Lenovo IdeaPad Y900: Beskompromisni igraći laptop


Lenovo IdeaPad Y900: Beskompromisni igraći laptop
Kako bi trebala izgledati mašina snova zagriženog gejmera? Hajdemo redom, stavku po stavku – pa ćemo vidjeti odgovara li Y900 tim uvjetima. Najnoviji Intelov procesor, i7, SkyLake? Tu je. Može li se svejedno overclockirati? Može. Memorija? Dvaput po 8 GB, uparenih tako da budu brži? Može. GeForce GTX980M s još 4 GB? Može. Ekran od 17"", IPS, Full HD? OK, neki će prigovoriti i htjeti ekran još veće razlučivosti, ali za ogromnu većinu igara – bolje ne može. Dva diska – tvrdi od terabajta i glavni, SSD, od 256 GB? Moooože! DVD snimač? Nije neophodan, ali dobro dođe. Baterija sa šest ćelija, koja može izdržati do sedam sati? Može – to je više nego što bi očekivali. JBL-ovi zvučnici s Dolby Audio Premium i dodatnim subwooferom? Ooo, da! Pet USB priključaka, među kojima je i novi tip C? OK, shvatili smo: ima sve. A sada da pređemo sa stvari koje očekujemo da ima Lenovo gaming laptop na stvari koje možda i ne očekujete. Krenimo od onoga što je očigledne na prvi pogled, izvana. Dizajn? Kada ga vidite uživo, možete reći samo jednu riječ: wow! I mi smo ostali bez riječi: umjesto da vam prepričavamo kako izgleda, uživajte u fotografijama. Spomenut ćemo radije stvari koje dobro izgledaju, ali imaju i vrlo praktičnu primjenu – primjerice, tipkovnicu koja svijetli kako god poželite. To vrijedi i za touchpad koji je okružen LED diodama. Boje svih tih svjetala možete po volji podešavati u priloženom softveru, tako da pojedine tipke – ili njihove grupe – svijetle u različitim bojama u različitim igrama, tako da na prvi pogled, instinktivno znate koju tipku treba pritisnuti da bi se kretali, a koju da bi pucali… Naravno, tipkovnica je mehanička.

Još se nismo maknuli s tipkovnice: pozornost nam je privukla tipka u gornjem lijevom kutu iznad koje piše: Turbo. Genijalno jednostavno, i tako korisno: kad zatrebate više snage, samo kliknete na nju – i pokrenut će se overclocking i procesora i grafičke kartice. Svaki iskusni gejmer znat će osjetiti trenutak u kojem će poželjeti ubaciti u višu brzinu, a sad se to može jednom tipkom…
Što se tiče ekrana, tu su tri izbora koje podupiremo: IPS matricu, zato što sjajno izgleda sa strane a ne samo dok sjedite točno ispred ekrana; anti-glare tehnologiju zahvaljujući kojoj slika izgleda dobro i u jarko osvjetljenoj prostoriji ili na suncu; Nvdijinu G-Snyc tehnologiju koja sinkronizira osvježavanje ekrana s grafičkom karticom – kad se jednom naviknete na to, teško je živjeti bez toga.
Da se vratimo na kućište: sviđa nam se što je obloženo brušenim metalom koji je jako ugodan na prstima – možda nije na prvi pogled tako atraktivan kao kućišta visokog sjaja, ali svakako to smatramo boljim odabirom. Lenovo IdeaPad nudi još detalja koji svjedoče kako se više pazilo na ugodnu uporabu na dulje staze nego na prvi dojam: tako uzdignuta odmorišta za dlanove oko touchpada izgledaju neobično na prvi pogled, ali pružaju ugodan odmor umornim rukama.

Još jedan sličan detalj je način na koji je izvedeno hlađenje: nekako smo već navikli da se najjači gejmerski uređaji moraju toliko grijati da ih uopće nije ugodno držati – ali zašto bi bilo tako? Jasno da takvo rješenje ne doprinosi ugodi korištenja, pa ni zdravlju, ali to zapravo nije dobro ni za računalo – jer kad se pregrije, ne može raditi maksimalnom snagom, i morat ćete ga odnijeti na servis prije nego što bi željeli (a željeli bi: nikad). Stoga nam se dopada i kako je ovaj Lenovo laptop riješio hlađenje: zrak obilno ulazi kroz velike otvore na donjoj strani, da bi ga krupni ventilatori ispuhali kroz jednako krupne odvode na stražnjoj strani.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode