Kino ugođaj kod kuće uz projektor, platno i druge dodatke


Kino ugođaj kod kuće uz projektor, platno i druge dodatke

Skoro svi vole ići u kino, zar ne? Grickanje ukusnih kokica i slatkiša, uz ispijanje XXL veličine pića i gledanje najnovijih filmova s prijateljima ili partnerom je mnogima jedna od omiljenih aktivnosti. Što biste rekli kad bismo vam otkrili da možete rekreirati ultimativni kino ugođaj i kod kuće? Ne biste morali svaki put trošiti novac na kartu i još biste imali mogućnost pauzirati ili premotati film svaki put kada nešto propustite ili poželite ponovno napuniti svoju zdjelicu s kokicama. Kreiranje kino ugođaja kod kuće zapravo je jednostavnije nego što možda mislite. Ne treba vam posebna prostorija niti neke ultra luksuzne stvari. Donosimo vam nekoliko ključnih savjeta za unošenje kino ugođaja u vlastiti dom.


1. Pravo osvjetljenje




Previše svjetlosti koja dolazi iz pogrešnih smjerova može narušiti vaše iskustvo gledanja serija i filmova jer bi moglo negativno utjecati na kvalitetu slike koju vidite. Rasvjeta je vrlo važna za najljepši kino ugođaj i jedna je od prvih stvari koju trebate uzeti u obzir kada planirate svoj prostor. Ako planirate gledati film u prostoriji s velikim i brojnim prozorima, morat ćete pronaći rješenja za zamračivanje svih tih područja koja su izvor svjetlosti. Zavjese i paravani će vam pomoći kreirati idealno iskustvo gledanja. No, kako ipak ne biste bili u potpunom mraku, dobro bi bilo nabaviti lampice, svijeće i/ili podne i stolne svjetiljke. To će vam pomoći i kreirati ugođaj. 

Svi Philips TV uređaji koji imaju Ambilight 3 ujedno su i 100% kompatibilni sa Philips Hue rasvjetnim tijelima i led trakama. Što to znači? To znači da se dobije ovaj efekt:
 
 
 


2. Projektor i projekcijsko platno



Iako je moguće iskoristiti TV za povremene filmske večeri, on neće imati onaj "wow" efekt projekcijskog sustava na velikom platnu. Moderni projektori za kućno kino nude izvrsnu kvalitetu slike i obično daleko svjetliju sliku nego što biste možda očekivali. To najčešće nije dovoljno za gledanje filmova vani, tijekom dana, ali je i više nego dovoljno za filmsku večer pod zvijezdama ili u zamračenoj prostoriji u vašem domu. Ako ćete se odlučiti za kino na otvorenom, imajte na umu da ne želite vani ostaviti elektroniku koja za to nije dizajnirana. Projektori su dovoljno mali i lagani za jednostavno postavljanje, a potom ispuštaju dovoljno svjetla za kreiranje velike, bistre i divne slike, kao stvorene za uživanje. Naravno, samo nemojte zaboraviti i na projekcijsko platno za najljepšu sliku. No, ako imate ograničeni budžet, onda će vam i bijela plahta poslužiti.
 


3. Zvuk



Vjerojatno želite moći čuti svoj film, zar ne? Za to, naravno, možete koristiti ugrađeni zvučnik projektora. Međutim, u nekim slučajevima bi vam ovaj zvučnik mogao biti preslab pa vam možda film neće zvučati sjajno. Ako se radi o samo nekoliko ljudi koji će moći sjediti blizu projektora, taj bi zvučnik mogao biti sasvim dovoljan. No, ako imate veliko dvorište ili bilo koju vrstu pozadinske buke, isplati se uložiti u napredniju audio opremu kako bi doživljaj bio potpun. Uostalom, ako imate veliki ‘ekran’, ne bi li bilo sjajno uz njega imati i bogat zvuk?



Najlakši način za priključivanje boljeg zvučnika je korištenje analognog audio izlaza projektora, koji vam omogućuje povezivanje bilo kojeg zvučnika koji ima analogni ulaz. No, ako umjesto toga želite (ili trebate) bežično povezivanje zvuka, tada možete koristiti Bluetooth. Sve veći broj projektora dodaje ugrađenu Bluetooth vezu za jednostavno slanje zvuka na kvalitetniji Bluetooth zvučnik ili soundbar.
 

4. Dekor





Prvo, i najvažnije, pobrinite se za to da ima dovoljno mjesta za sve koji su pozvani na vaš movie night, kako bi svima bilo udobno tijekom cijele večeri. Dodajte nekoliko udobnih stolica i brojne jastuke - koliko god ih imate kod kuće jer nikada nije dovoljno. Deke su također must-have za cozy ugođaj, pogotovo ako će vaše kino biti vani. Kada se svjetla ugase, vaši će se gosti htjeti udobno smjestiti. Međutim, ako nemate dovoljno stolica za sve, pretvorite svoj pod u udobno kraljevstvo s jastucima, bean bagovima i prostirkama.
 

5. Grickalice

 

Uz golemi ekran, moody osvjetljenje svijeća i raznih lampi i lampica, nevjerojatni zvuk i savršenu sliku sigurno ste već kreirali savršeni kino ugođaj koji nikada nećete poželjeti napustiti. Sada sve što trebate su kokice osvježavajuća i ukusna pića, ali i nešto za zasladiti se. Zašto ne biste napravili svoj vlastiti snack bar u kutu svog improviziranog kina, s pićima svih vrsta te slatkim i slanim grickalicama koje će udovoljiti svačijem nepcu? Ideje su brojne, ali što god odlučili napraviti, jedno je sigurno - definitivno ćete uživati u filmovima i serijama kao nikad prije.



Nakon što ste naručili sve potrebne uređaje za kreiranje ultimativnog kino ugođaja putem Mikronis web shopa, preostaje vam samo još odabrati pravi film. Bez obzira na to jeste li obožavatelj komedija, horor freak ili ste više za drame, trik je u odabiru kvalitetnog filma u kojem će uživati svi!

 

 

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode