Dobre vibracije – na treću


Dobre vibracije – na treću
Lenovo kao da je krenuo na sve ili ništa. Kineski proizvođač početkom mjeseca objavio je kako umirovljuje Motorolu, američku tvrtku koja je izmislila mobitele, a koju je preklani kupio od Googlea. Novi Lenovo mobiteli koji sada stižu na tržište (naše među prvima!) imaju ponešto od Motorolinog naslijeđa, ali ono što smjesta upada u oči kod njih je – golem nesklad između karakteristika i cijene. Lenovo Vibe X3 je takozvani flagship – udarni model te tvrtke, koji pokazuje što ona sve može, i kao takav se može mirne duše usporediti s najboljim smartphoneima danas dostupnim na tržištu – po svim karakteristikama je na njihovoj razini. Svim, osim jedne: cijene. Po cijeni je Lenovo u ravnini dvije razine slabijih modela koje ubrajamo u višu srednju klasu.
X3 tako ima ekran veličine 5,5" i Full HD razlučivosti (kakav se, recimo, nalazi i u najjačem iPhoenu 6s+), s tom razlikom što je obogaćen posebnom tehnologijom koja sliku na ekranu čini svjetlijom, pa ona i na vidljivom i na direktnom sunčevom svjetlu. Pokreće ga Snapdragon 808 (koji se nalazi i u LG-u G4, kao i u Googleovom referentnom modelu Nexus 5x). Memorijska konfiguracija je također najjača koja se može naći na Androidu: 3 GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije (toliko imaju primjerice Samsung Galaxy S6 i Sony Xperia Z5 Premium), što se može nadograditi microSD karticama. Kao i većina kineskih mobitela, Lenovo ima utore za dvije SIM kartice, no treba napomenuti da se jedan od tih utora može iskoristiti ili za microSIM ili za microSD karticu – oboje ne radi istodobno.

Naravno, X3 podržava sve moguće bežične mreže, uključujući i NFC, te najnovije i najbrže izvedbe 4G-a, WiFi-ja, Bluetootha… Čipovi, memorija, ekran - sve to definira brzinu i komfor uporabe, ali mnoge iskusne korisnike smartphonea više zanima jedna „prozaičnija“ osobina: baterija. Tu Lenovo briljira: baterija snage čak 3500 mAh jača je nego kod svih konkurenata (premda je linija X3 izuzetno vitka: u struku mjeri manje od osam milimetara), što znači da će ovaj mobitel izdržati i najnaporniji radni dan, ili nekoliko njih manje stresnih. Podržana je i Quick Charge tehnologija: za pola sata napunit će se do 60% pomoću priloženog punjača (ne morate, kao kod nekih konkurenata, dokupiti poseban punjač).
Poput većine rivala u najvišoj klasi, Vibe X3 ima okvir od metala, ali bez oštrih rubova: oni su pjeskarenjem zaobljeni, kako bi bili ugodniji pod rukom. Poklopac sa stražnje strane je od keramike, i oblikovan u krivulju kako bi telefon bilo lakše držati. Na tom poklopcu ispod objektiva kamere i dvostruke LED bljeskalice (koja poboljšava snimke u lošijim svjetlosnim uvjetima) nalazi se još jedan „posljednji krik mode“ u svijetu mobilnih uređaja: čitač otiska prstiju. Pomoću njega vrlo brzo možete otključati mobitel, kao i vama bitne aplikacije s važnim podacima.

Još nismo stigli do najjačih aduta ovog mobitela, njegovih posebnih prednosti: multimedije. Kamera ugrađena u ovaj mobitel jedna je od najjačih uopće: ima 21 megapiksel, otvor blende f2.0, HDR a video snima u 4K. Posebna pozornost je posvećena korisničkom iskustvu; za manje iskusne (ili manje strpljive) korisnike tu je Smart auto mode, koji automatski analizira kadar i prilagođava mu postavke, a za one zahtjevnije tu je Pro način rada, u kojem se mogu detaljno podesiti postavke snimanja. Ipak, od kamere još je zanimljiviji zvuk: Lenovo se itekako potrudio kako bi stvorio mobitel koji je jedan od najbolje zvučećih. Ovo je jedan od prvih uređaja koji koriste tehnologiju Dolby Atmos a zvuk mu se rasprostire iz stereo zvučnika povelike zapremine i snage. Njega stvara napredni pretvarač (DAC) Sabre 9018C2M, kakav se koristi i u skupoj hi-fi opremi, pa ovaj mobitel može svirati glazbu bez kompresije. Dobar glas daleko se čuje!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode