR rješenje koje spaja različite razine ISO očitanja iz jedne ekspozicije, omogućuje fotoaparatu da snimi 12.
5MP slike i 4K pri 60fps video u HDR-u.Samsung ISOCELL HP2 ušao je u masovnu proizvodnju.
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode