Električne grijalice za brzo i jednostavno grijanje


Električne grijalice za brzo i jednostavno grijanje


Grijanje nam omogućuje postizanje optimalne temperature za ugodan boravak u zatvorenim prostorima tijekom hladnijih mjeseci. Postoje razne vrste i načini grijanja, a svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke, prvenstveno zbog veličine i potreba stambenog ili poslovnog prostora. Jedan od najbržih, najpraktičnijih i najekonomičnijh načina za postizanje topline u manjim prostorijama je korištenje prijenosnih grijalica. U nastavku bloga vam donosimo kratki pregled grijalica koje su odličan izbor za upotrebu u kući, stanu, uredu, vikendici ili apartmanu kao samostalno ili dodatno rješenje za grijanje.

 

Kaloriferi 


Ventilatorske grijalice ili kaloriferi uređaji su koji proizvode toplinsku energiju te ju prenose u prostor strujanjem zraka. Malih su dimenzija i zbog toga lako prenosivi i izuzetno praktični, a u isto vrijeme vrlo snažni i sposobni brzo postići ugodnu temperaturu u manjim prostorijama. 


Dodatne velike prednosti kalorifera su povoljna cijena i multifunkcionalnost. Naime, u toplim ga danima možete koristiti kao ventilator, podešavanjem termostata na hladno. Nedostaci su mu što nije prikladan za grijanje većih prostorija, neki modeli mogu biti bučni te, s obzirom na snagu, dugotrajnim radom trošiti značajnu količinu električne energije.

 

Konvektorske grijalice


Električne konvektorske grijalice proizvode toplinu konvekcijom, odnosno pomoću ventilatora koji ju dalje i prenosi. Većih su dimenzija u odnosu na kalorifere, no brže zagrijavaju prostor i ostvaruju manji gubitak topline, a možete im podesiti snagu rada na nekoliko razina pomoću termostata.  Iako su prijenosni uređaji, neke modele konvektorskih grijalica možete i montirati na zid kako bi zauzele manje prostora i primarno grijale određeni dio prostorije.


Infracrvene konvektorske grijalice su posebna vrsta konvektorskih grijalica u kojima se toplina proizvodi pomoću infracrvene tehnologije. Grijanje pomoću infracrvenih grijalica ne isušuje zrak u prostoriji, energetski je i ekološki prihvatljivo te vam može uštedjeti značajnu količinu utrošene električne energije, a samim time i novca. No, za njih ćete u startu morati izdvojiti puno više nego za klasične konvektorske grijalice ili kalorifere. 

 

Panelne grijalice


Panelne grijalice proizvode toplinu pomoću grijače ploče, odnosno panela. Zbog toga stvaraju i veću količinu topline, ali ne i prašine jer za strujanje zraka ne koriste ventilator. Osim prašine, ne stvaraju ni buku prilikom rada, a možete im podesiti i razinu snage kako biste smanjili potrošnju električne energije i iznos računa za struju. 


Električne panelne grijalice odlikuje elegantan i tanki dizajn, relativno male dimenzije i izuzetna praktičnost. Naime, mogu se lako montirati na zid bez zauzimanja puno prostora ili prenositi iz jedne u drugu prostoriju pomoću kotačića. S obzirom da su vodootporne, možete ih bez straha koristiti za grijanje kupaonice, kuhinje ili postaviti na zid ispod prozora.

 

Halogene i kvarcne grijalice


Halogene i kvarcne grijalice su sličnog izgleda, no različitih specifikacija. U halogenskim grijalicama toplina se stvara pomoću halogenskih žarulja, a u kvarcnim pomoću kvarcnih grijača. Žarulje, odnosno grijači se zagrijavaju do visokih temperatura i šire toplinu u prostor.


Kvarcne grijalice su izuzetno dugog vijeka trajanja te efikasne i mogu jako brzo zagrijati prostoriju u kojoj se nalaze, dok halogenim grijalicama treba nešto više vremena, ali troše manje električne energije i obično su nešto manjih dimenzija. Zbog otvorenog grijača, potrebno ih je montirati na zid ili podići na određenu visinu kako bi se izbjegao doticaj s vodom i slučajne opekline. Najčešće se koriste za grijanje kupaonica te prostora poput podruma ili garaže. 


Električne grijalice učinkovit su način za grijanje manjih ili prostora srednje veličine. Velik izbor praktičnih i snažnih grijalica raznih dimenzija pronađite u Mikronis web shopu!

 

 

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode