Razlike između difuzora, ovlaživača i pročišćivača zraka


Razlike između difuzora, ovlaživača i pročišćivača zraka


Sezonu grijanja, uz toplinu doma nažalost prati i isušivanje zraka, što nepovoljno djeluje na zdravlje, a posebno na dišne puteve. Suhi kašalj, dehidracija, otežano disanje, suhe i nadražene oči i koža  te pogoršani simptomi alergija samo su neke od tegoba koje suhoća zraka može prouzročiti. Kako ne biste morali birati između toplog doma i svježine zraka koji udišete, pripremili smo vam vodič malih kućnih uređaja koji vam omogućuju da imate oboje! 

 

Što je ovlaživač zraka? 


Kućni ovlaživač zraka uređaj je koji dodaje vlagu zraku prostora u kojem se nalazi te održava optimalnu razinu vlažnosti zraka. Smatra se da je relativna vlažnost između 40% i 60% u prostorijama optimalna za zdravlje i osjećaj ugode. Primjećujete li često tegobe uzrokovane suhim zrakom, ovlaživač bi mogao biti rješenje za vaše probleme.
 

Izvor: Philips
 

Ovlaživači zraka, osim dodavanja vlage u prostor, dolaze i s brojnim dodatnim funkcijama zbog kojih će se lako uklopiti u vaš dom. Uređaji poput ovih Philips modela koriste prirodnu metodu isparavanja NanoCloud zbog koje oslobađaju značajno manje bakterija od standardnih ultrasoničnih ovlaživača te ne ostavljaju bijele mrlje na vašem namještaju, podovima i ostalim okolnim površinama. 

Većina ovlaživača dolazi s tihom opcijom rada i prilagođenim osvjetljenjem, kako biste ih nesmetano mogli koristiti i u spavaćoj ili dječjoj sobi, a nekima možete upravljati putem svojih pametnih telefona, kao što je Mi Smart Antibacterial Humidifier.

 

Što je difuzor? 

 

Difuzor je uređaj koji miješa vodu s eteričnim uljem i tu mješavinu ispušta u prostor u obliku pare, odnosno maglice. Količina vlage koju ispuštaju premala je kako bi utjecala na razinu vlažnosti zraka u prostoriji te je primarna uloga difuzora aromatizirati prostor raspršujući u njega umirujuće eterično ulje pomiješano s vodom.
 


 

Kapacitet spremnika difuzora značajno je manji od onog u prosječnom ovlaživaču zraka, pa će i trajanje rada biti nešto kraće. Ipak, pojedinim modelima možete produljiti vrijeme rada odabirom niske umjesto visoke maglice. Kao i ovlaživači, neki difuzori imaju tihi rad, a poneki dolaze i s automatskim isključivanjem radi dodatne sigurnosti. 

 

Što je pročišćivač zraka? 


Pročišćivač zraka poboljšava kvalitetu zraka u prostoriji filtriranjem virusa, alergena,  zagađivača te neugodnih mirisa. Pročišćivači detektiraju kakvoću zraka te sukladno tome odabiru način, to jest brzinu rada. Zrak prolazi kroz nekoliko faza filtracije prije no što se pročišćen ravnomjerno raspršuje natrag u prostoriju.  
 


Pročišćivači zraka odličan su izbor za osobe sklone alergijama, posebno ako se radi o prašini, životinjama ili peludi, ali i za sve one koji žele osigurati čist i mirisan dom. Napredna tehnologija omogućuje im da sami procjene potrebnu jačinu rada, koji je usto tih i brz, a sve uz malu potrošnju energije. Pročišćivači su izuzetno snažni i djeluju na velike prostore. Primjerice, ovaj Electrolux model se preporučuje za prostorije do čak 129 kvadratnih metara!  

 

Za što se odlučiti?  


Krenite od namjene: ako vam je primarni cilj održavanje optimalne vlage u prostoru, treba vam ovlaživač. Želite li opuštajući miris eteričnih ulja u domu, difuzor je pravi izbor, a ako želite pročistiti zrak od zagađivača, virusa i alergena, pročišćivač je uređaj koji tražite. Ne možete se odlučiti? Bez brige, tu su i kombinacije uređaja, poput Levoit ovlaživača i difuzora ili Philips pročišćivača i ovlaživača. 


Ispunite svoj prostor čistim, mirisnim i kvalitetnim zrakom i učinite boravak u zatvorenom prostoru pravim užitkom, a uređaj koji će vam pomoći da to ostvarite pronađite u Mikronis webshopu
 

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode