Dobra Idea(Pad) za malo novca


Dobra Idea(Pad) za malo novca
Čovjek bi rekao da će najlaganija, najmanja, najprijenosnija prijenosna računala najmanje koštati – manje od grdosija s velikim ekranima, snažnim procesorima i jakim komponentama – međutim, ne, nije tako. Obratno je. Najskuplja računala nisu ona koja su najjača nego ona koje profesionalci mogu koristiti izvan ureda. A to znači da moraju imati snažne baterije (jer, nažalost, kad radimo, ne radimo samo sat-dva-tri – koliko izdrži „normalan“ laptop punim opterećenjem). Iznad svega, mora biti lagano, kompaktno – da nas ne zaboli ruka i rame od njegova nanašanja ovamo-onamo.
Ovo Lenovo prijenosno računalo zadovoljava sve te kriterije. Iz naziva – Lenovo IdeaPad 100s-14 – jasno je da mu je ekran malko manji od uobičajenog (14"" umjesto 15""). No zato je opremljen LED pozadinskom rasvjetom – da bi prištedio energiju, jer, rekli smo: trajanje baterije je prioritet. Koliko traje? Nećemo vam ni navoditi tvorničke podatke: ugledni Cnet, vodeći informatički medij, izmjerio je da mu baterija traje 11:17 – da, punih jedanaest sati.

Masa? 1,9 kilograma – sa svim. I za priključke vrijedi „sa svim“: tu su HDMI, USB 2.0 i 3.0, Bluetooth, čitač kartica, kamera… Jedino što nema je tvrdi disk: umjesto njega, tu je ugrađeni memorijski disk od 64 GB – jedino tako se mogla osigurati mala masa i visoka prenosivost; s druge strane, zahvaljujući tome ovaj Lenovo laptop radi brže nego što biste očekivali od PC-a kojeg pogoni Intel Celeron N3060. Još jedna dobra vijest su Windowsi – ne morate se snalaziti i sami ih instalirati: IdeaPad dolazi s Windowsima 10 Home. Ima još dobrih vijesti: jamstvo je pune dvije godine.
Na koncu, ovaj uređaj će vas iznenaditi i zvukom: pošto je za očekivati da će ga kupiti studenti i mladi koji se puno kreću, nudi ambiciozan zvučni sustav sa stereo zvučnicima, Dolby Advanced Audio sustavom i dvostrukim mikrofonom. Nudi se u crvenoj i srebrnoj boji.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode