MSI-jeva furija na x-tu


MSI-jeva furija na x-tu
Kartica MSI R9 Fury X 4G je opremljena sa četiri GB tog novog tipa memorije, High Bandwitdh (HBM) koja omogućuje i do trostruko brži prijenos podataka u odnosu na GDDR5 memoriju iste voltaže. Podrška za tu memoriju ugrađena je direktno u AMD-ov novi grafički procesor Fiji XT, a posljedica toga je grafička kartica spremna za igranje u ultravisokoj HD razlučivosti, kao i nadolazeće VR (virtual reality) tehnologije.

Druga posljedica tih novih tehnologija je i ta što je ova MSI grafička kartica znatno manjih dimenzija nego što smo navikli u njezinom rangu, a to pak znači da vam za nju neće trebati specijalno kućište, jer će stati u praktički svako standardno PC kućište.

Karticu hladi sustav vodenog hlađenja koji je zatvoren u kutiju; on ograničava temperaturu na nekih 50˚ C tijekom intenzivnih igračkih „sesija“. Radijator se može montirati unutar kućišta kako bi ispuhivao vrućinu van, a opremljen je samo jednim velikim ventilatorom promjera 120 milimetara, kako bi bio što tiši.

Uz sve te tehnološke eskapade, tu je i jedna koja ima više estetsku nego praktičnu primjenu: to je niz LED lampica uz rub grafičke kartice. Doduše, i oni su od koristi, jer se njihovim paljenjem signalizira intenzitet posla kojeg obavlja procesor, no mora se priznati da je glavna njihova svrha da izgledaju cool...

Naravno, ovakvu karticu možete podvrgnuti i overclockingu, kojeg će omogućiti MSI-jeva aplikacija Afterburner. Ona nudi detaljnu kontrolu nad brzinom okretanjem ventilatora: kad vam nisu potrebne vrhunske performanse, možete ju podesiti tako da smanji buku. K tome, njome možete snimiti svoje najbolje trenutke u igri (i podijeliti ih preko YouTubea) a možete ju iskoristiti i za daljinsko upravljanje preko smartphonea.
Tehničke detalje možete naći na Mikronisovom web shopu.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode