Mikronis Kup


Mikronis KupMikronis Kup, u organizaciji prof. Željko Brdala, voditelja Šahovske škole Dugave i Mikronisa kao sponzora, će se održati 16.studenog 2019. u prostorijama I. osnovne škole Dugave.

Šah potiče razvoj čitavog niza pozitivnih ljudskih osobina i vrijednosti od upornosti i marljivosti, do odgovornosti prema sebi i drugima, samokritičnosti, objektivnosti, maštovitosti. Jedna je od najravnopravnijih igara jer ju međusobno uspješno mogu igrati svi neovisno o spolu a mogu se uključiti i djeca s invaliditetom.

Ove vrijednosti ističe i voditelj Šahovske škole “Dugave” u Zagrebu, Željko Brdal, autor knjige o šahu “Školska šahovska epidemija” koja je nastala na osnovu dugogodišnje prakse rada s djecom i vođenja šahovskih grupa u školi. Djeca kroz igru uče o važnosti poštivanja pravila, potiče ih se na komunikaciju bez nasilja te mirno rješavanje problema. Osim pozitivnog utjecaja na odgojni razvoj učenika šahom se može utjecati i na poboljšanje obrazovnih sposobnosti. Šah potiče razvoj pamćenja, koncentracije, brzine računanja, vizualnog predočavanja, logike razmišljanja i rasuđivanja.

Sretno svim natjecateljima!