Avenio na akciji


Avenio na akciji
Avenio je serija stolnih računala na koje smo osobito ponosni, jer smo sami za njih odgovorni. Pošto ih sami „potpisujemo“, slažemo ih tako da ne nude najjeftinije nego provjerene komponente, detaljno ih testiramo prije isporuke i povrh toga još nudimo petogodišnje jamstvo (uz redovito godišnje održavanje) na sve modele. Uz ovu najnoviju akciju, ta provjereno i zajamčeno kvalitetna računala postaju još povoljnija ponuda.
Krećemo od najjeftinijeg modela: to je Avenio Office S, stolno računalo namijenjeno uredskoj uporabi. Već na prvi pogled, vidi se da to nije jeftini „delanac“: kućište je kvalitetno, ali i zgodno dizajnirano; zauzima malo mjesta i nudi praktični pristup priključcima s gornje prednje strane. Naravno, i unutrašnjost nudi komponente znatno jače od minimuma: Celeron G1840 na 2,8 GHz (Haswell generacije), 4 GB DDR3 RAM-a (proširivo do 16 GB), tvrdi disk od 500 GB pune brzine (7200 rpm), DVD snimač, napajanje od čak 400 W. Tu su i svi očekivani priključci: dva USB 3.0 i čak osam USB 2.0, DVI-D i D-Sub (VGA) monitorski ulazi. Nema bežične mrežne kartice, jer za ured je sigurniji odabir Gigabit LAN (instalirana kartica). Uz računalo se isporučuju i tipkovnica i miš – također više kvalitete od prosjeka.

Slijedeća konfiguracija, Avenio Office M, također je namijenjena uredskoj uporabi, ali sadrži jači procesor: Pentium G3260 takta 3,30 GHz. Ovaj je model namijenjen korisnicima koji na svom radnom mjestu pokreću i malo jači, zahtjevniji softver od standardnih Microsoft Office aplikacija i web preglednika. U skladu s tim, tu je i dvostruko veći tvrdi disk, od terabajta, s Intellipower tehnologijom. Pa ipak, i ovo računalo, uz naš akcijski popust, sada košta manje od dvije tisuće kuna.
Još uvijek smo na Office računalima, ali sada smo u extra large (XL) klasi. Ne po veličini: Avenio Office XL dolazi u istom kućištu kao i ostali modeli, ali zato nudi ekstra snagu. Naime, pogoni ga Intelov procesor Core i5 4460 takta 3,2 GHz, s 8 GB RAM-a. XL izvedba, koja nema drugih razlika u odnosu na slabije modele (osim što mu je napajanje pojačano, kako bi izašlo na kraj s povećanim procesorskim zahtjevima) namijenjena je onima koji će na radnom mjesto, uz standardne uredske aplikacije pokretati i neke zahtjevnije: za obradu fotografije ili videa, programiranje, „hrvanje“ s većim bazama podataka, autorstvo multimedije, CAD…

Ako ovakav tip zahtjeva pred računalo postavljate ne samo povremeno nego većinu vremena, predlažemo još zahtjevnije računalo: Avenio Pro S. Namijenjeno je profesionalcima, kojima računalo nije alat kojim mogu obavljati standardne uredske poslove (i povremeno neke kreativne) nego suprotno od toga; oruđe bez kojeg ne bi mogli obavljati svoj primarni posao – primjerice kreativno stvaranje reklama, ilustracija, videa, aplikacija… Za razliku od Office računala, ovo ima zasebnu grafiku: AMD Radeon R7 360 s vlastita 2 GB DDR5 memorije, koji će u većini specijaliziranih poslova preuzeti na sebe breme od središnjeg procesora (Intelov Core i3 4170 takta 3,7 GHz, uz 8 GB RAM-a). Ovo računalo se na prvi pogled razlikuje od uredskih po većem, prostranijem kućištu koje osigurava bolji protok zraka (za hlađenje snažnijih komponenti) ali i bolju nadogradivost: u Pro S lako možete ubaciti još i SSD, dodatni tvrdni disk, dvostruko više memorije… Slično je i s priključcima: tu je i HDMI te 7.1 audio ako vam zbog prirode posla treba jači zvuk od onog koji isporučuju priloženi stereo zvučnici. Ovo računalo inače košta gotovo pet tisuća kuna, no uz akcijski popust cijena mu se spušta ispod 4.000.

Dosta je bilo posla: okrećemo se računalima koja služe za igru i zabavu. A kako svi znamo, takve su konfiguracije još skuplje od onih koje služe za posao – no možda nam je manje žao dati novce za njih… Avenio Tothem je model kojeg smo već detaljno opisali, i tada smo zaključili kako ova beskompromisna konfiguracija razbija uvriježeno praznovjerje kako pravi gejmerski PC mora koštati više od deset tisuća kuna. Što sad reći, kad uz popust košta manje od šest tisuća kuna? Preporučujemo da se podsjetite što sve nudi.
Šećer na kraju: Avenio Carbide – još jača gejmerska konfiguracija, ali uz popust i ona košta manje od šest tisuća kuna! „Nabrijano“ i izgleda: prednja strana s rebrima ispred crveno osvjetljenje rešetke nikog neće ostaviti ravnodušnim. Sve to skupa napaja snagator od 550 W, klase 80+ a beskompromisna je i diskovna konfiguracija: uz terabajtni tvrdi disk, tu je i SSD od 120 GB. Grafika nVidia GTX960 SSC s 2 GB DDR5 RAM-a je vjerojatno najjači izbor ako vam budžet nije razmaženo neograničen, a isto vrijedi i za procesor i memoriju: Core i5 4460 na 3,2 GHz s 8 GB DDR3 RAM-a.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode