Završen „Lvl-UP gaming & educating“ event u Zadru


Završen „Lvl-UP gaming & educating“ event u Zadru

Završen „Lvl-UP gaming & educating event u Zadru

 

 

Ovog vikenda održana je prva gaming manifestacija – „Level-UP“ u Zadru pod organizacijskom palicom tvrtke Mikronis. Posjećenost prvog ovakvog eventa čiji program je objedinio natjecateljski dio u gamingu i stručna predavanja dokaz je jake zadarske gaming scene. Na ovom je području nedostajao upravo jedan ovakav event koji je kroz tri dana programa okupio brojne zaljubljenike u gaming i uz to pomogao radu Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar.

U tri dana natjecanja sudjelovalo je ukupno 1072 natjecatelja kroz tri vrste natjecanja: „Fortnite“ koji se igrao na vrhunskim HP (Hewlett Packard) računalima, isto tako i na Lenovo računalima i „FIFA 19“ na PlayStation igraćoj platformi. U igrama na računalima natjecali su se timovi po dva člana, kroz 128 timova u HP i 128 u Lenovo kategoriji, dok su u igri „FIFA 19“ članovi igrali pojedinačno, njih 560.

Dobra energija i dobra atmosfera vladala je u prostorijama Kneževe palače, gdje su se u Zadru po prvi puta gameri okupili na jednom mjestu. Pobjednici i pobjednički timovi odnijeli su vrijedne nagrade i to: 

Treće mjesto u kategoriji „Fortnite“ koja se igrala na HP računalima uz  nagradu HP Omen Reactor gaming osvojio je tim Marin Kalajdžić i Adrian Zdravković.

Nagrada za drugo mjesto bio je HP Omen Mindframe gaming headset, a osvojili su ga David Baumkirher i Zdenko Mihić koji su na Level-UP gaming event stigli iz Zagreba. 

Prvo mjesto osvojili su Mislav Bešlić i Filip Donoval uz nagradu HP Omen 15 gaming prijenosno računalo. Zanimljivost je da se tim koji je odnio prvo mjesto zapravo po prvi puta susreo upravo na manifestaciji Level-UP. Zajedničko natjecanje ispalo je dobar spoj i uspjeli su dogurati do visokog prvog mjesta. 

Treće mjesto Lenovo turnira osvojio je tim Josip Kostović i Šime Ljutić, uz nagradu Lenovo Y gaming stereo headset.

Drugo mjesto Lenovo turnira osvojili su Josip Župan i Marko Mustać – Lenovo Legion k200 backlit gaming keyboard i Lenovo gaming precision mouse.

Za prvo mjesto Lenovo turnira David Suskan i Ilija Babić osvojili su vrijednu nagradu – Lenovo Legion Y530 prijenosno gaming računalo.

Prvu nagradu Sony PS4 konzola osvojio je Josip Kevrić. 

I jedna zaljubljenica u gaming odnijela je vrijednu nagradu. Za najbolju igračicu u kategoriji „FIFA 19“ Level-UP turnira Anđela Versić osvojila je Sony PS4 kontroler. 

U sklopu Level-UP eventa održana su i brojna predavanja. Govorilo se o ovisnosti djece o tehnologiji, o video-igrama na Sveučilištu, gamericama i gamerima u Hrvatskoj i brojnim drugim temama. Upravo ovaj segment manifestacije bio je posvećen prikupljanju sredstava za pomoć u radu Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar, a sudionice i sudionici, svi oni koji su posjetili predavanja, uz simboličnu naknadu od 15 kuna doprinijeli su ovoj humanitarnoj akciji prikupivši ukupno 3000,00 kuna koje će biti donirane Općoj bolnici u Zadru. 

Uz veliki interes za ovakav event u Zadru, uspješno odrađen humanitarni dio i hvalevrijednu koncepciju projekta s naglaskom brige o zajednici i društvene odgovornosti u cjelini jasno je kako je gradu Zadru nedostajala upravo manifestacija poput ove.

Ovim smo projektom objedinili bogatu gaming kulturu na domaćem području i vjerujemo kako je upravo Level-UP sjajan početak razvoja tech scene koja bi u kratkom roku mogla stajati uz bok najvećim Gaming natjecanjima u svijetu. Uz to posebnost ove manifestacije je i u podizanju svijesti kako bi u sve bržem i naprednijem vremenu u kojem živimo koristili samo pozitivne učinke napredne tehnologije.

Ovim putem, organizacija Level-UP eventa zahvaljuje se, prije svega partnerima HP-u i Lenovo Hrvatska, LG i Logitech-u, studiju Gamepires kao i prijateljima u projektu: Gradu Zadru, Turističkoj zajednici Grada Zadra, Narodnom muzeju Zadar, Muzeju antičkog stakla, Košarkaškom klubu Zadar i svim drugim suradnicima koji su pomogli u organizaciji prvog gaming eventa u Zadru.

Zahvaljujemo se i našim vrsnim predavačima koji su se odazvali i pomogli projektu, svim sudionicima u gaming natjecanjima i svima koji su participirali na našim predavanjima.Organizacijski tim by MIKRONIS

lvl-up.hr

 


 

 

 

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode