Windows 11 update


Windows 11 update

Ažuriranje Windows 11 oznake 22H2 stvorilo je mnogo problema korisnicima posljednjih nekoliko mjeseci. Nakon mnogih prijava problema Microsoft je pauzirao njegovu implementaciju kako bi popravio kvarove. Sada, nakon gotovo tri mjeseca, čini se da se stvari vraćaju na pravi put za 22H2.


Microsoft je ovaj tjedan uklonio blokadu kompatibilnosti za korisnike Windows 11 koji još nisu instalirali ažuriranje 22H2. Korisnici koji čekaju ažuriranje trebali bi ga vidjeti u Windows Updateu u sljedećih nekoliko dana.
Microsoft je prvobitno lansirao Windows 11 22H2 u 190 zemalja krajem rujna, ali mnogi su korisnici naišli na probleme s njim, uključujući plave ekrane smrti (BSOD). U međuvremenu, korisnici Nvidijinih grafičkih kartica izvijestili su o smanjenim performansama, audio anomalijama i problemima s G-Syncom.

Microsoft je prošlog mjeseca priznao probleme,tvrdeći da je 22H2 slučajno omogućio značajke GPU debugginga koje nisu namijenjene krajnjim korisnicima. Tvrtka je zatim pauzirala izvođenje ažuriranja s blokom kompatibilnosti. Nvidia je savjetovala pogođenima da nadograde aplikaciju GeForce Experience.

 


Opcijska zakrpa za one koji su imali problema sa 22H2 ažuriranjem pojavila se krajem studenog.

Osim grešaka u radu Nvidia GPU-a, KB5020044 ažuriranje također je riješilo probleme s Microsoft OneDrive pohranom. Uklanjanje bloka kompatibilnosti omogućuje svim korisnicima sustava Windows 11 instalaciju 22H2 s promjenama iz KB5020044.

Ključni dodaci ažuriranja na 22H2 verziju uključuju izbornik Start,igre i sigurnost. Veliko ažuriranje dodalo je mogućnost stvaranja mapa za aplikacije u izborniku Start, prebacivanje organizacije izbornika i povlačenje ikona aplikacija s izbornika na programsku traku. File Explorer dobio je značajno osvježenje dodajući kartice i pribadače za brzi pristup datotekama.

Što se tiče značajki igranja,22H2 je proširio podršku za Auto HDR i Variable Refresh Rate na DirectX 10 i DirectX 11 igre u "windowed" načinu izvođenja gdje su prije radili samo za DirectX 12 naslove preko cijelog zaslona. Korisnici sada mogu kalibrirati HDR pomoću nove aplikacije i pokretati nedavne igre s kontrolerom putem Xbox Game Bara. Ažuriranje je također označilo predstavljanje DirectStoragea,omogućujući programerima igara da u potpunosti iskoriste moderne SSD brzine.

Nova sigurnosna značajka Smart App Control blokira otvaranje potencijalno nesigurnih aplikacija na temelju prediktivnog AI modela. Nova funkcija u Microsoft Defenderu obavještava korisnike ako unose vjerodajnice na poznata zlonamjerna web mjesta.

Značajke za Windows 11 neprestano se dodaju i ažuriraju, a sve se značajke (uključujući glavna ažuriranja) isporučuju na vaš uređaj sa stranice Windows Update postavkama. Windows će vas obavijestiti ako morate ponovno pokrenuti uređaj da biste dovršili ažuriranje i možete odabrati vrijeme koje vam najbolje odgovara da dovršite to ažuriranje.

Najnovije je ažuriranje sustava Windows Windows 11 verzija 22H2, poznata i pod nazivom Windows 11 2022. 

 
Imajte na umu i sljedeće:



Ako naiđete na probleme s ažuriranjem uređaja, uključujući probleme s prethodnim glavnim ažuriranjima, uobičajene popravke potražite u članku Otklanjanje poteškoća s ažuriranjem sustava Windows.


Ako vas Windows Update upozori da nemate dovoljno prostora na uređaju za instalaciju ažuriranja, pročitajte članak Oslobađanje prostora za ažuriranja sustava Windows.

Dodatne informacije o nadogradnji na Windows 11 u članku Nadogradnja na Windows 11: najčešća pitanja.


 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode