Xiaomi Redmi Note 3: Kineski prvak


Xiaomi Redmi Note 3: Kineski prvak
Kineski Xiaomi je već godinama jedan od najvećih, ali i najuglednijih proizvođača smartfona na svijetu. Probio se zato što je ponudio ekskluzivno dizajnirane i maksimalno dotjerane mobitele (zovu ga „kineskim Appleom“) po cijeni po kojoj ih zapadni proizvođači nisu u stanju ponuditi, ali i zbog inovativnog poslovnog modela po kojem se ogromna većina mobitela prodavala preko interneta – bez posrednika, i stoga jeftinije.
Ovaj uvod smo napisali da pojasnimo kako je moguće da mobitel ovakvih karakteristika, ovakvog dizajna i ovakve kvalitete izrade košta manje od (po svim pitanjima) slabijih modela proozvođača poznatijih na Zapadu.
Dakle, što nudi Xiaomi Redmi Note 3? Čim ga primite u ruke, shvatit ćete da to nije obični „jeftini Kinez“: tijelo mu je u potpunosti od metala, i elegantno vitko (tanje od centimetra) tako da se ne doima glomaznim, premda udomljava ogroman ekran (5,5"" – kao na iPhoneu Plus) najkvalitetnijeg tipa (IPS), s Gorilla Glassom, Full HD razlučivosti.

Jednako napredne su i kamere (stražnja od 16, prednja od 5 megapiksela) o kojima bi se također moglo pisati unedogled; spomenimo samo autofokus koji će izoštriti sliku za manje od desetinke sekunde, 36 unaprijed definiranih modova slike, otvor blende od f/2.0, HDR, dvostruka LED bljeskalica, automatsko izoštravanje na lica, automatsko okidanje na smiješak… Ukratko, ove su kamere itekako konkurentne i onima na triput skupljim modelima.
Redmi Note 3 ima i drugih osobina koje inače srećemo tek kod znatno skupljih modela – primjerice, čitač otiska prsta koji je izuzetno brz, prestižni američki procesor Snapdragon 650 sa šest jezgara, Dual Channel RAM memorija, brza bežična veza po standardu WiFi 802.11ac, grafički čip PowerVR G6200… Mobitel prima dvije SIM kartice, a ako vam druga ne treba, u taj utor možete ubaciti SD memorijsku karticu.

Možda najveća prednost ovog mobitela je ipak – baterija. Čak 4000 mAh – to je dovoljno da mobitel ne morate puniti svaki dan, nego svaka dva-tri dana.
Sve skupa vam ne zvuči dovoljno ekskluzivno? Bez brige, postoji i Special Edition koji nudi 3 GB RAM-a i 32 GB radne memorije.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode