Epson na akciji


Epson na akciji
Krenimo, po običaju, od najjeftinijih uređaja. Ovoga tjedna to je Epson L310, tintni pisač u boji koji koristi revolucionarnu tehnologiju dolijevanja tinte izravno u spremnik u pisaču (ne morate kupiti tintu u „bočici“ – kartuši – te stoga ne morate platiti nepotrošenu tintu i skupu ambalažu. Zbog svega toga, L310 bi trebao biti nešto skuplji od običnog pisača (vrlo brzo, razlika bi se isplatila: zbog jeftinije tinte) – kažemo: trebao bi, ali uz ovaj naš rođendanski popust L310 je jeftiniji od tisuću kuna.
Glavna prednost je dakle tinta – ova koja se dobije uz pisač dovoljna je za ispis 12.000 jednobojnih stranica i 6.500 u boji, što znači da jedno dvije godine nećete morati mijenjati (jeftinu) tintu, ali ni ostale karakteristike nisu zanemarive: brzina je 9,2 stranica u minuti (4,5 u boji) a razlučivost ispisa je 5760*1440. Ulazna ladica prima 100 a izlazna 30 stranica. Nova tehnologija nudi i dodatne prednosti: nisku razinu buke (38 dB) i visoku prenosivost (2,8 kg – manje od mnogih laptopa). A da ne bi pomislili da nova tehnologija još nije pouzdana, jamstvo vrijedi pune tri godine.

Epson L365 je ne puno skuplji model koji dodaje dvije mogućnosti: bežično umrežavanje preko WiFi-ja i skener/kopirku. Ostale karakteristike su manje-više iste, a isto je i ono što nismo spomenuli kod prvog modela ali što je očito na prvi pogled: atraktivan dizajn. L365 zgodno izgleda i troši malo mjesta na radnom stolu. Bežični ispis je moguć direktno s mobitela, tableta i ostalih mobilnih uređaja, ali i „na daljinu“, preko interneta, pomoću Googleove ili Appleove tehnologije.

Epson L220 nema WiFi i stoga ne može ispisivati preko interneta, ali zato nudi puno veću brzinu ispisa: u minuti može ispisati čak 27 jednobojnih, odnosno 15 stranica u boji. K tome, stotinjak kuna je jeftiniji od L365. Ostale značajke su manje-više iste, uključujući dopadljiv dizajn i odvojeni spremnik s desne strane u kojem se nalaze četiri odvojena spremnika za tintu (i to doprinosi povoljnijoj cijeni tinte – mrzimo kad više boja utrpaju u jedna spremnik, jer uvijek se jedna nijansa istroši brže nego druge a tada morate sve zajedno kupiti…)

Epson L565 je prava multifunkcijska „makina“ koja može ne samo ispisivati, skenirati i kopirati nego i slati i primati fakseve. On kombinira sve dosad nabrojane osobine: bežični ispis preko WiFi-ja (pošto je to pravi uredski stroj, ima i žičani, Ethernet mrežni priključak), brzi ispis (zapravo, još brži: 33 crno-bijele stranice u minuti) i sve ono što smo ranije nabrojali, uključujući nisku razinu buke (spomenutih 38 dB).

Posljednji od Epsonovih pisača na ovotjednoj akciji je model Epson L1300 koji istu tehnologiju proširuje na format A3+. Zanimljivo je da je ovaj pisač još obdareniji: uz pune spremnike s tintom možete ispisati čak 7100 crno-bijelih i 5700 stranica u boji (da, između njih je „i“, ne „ili“). U odnosu na „normalne“ A3 pisače, kakvi se najčešće susreću u malim uredima u kojima se ispisuju dugačka izvješća, reklamni materijali ili CAD crteži, ovaj Epson se vrlo oštro razlikuje i po dimenzijama: dubinom od samo 32 cm, visinom od 21,5 i širinom od 70 cm – može se doslovce smjestiti bilo gdje, za razliku od ostalih A3 pisača koji su na zlu glasu po potrošnji prostora.

Prelazimo na projektore. Epson EB-X31 je 3LCD projektor koji je tako napravljen da će se jednako dobro snaći i u poslovnoj uporabi, priključen na računalo (razlučivost mu je standardni XGA: 1024*768) i u kućnoj uporabi, za reprodukciju filmova (kao i pisači, može se pohvaliti niskom razinom buke: samo 37 dB). I ostale karakteristike dobro zvuče: kontrast je 15.000:1, lampa od 200 W daje 3200 ANSI lumena a žarulja će izdržati 5000 sati (deset tisuća u eco načinu rada). Priključci: VGA, S-Video, HDMI i USB.

Po neznatno višoj cijeni nudi se noviji model Epson EB-W04 koji nudi višu razlučivost od 1280*800 piksela. Ostale značajke su slične, kao i težina od samo 2,4 kilograma – lako ga je prenositi i koristiti i za posao i za užitak.

Posljednji model, Epson EB-U04 ponavlja prednosti ranijih modela: svestranost (osim što se snalazi u različitim ulogama, prima dva HDMI uređaja, pa i mobitele ili tablete preko MHL veze), jednostavno postavljanje (nudi vodoravno i okomito ispravljanje trapezoidne slike), izniman kontrast od 15.000:1 koji prikazuje i najsitnije detalje, živopisne boje uz 3LCD tehnologiju i lampu koja će izdržati 15 godina (ako ćete svakodnevno pogledati po jedan film, uz eco način rada). Uz sve to, nudi punu HD razlučivost: 1920*1200.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode