Minix media playeri


Minix media playeri
Nema ništa na TV-u? Većina nas se već odavno prestala brinuti oko toga: svoju digitalnu zabavu smo organizirali na drugačiji način. Doduše, i dalje nam treba televizor. Bez obzira na to volimo li se opuštati gledajući serije, filmove, igrajući online igre, slušajući glazbu s internetskih glazbenih servisa ili pregledavajući web stranice – sve to je ugodnije na velikom TV ekranu. I s daljinskim upravljačem u ruci.
Tu uskaču media playeri – uređaji koji se spajaju na veliki ekran televizora i omogućuju nam da uživamo u svim mogućim zabavnim sadržajima s interneta, ili s onima koje smo pohranili na mobitele. Većina njih koristi isti onaj sustav na kojeg smo navikli na mobitelima – Android – a ima i onih koji sasvim fino mogu zamijeniti „pravo“ računalo, jer pokreću ih Windowsi.
Minix je hongkonška tvrtka koja je jedan od svjetskih predvodnika u ovoj vrsti uređaja: njihovi uređaji serije Neo novitet su na našem tržištu a nude toliko mogućnosti da ćemo u ovom tekstu stići nabrojati tek neke od njih.

Media player Minix Neo X6 je početni model koji se na televizor spaja preko HDMI-ja, da bi na velikom ekranu puštao filmove, serije i ostale sadržaje (internetski radio, primjerice) preko popularnog Kodija (ranije poznat kao XBMC). Ima ugrađenih 8 GB, čitač za SD memorijske kartice, Ethernet priključak za mrežu, dva USB priključka (za memorije, diskove, ali i za dodatke kao što su web kamera za Skype, ili joystick…) Naravno, tu su i sve moguće bežične veze: Wi-Fi (u brzoj izvedbi 802.11n – da ne bi „štekalo“ s Full HD videom) te Bluetooth 4.0.
Sve to skupa pokreće četverojezgreni procesor s gigabajtom DDR3L memorije, a oni podržavaju doslovce sve formate u kojima možete pronaći video (ili audio) na internetu, uključujući napredni H.265 za kojeg ima hardversku podršku. Za ljubitelje igara, tu je i četverojezgreni GPU Mali-450.

Postoji i jači model Minix Neo U1 Android TV Box koji nudi jače karakteristike po praktički svim pitanjima: podržava 4K video, za koje je zadužen još jači 64-bitni procesor s dvostruko više memorije (i radne i one za pohranu), a tu su i „jači“ priključci (HDMI 2.0, optički S/PDIF, gigabitni Ethernet, dvostruko brži Wi-Fi s MIMO ac tehnologijom, Bluetooth 4.1…) Čak je i video reprodukcija „podebljana“: dodana je podrška za 10-bitnu boju.
Treći Minix media player, Minix Neo Z64, je pravo-pravcato Windows 10 računalo. Možete ga koristiti za sve one ranije nabrojane mogućnosti, kao Minix TV Box, ali isto tako i kao radno računalo kojeg možete lako ponijeti sa sobom i spojiti na bilo koji televizor ili monitor. I on je, kao i prethodna dva modela, malen i lagan, ali i bešuman jer nema ventilatora.

Ako ćete koristiti Minix za „ozbiljnije“ poslove, za koje dobro dođe tipkovnica i nešto nalik na miša (ili naprosto za chat), tu je i daljinski upravljač Minix Neo A2 Lite Airmouse. On može upravljati sa sva tri gore opisana uređaja; s jedne strane izgleda kao daljinski upravljač a s druge strane – to je klasična QWERTY tipkovnica. Na web stranici proizvođača možete naći pohvale iz mnoštva Minix Neo recenzija.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode