Acer Aspire Switch 10: Laptop i tablet po cijeni jednog uređaja


Acer Aspire Switch 10: Laptop i tablet po cijeni jednog uređaja
Acer ima bogatu povijest ovakvih uređaja: ovaj Acer Aspire Switch One 10 je već treća generacija „hibrida“: laptopa koji se jednim potezom mogu pretvoriti u tablet. (Zapravo, mogu raditi i na još dva načina: kao „šator“ koji prikazuje ekran onome tko je nasuprot vas, ili tako da se ekran skroz preklopi.) Kada se koristi kao tablet, teži samo 585 grama, ali i u punoj opremi, s tipkovnicom, neće vas opteretiti sa svojih 1,15 kg. K tome, neće ni zauzeti puno mjesta u torbi: tanji je od centimetra (da budemo sasvim precizni: u boku ovaj Acer Aspire Switch mjeri 8,9 milimetara). Ovih zimskih dana, lako ga možete pospremiti u unutrašnji džep jakne.
Ovakva mala masa postignuta je zahvaljujući tome što je čitav gornji dio (iznad zaslona) izrađen od brušenog aluminija – materijala koji nije jeftin (u odnosu na plastiku) ali je zato izdržljiviji na sve moguće udarce, padove i slične nezgode, te manje osjetljiv na temperature. K tome, ne najmanje važno, ugodniji je na dodir. I bolje izgleda…

Što je nova u novoj verziji? Za početak, procesor: Intelov četvrojezgreni Atom X5-Z8350 radi na taktu od 1,44 GHz, a ako treba može potegnuti i na 1,92 GHz (ako ne treba, baterija će izdržati i 10 sati rada – cijeli radni dan). Uz 2 GB RAM-a, tu je i 64 GB flash memorije (tvrdog diska nema, kako je uobičajeno na ovom tipu računala).
Acer je posebice ponosan na ekran. Iz više razloga! Riječ je o IPS tipu ekrana koji nadmašuje standardni LCD na nekoliko načina: slika je življa, prirodnija, bolje vidljiva i iz oštrog kuta te manje osjetljiva na sunčevo ili neko drugo jako svjetlo (što još dodatno poboljšava tehnologija LumiFlex koja optimizira sliku prema okolnom osvjetljenju). Preko ekrana je još dodatni sloj zaštite, poznat nam s mobitela: Gorilla Glass 3 koji ga čini trostruko otpornijim na ogrebotine. Konačno, tu je Zero Air Gap tehnologija koja omogućuje da se sloj osjetljiv na dodir direktno spaja na ekran, umjesto da ih dijeli još jedan sloj – kako je inače uobičajeno na ovakvim uređajima.

Acer Aspire Switch laptop nudi sve uobičajene priključke: dva USB-a (jedan na tipkovnici a drugi na zaslonu, u micro izvedbi). HDMI, utor za microSD kartice, kao i dvije kamere (prednja i stražnja). Naravno, tu su i Windowsi 10, predinstalirani."
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode