Vodič za kupovinu sokovnika i blendera


Vodič za kupovinu sokovnika i blendera

Ako ste u potrazi za zdravijim načinom prehrane, sokovi i smoothieji su sjajan način da unesete više voća i povrća u svoju prehranu. Stoga su sokovnici i blenderi neophodni uređaji za pripremu tih napitaka kod kuće. Međutim, s toliko mnogo opcija dostupnih na tržištu, pronalazak savršenog sokovnika ili blendera može biti prilično zbunjujuć. 

U ovom vodiču ćemo vas provesti kroz neke ključne stvari koje treba uzeti u obzir pri kupovini sokovnika i blendera.


Na što treba paziti prilikom odabira sokovnika?

 

 
  1. Vrsta sokovnika 

Postoje dvije glavne vrste sokovnika - centrifugalni i hladno cijeđeni. Centrifugalni sokovnici koriste brzinu za izdvajanje soka, dok hladno cijeđeni sokovnici koriste sporo okretanje za izdvajanje soka. Hladno cijeđeni sokovi su skuplji, ali su često bolji za očuvanje hranjivih sastojaka.
 
  1. Cijena sokovnika

Sokovnici mogu varirati u cijeni od nekoliko desetina do nekoliko stotina eura. Razmislite o svom budžetu i koliko često ćete koristiti sokovnik prije nego što se odlučite za kupovinu.
 
  1. Snaga sokovnika

Ako planirate koristiti sokovnik svakodnevno, obratite pažnju na snagu motora. Veća snaga će omogućiti sokovniku da efikasnije izdvaja sok iz voća i povrća, koju primjerice ima Bosch sokovnik (MES4000) od 1000 W.
 
  1. Lakoća korišćenja i čišćenja sokovnika

Sokovnik koji je teško koristiti ili čistiti vjerovatno će se manje koristiti. Potražite sokovnik koji je jednostavan za rukovanje i čišćenje. Prethodno navedeni blender, Bosch sokovnik (MES4000) se jednostavno čisti jer keramička oštrica nema rupica te su svi dijelovi su prikladni za čišćenje u perilici posuđa.
 
  1. Kapacitet sokovnika


Razmislite o količini soka koju želite napraviti odjednom. Ako želite veliku količinu soka, potražite sokovnik s većim kapacitetom.

Velik izbor centrifugalnih i hladno cijeđenih sokovnika potražite u Mikronis webshopu!


Na što treba paziti prilikom odabira blendera?



 
  1. Vrsta blendera

Postoje dvije glavne vrste blendera - konvencionalni i ručni. Konvencionalni blenderi su namijenjeni za rad na pultu i obično imaju veći kapacitet. Ručni blenderi su manji i jednostavniji za upotrebu, a obično se koriste za sjeckanje ili miješanje manjih količina hrane.
 
  1. Snaga blendera

Ako planirate koristiti blender za sjeckanje ili miješanje tvrđih sastojaka poput leda ili oraha, obratite pažnju na snagu motora. Veća snaga će omogućiti blenderu da efikasnije obavi posao. Izdvajamo 2 blendera s većom snagom:
   
  1. Brzine blendera

Potražite blender s više brzina, tako da možete prilagoditi brzinu u zavisnosti od hrane koju blendirate. Blenderi sa manje brzina su obično lakši za upotrebu, dok oni sa više brzina pružaju više mogućnosti za različite namjene. Electrolux blender E6TB1-6ST primjerice ima 5 brzina + Pulse funkciju.
 
  1. Kapacitet blendera

Razmislite o količini hrane koju planirate ubaciti u blender. Ako planirate pripremiti velike količine hrane odjednom, potražite blender sa većim kapacitetom. 
 
  1. Lakoća korištenja i čišćenja blendera

Potražite blender koji je jednostavan za rukovanje i čišćenje. Ako vam je lakše čistiti blender, vjerojatnije je da ćete ga češće koristiti. Electrolux Blender E3TB1-4GG ima lako odvojive oštrice, što čišćenje čini puno lakšim i štedi vam vrijeme.

Velik izbor blendera potražite u Mikronis webshopu!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode