Asus ZenBook 3: Prestiž bez premca


Asus ZenBook 3: Prestiž bez premca
Milimetri dijele ovo računalo od titule najtanjeg laptopa ikad. U struku mjeri tek 1,9 milimetara više od centimetra. Uzor ovoj dijeti je – vjerojatno već pogađate – Appleov MacBook. Međutim, po mnogo čemu je ovaj Asusov novi model nadmašio je svog uzora. Vidi se to i po brojkama (primjerice, teži svega 910 grama) ali isto tako i po izgledu (zahvaljujući novim aluminijskim legurama, kakve se inače koriste u zrakoplovima, a čak su upola čvršće od ranije dostupnih) te po performansama: Asus ZenBook 3 pogoni Core i7 7500U nove generacije Kaby Lake, a i novi M2 SSD trostruko je brži od stare generacije).
No ima još noviteta po kojima novo Asus ZenBook prijenosno računalo nadmašuje sve što se dosad nudilo. Primjerice, ekran. 12,5"" zaslon Full HD razlučivosti vidljiv je i pod kutom od 178 stupnjeva, a zauzima čak 82% površine; oko njega je okvir tanak svega 7,6 milimetra. K tome, zaštićen je Gorilla Glass 4 staklom koje u struku mjeri 0,4 milimetra. Impresivna je i baterija koja će izdržati cijeli dan a puni se rekordno brzo: treba joj samo 49 minuta da se napuni do 60% kapaciteta.

Dakako, ovaj Asus laptop puni se preko novog USB 3.1 priključka tipa C (svejedno kako okrenete kabel, radi s obje strane). Preko istog priključka možete napuniti i mobitel ili neki drugi uređaj. U tankom kućištu ovog ZenBooka nema mjesta za neki drugi priključak, ali zato ćete s njim dobiti adapter preko kojeg možete priključiti i neki „običan“ USB uređaj, HDMI i još jedan USB 3.1 uređaj (da možete istodobno puniti laptop i držati nešto na njega priključenog, i/ili priključiti ga na veliki TV/projektor).
Da bi sve ovo bilo moguće, Asus je razvio ne samo posebnu, tanku bateriju velike snage (40 Wh) nego i inovativni sustav hlađenja kod kojeg ventilator „debljine“ 0,3 milimetra nečujno ispuhuje topli zrak kroz nevidljive otvore pored šarke (koja je i sama inovativna: visoka je jedva tri milimetra).

Unatoč minijaturnim dimenzijama, tipkovnica je pune veličine (i osvjetljena zlaćanom bojom, u skladu s dizajnerskim detaljima kućišta iste boje) a ispod nje je veliki touchpad prekriven zaštitnim staklom, u kutu kojeg je smješten čitač otiska prsta. Zvučnički sustav je djelo Harman Kardona, a sastoji se od četiri zvučnika i četverokanalnog pojačala.
Sve skupa pokreće Windows 10 Pro, a s ovim ekskluzivnim računalom se dobiva i podjednako ekskluzivna torbica.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode