Logitech na akciji


Logitech na akciji
Švicarski satovi? Švicarski sirevi i čokolade? Točan kao švicarski vlak? Svizac i skijanje? Možemo imati različite asocijacije na Švicarsku, ali mnogim starijim korisnicima PC-a jedna od prvih bit će – Logitech. Ta je tvrtka osnovana u Švicarskoj vrlo brzo postala vodeći proizvođač perifernih uređaja za PC – i taj je tržišni položaj zadržala sve do danas. Logitech nikad nije bio najjeftiniji – ali uvijek je uspijevao kvalitetom se oštro razlikovati od bezimene konkurencije s Dalekog istoka. Međutim, dok traje ova Mikronisova Logitech akcija, prodaja Logitech uređaja ne bi smjela ovisiti o cijeni, čak ni naspram no name "nelojalne" konkurencije!

Logitech je najpoznatiji po miševima, a jedan od njegovih najpopularnijih modela je bežični Logitech M185. Nudi se u tri boje: sivoj, plavoj i crvenoj. Miš je dizajniran tako da se jednako lako može koristiti u lijevoj ili desnoj ruci, a dimenzijama će se lako uklopiti uz prijenosno računalo (i tako vam olakšati život, jer svako prijenosno računalo dolazi s touchpadom ili nečim sličnim što se na hrvatskom jeziku zove – zamjena za miša; samo je miš prava stvar, sve drugo su samo zamjene). Da bi ga koristili, dovoljno je priloženi bežični predajnik gurnuti u USB priključak (iz njega će viriti tek pokoji milimetar) i automatski će se uspostaviti veza. Logitech takvo rješenje s pravom zove plug-and-forget: sve radi isprve, ne treba instalirati nikakav dodatni softver, a predajnik troši toliko malo prostora da ga nikad ne morate vaditi. Bežična veza radi na posebnoj frekvenciji (2,4 GHz) na kojoj nema smetnji (za razliku od primjerice Bluetootha ili WiFi-ja, gdje često dolazi do usporenja ili prekida zbog prekrcanih frekvencija). Miš radi na običnu AA bateriju (priložena je) koja će izdržati barem godinu dana rada. A kvaliteta izrade je Logitechovska – što podupire jamstvo u trajanju od čak tri godine.

Nakon miševa, Logitechovi najpopularniji proizvodi su tipkovnice. I u toj kategoriji nudi se popust na jedan popularan bežični model: Logitech K270. Poput gore opisanog miša, i ovaj je proizvod idealan za prijenosna računala, iz istog razloga: ogromna većina prijenosnika imaju tipkovnice koji se komforom uporabe ne mogu usporediti s jednom ovakvom „pravom“, samostalnom tipkovnicom. K tome, baš kao i miš, i ovaj dodatak se može koristiti ne samo s laptopima nego i s tabletima i smartfonima (Android, Windows Mobile) koji podržavaju USB OTG tehnologiju. Osim komfora i ergonomije, tipkovnica u odnosu na one na laptopima nudi i osam dodatnih tipki za kontrolu multimedije (filmova, glazbe) a otporna je na izlijevanje tekućine. Bežična tehnologija je ista kao i kod miša, kao i predajnik, a priložene baterije izdržat će čak dvije godine. Jamstvo je, naravno, opet trogodišnje. Preporučujemo li vam ovaj proizvod? Bit ćemo potpuno iskreni: ne. Dobro ste pročitali: ne. Naime, za samo pet kuna više (dok vrijedi Logitech popust) možete dobiti Logitech MK270, istu tu tipkovnicu ali u kombinaciji s gore opisanim mišem M185. I bez brige: i dalje vam treba samo jedan predajnik, na njega će se bežično zakačiti i tipkovnica i miš, istodobno.

Logitech nije samo najpopularniji proizvođač tipkovnica i miševa: istu poziciju drži i kad su u pitanju web kamere. Logitech WebCam C270HD je kamera od tri megapiksela koja podržava HD (720p) videokonferencije. Spaja se na USB i ima kvačicu kojom se može zakačiti za rub prijenosnog računala ili monitora (za rub zaslona ili stalak/podnožje), a naravno da se može i zakrenuti gore/dolje kako bi vas gledao ravno u oči. Ima i integrirani mikrofon, kao i tipku kojom možete „okinuti“ pojedinačnu fotografiju kad vam se prohtije snimiti selfie.

Pogađate, Logitech je vodeći proizvođač i kad se radi o računalnim zvučnicima. Model na popustu je opet jedan od najpopularnijih: Logitech Z313 je kombinacija 2.1 (stereo zvučnici sa subwooferom koji isporučuje dubok bas a zauzima relativno malo mjesta – bilo gdje, možete ga spremiti i pod stol). Ukupna snaga cijelog sustava je 25 watta mjereno po RMS specifikaciji – što je sasvim dovoljno da ispunite i oveću prostoriju glasnim i jasnim zvukom, uz kojeg će filmovi, igre, prezentacije i naravno glazba zvučati uvjerljivije, moćnije i ugodnije. Kao i uvijek kod Logitecha, podešavanje ne bi smjelo trajati dulje od dvije-tri minute (dovoljno je jasno označenim kabelima spojiti dva zvučnika na subwoofer i zatim njega na računalo, na standardni 3,5-milimetarski priključak za zvučnike ili slušalice) a s kompletom zvučnika dolazi i „žični daljinski“, praktični kontroler kojeg možete smjestiti na stol nadohvat ruke i njime podešavati glasnoću i kvalitetu zvuka.

Posljednji – i najskuplji – uređaj je Logitech Wireless Presenter R400. Taj „daljinski“ za kontrolu prezentacija vjerojatno je najpopularniji uređaj te vrste. Razlozi su isti kao i kod ranije opisanih uređaja: dizajn i ergonomija su takvi da se vrlo ugodno koristi (paše u ruku tako da ćete se nakon par minuta naviknuti i osjećati kao da ga odavno koristite), podešavanje i korištenje je maksimalno jednostavno, a kvaliteta izrade optimalna (i opet, tu je trogodišnje jamstvo!). Bežična tehnologija je ista (minijaturni USB predajnik, frekvencija od 2,5 GHz, obične baterije koje dugo traju) ali po običaju, Logitech nudi i neke dodatne pluseve: u ovom slučaju, to su crveni laserski pokazivač koji je jasno vidljiv na praktički svakoj pozadini te indikator istrošenosti baterija.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode