Savjeti za odabir uređaja za kosu: sušilo, pegla ili uvijač


Savjeti za odabir uređaja za kosu: sušilo, pegla ili uvijač

Sunce, toplina, agresivni sastojci u šamponima i ostalim sredstvima… Popis faktora koji oštećuju kosu jako je dug, a često se na njemu nalaze i uređaji za sušenje i oblikovanje. Ipak, postoje brojne iznimke, a stalnim napretkom tehnologije sve ih je više. U nastavku pročitajte više o raznim uređajima za kosu koji će vam pomoći da napravite frizuru kakvu želite, a pritom održite kosu zdravom i njegovanom. 

 

Kako odabrati najbolje sušilo za kosu?


Iako se kosa može sušiti prirodnim putem na zraku, to često nije moguće, a ni praktično. Mokra je kosa također puno lomljivija od suhe, a vlažno vlasište pogodno za razvoj gljivica koje mogu izazvati tegobe poput svrbeži, peruti i upale kože. Zbog toga ju je najbolje čim prije osušiti sušilom za kosu, no pritom paziti da se ne izloži naglo i dugo visokim temperaturama. Srećom, brojni modeli fenova imaju funkciju podešavanja temperature i brzine rada, kako biste postigli optimalno sušenje kose koje ju u isto vrijeme neće oštetiti. 
 

Izvor: Philips

 

Neki modeli sušila za kosu dolaze s brojnim dodatnim funkcijama za nježnije sušenje kose, pa tako Philips MoistureProtect koristi posebnu tehnologiju koja prilagođava temperaturu i štiti od pregrijavanja prilikom sušenja kako bi kosa bila sjajna i zadržala prirodnu vlažnost. Model dolazi s čak šest postavki temperature i brzine rada, kao i hladnim načinom za učvršćivanje frizure

Napredna tehnologija Panasonic modela sušila za kosu dodaje sitne čestice vlage u kosu kako bi vlasi bile glađe i otpornije na svakodnevno četkanje, a kosa postigla i održala zdravi sjaj.
 

 

Otkrijte najbolje pegle za ravnanje kose


Uređaj za ravnanje kose poznatiji je pod nazivom pegla ili glačalo za kosu. Mada se svakako koristi za ravnanje valovite i kovrčave kose, oni s ravnom kosom vjerojatno puno češće koriste peglu. Razlog je tomu što pegla također smanjuje statički elektricitet te čini kosu sjajnom i glatkom. Osim toga, glačalo za kosu može se koristiti i za uvijanje kose u lijepe valove. 
 


Ploče glačala, koje se zagrijavaju na visoke temperature, direktno prianjaju na vlasi pa se stoga posebna pažnja pridaje zaštiti kose od topline. Među vrhunskim Philips uređajima za ravnanje kose možete pronaći modele s tehnologijom koja sprječava oštećenje vrhova kose prilikom korištenja, sustavom automatskog gašenja sa zaštitom od pregrijavanja, kao i one s pomičnim pločama kako bi se smanjio pritisak na kosu i lomljenje vlasi. 

Dyson pegle za kosu su otišle su još korak dalje s tehnologijom, pa tako Dyson Corrale model dolazi sa savitljivim pločama koje oblikuju kosu uz minimalno zagrijavanje pomoću senzora koji reguliraju temperaturu 100 puta unutar jedne minute. Rezultat je zdrava i očuvana kosa postojane boje. Uz to, vrlo je praktičan jer ga je moguće koristiti bežično ili s kabelom.

 

Najbolji uvijači (figaro) za kosu


Za one koji nisu prirodno valoviti ili kovrčavi, ali i za one koji žele dodatno oblikovanje postojećih valova i kovrča, tu je uvijač za kosu ili takozvani figaro. Osim popularnih figara valjkastog oblika, tu su i brojne druge varijante uređaja za uvijanje kose, od onih u obliku četke do posebno dizajniranih modela koji uvijaju vlas po vlas.
 


Kvalitetni uređaji za uvijanje kose moraju biti obloženi materijalima koji na visokim temperaturama neće oštetiti kosu, već je samo oblikovati. Odličan primjer je sjajni Rowenta uvijač obložen keramikom za zaštitu vlasi i sjajne kovrče, zagrijat će se na potrebnu temperaturu u jednu minutu, a zbog hladnog vrha ćete ga lako i sigurno koristiti, bez opasnosti od opekotina. 


Izvor: Philips

 

Želite li još jednostavniju uporabu uvijača za kosu, s Philips Auto Curler modelima za automatsko uvijanje kose bit ćete dvostruko brže no inače. Inovativna tehnologija omogućuje uvijanje kose na nižim temperaturama i zaštitu od zaplitanja vlasi, a jedna od kombinacija triju postavki temperature i vremena rada zasigurno će odgovarati svakom tipu kose.    

 

Pripazite prilikom odabira i izbjegnite oštećenje kose


Odabir uređaja za sušenje ili oblikovanje kose ovisit će o vašim željama i tipu kose, no pritom obratite pažnju na njihove karakteristike. Toplina je glavna opasnost za zdravlje kose kod ovih uređaja, stoga prilikom odabira dobro proučite ima li model funkcije za zaštitu kose od pretjeranog zagrijavanja. Sve ostale funkcije bit će plus koji će osigurati različite tehnike primjene i konačan izgled, no zdravlje kose bi trebalo biti apsolutni prioritet. 

Moderne tehnologije omogućuju da ne morate birati između zdrave i lijepe kose, a modeli koje smo preporučili u tekstu pomoći će vam u tome! Njih (i mnoge druge) pronađite u Mikronis webshopu!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode