Nokia 8: Nova uzdanica starog favorita


Nokia 8: Nova uzdanica starog favorita
Nokia se vratila! To je dobra vijest za sve obožavatelje ovog starog finskog brenda, koji je vladao globalnom ponudom mobitela još i prije nego što je iskovan pojam 'smartphonea'. Nakon godina lutanja pod paskom Microsofta, stari favorit se vratio – pod vlastitim imenom i pod paskom stare finske ekipe i uz pomoć kineskog kapitala. Obnovljena Nokia je oprezno počela izbacivati nove modele, isprva srednje i početne klase, no konačno je pred nama jedan model najviše klase: pametni telefon Nokia 8.

Cijena Nokia 8 modela je visoka, ali apsolutno opravdana: dovoljno je pogledati Nokia 8 osnovne specifikacije. Model pokreće Snapdragon 835, najjači procesor uopće. Tu je i impresivni LCD ekran razlučivosti više od Full HD-a, tijelo izrađeno od jednog komada aluminija najviše klase (8000, ako nekog zanimaju brojke) te novi Android kojeg će se, zahvaljujući dobrim vezama s Googleom, ekspresno uvijek moći nadograditi na naj-najnoviju verziju.

Usput budi rečeno, zahvaljujući tim „vezama“ Nokia 8 nudi i spremanje neograničene količine snimki na Google Fotografije – što dobro dođe jer upravo su kamere jedan od glavnih aduta novog modela. Straga su dvije: obje od 13 megapiksela (djelovat će i veće jer senzor od 1,12 µ omogućuje još više detalja) i jošjedna, također od 13 megapiksela sprijeda. Ona glavna nudi optičku stabilizaciju (nema šanse da snimke ispadnu defokusirane, a kamoli mutne) te dvostruki autofokus, laserski i phase detection. Ova posljednja mogućnost prisutna je i na prednjoj kameri, a sve tri imaju optiku za koji je odgovoran stari Nokijin partner, njemački Zeiss koji je već dulje od stoljeća sinonim za vrhunsku optiku.

Jednako impresivan je i zvuk: tri mikrofona snimaju ga u rasponu od 360°, što djeluje impresivno u 4K video zapisima. A sve njih možete smjesta dijeliti na YouTubeu i Facebooku – ako hoćete, istodobno s prednje i stražnje kamere, uz binauralni zvuk. Za vrhunski video zaslužna su Nokijina iskustva s vrhunskim kamerama OZO koje koriste i u Hollywoodu.

Nokia se vratila u velikom stilu, a u to se možete uvjeriti i tako da pročitate bilo koju od mnoštva recenzija Nokia 8 uređaja na internetu.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode