Najbolji Windows tablet ikad


Najbolji Windows tablet ikad
Vrag je odnio šalu – znali su govoriti naši stari a nešto slično mora da su pomislili u Microsoftu prije nego što su odlučili izdati Surface. Bilo je to u doba kada je Appleov iPad žario i palio svijetom računala, a cjelokupna PC industrija nije uspjela smisliti suvisli odgovor – stoga se Microsoft sam uhvatio tog zadatka. Microsoftovcima je ta situacija bila kao deja vu: njihov vizionar Bill Gates osmislio je Tablet PC desetak godina prije nego što se pojavio iPad, ali proizvođači PC-a nisu znali kako tu izvanredno zanimljivu zamisao pretočiti u uspješan proizvod… Sada je obrnuto: prodaja Surfacea sve manje zaostaje za iPadom, a novi iPad Pro po mnogo čemu kopira Microsoft Surface.

Microsoft Surface je smjesta privukao pozornost originalnim rješenjima, ali kao i svaki zaista novi proizvod isprva je patio od „dječjih bolesti“. Srećom, one su dosad sve uklonjene. Primjerice: tipkovnica. Ona je i dalje jednako tanka, lagana i savitljiva kao i prije, a u „slobodno vrijeme“ – kada se tablet ne koristi – služi kao poklopac zaslona. Razlika je u tome što više nemate osjećaj da kuckate po tankom poklopcu zaslona: djeluje solidnije, čvršće i ugodnije je koristiti ju. Zatim, novi je model manji i lakši od prethodnog – posve očekivano, zar ne? – ali istodobno mu je i zaslon veći (i bolji: na prvi pogled se možete uvjeriti kako mu je slika izuzetno oštra) a baterija dugotrajnija. Znatno je poboljšana i olovka, koja se magnetski kači uz lijevu ili desnu stranu ekrana; naravno, i tipkovnica se magnetski pričvršćuje, a isto tako i lagano, tanko napajanje – sve to skupa djeluje istodobno i efektno i praktično.

Za razliku od novog jeftinijeg modela Microsoft Surface 3, novi Microsoft Surface Pro 4 je model – kako mu to naziv sugerira – namijenjen profesionalcima. Cijena mu u svakoj varijanti ima pet znamenki, ali zauzvrat dobivate tablet koji nudi vrhunske osobine primjerene tabletu – maksimalnu mobilnost (vitka linija, mala težina, bateriju koja jamči 9 sati neprekidnog rada) – te istodobno snagu i performanse primjerene laptopima (za što su najzaslužniji SkyLake procesori, u verziji M3, i5 i i7; no dio zasluge pripada i bržem SSD-u).

Microsoft ga predstavlja kao 'tablet koji može zamijeniti vaš laptop' a nakon što smo ga upoznali skloni smo i sami potpisati takvu ocjenu. Uostalom, to je opća ocjena stručnog tiska. Microsoft Surface Pro 4 je pokupio isključivo odlične ocjene u svim najjačim svjetskim specijaliziranim medijima: tako Cnet piše kako je novi model cementirao poziciju najboljeg Windows tableta u klasi, PC World ocjenjuje kako je Surface stigao na još višu razinu a Forbes nudi 5 razloga zašto kupiti Microsoft Surface Pro 4. Većina medija ima samo jednu veliku zamjerku: što se tipkovnica mora kupiti zasebno, no Microsoft Surface u Hrvatskoj se uvijek nudi u kompletu s tipkovnicom (hrvatskom, naravno). Svim tim ocjenama se jučer pridružila nagrada za najbolji tablet koju mu je dodijelilo udruženje GSMA na njihovom (i vodećem svjetskom) sajmu Mobile World Congress u Barceloni.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode