Novi iPad Pro: najbolji tablet ikada?


Novi iPad Pro: najbolji tablet ikada?

iPad Pro nedavno je dobio novu generaciju koja podiže standarde u svijetu tableta. S dizajnom koji je tanji i lakši nego ikad prije,
novi iPad Pro postavlja visoku ljestvicu za performanse i prenosivost. Je li ovaj uređaj doista najbolji tablet koji se ikada pojavio na tržištu? Otkrijte u nastavku!

 

Najtanji Apple proizvod 

Novi iPad Pro dolazi u dvije veličine: model od 13 inča i model od 11 inča. Tanji od svih Apple proizvoda do sada, 11-inčni model iPad Pro je debljine samo 5,3 mm, dok je 13-inčni model još tanji s 5,1 mm. Težina 13-inčnog modela smanjena je za gotovo četvrtinu kilograma u usporedbi s prethodnikom, što olakšava rad u pokretu. Zanimljivo je i što su kućišta oba modela napravljena od 100% recikliranog aluminija u bojama Silver i Space Black. 

Nova generacija dolazi u verzijama s memorijom od 256 GB, 512 GB, 1 TB i 2 TB

 

Besprijekoran Ultra Retina XDR zaslon

Oba modela imaju najnapredniji zaslon na svijetu — novi Ultra Retina XDR zaslon s vrhunskom tandem OLED tehnologijom, koja koristi dva OLED panela kako bi kombinirala svjetlost oba za nevjerojatnu svjetlinu i preciznost u prikazu boja. Inovativni zaslon pruža iznimnu svjetlinu i kontrast, s 1000 nita svjetline u standardnom prikazu i 1600 nita za HDR sadržaj, čime se postižu vrlo detaljni prikazi slika i videozapisa.

Zaslon uključuje i novo nano-teksturirano staklo, koje prvi put dolazi na iPad Pro. Ovaj tip stakla precizno je urezana na nanometarskoj razini, što održava kvalitetu slike i kontrast, dok istovremeno smanjuje odsjaj uzrokovan okolnim svjetlom. 


Velik skok u performansama: čip M4

Srce novog iPad Pro je M4 čip, nova generacija Appleovog silicija koja pruža ogroman skok u performansama. Ovaj čip je izgrađen na drugoj generaciji 3-nanometarske tehnologije, što ga čini iznimno energetski učinkovitim. M4 čip sadrži potpuno novi grafički procesor, arhitekturu koja je prvi put predstavljena na M3, kao i najmoćniji Neural Engine do sada. Sve to čini novu generaciju vrlo moćnom za obavljanje zadataka koji podrazumijevaju korištenje umjetne inteligencije.
 

Unaprijeđene kamere

Novi iPad Pro dolazi s naprednim kamerama koje podižu ljestvicu za fotografiju i videografiju na tabletima. Stražnja kamera od 12MP sada nudi poboljšane Smart HDR sposobnosti, koje proizvode živopisne slike i videozapise s boljom teksturu, bojom i detaljima, čak i u slabim svjetlosnim uvjetima. Kamera također uključuje novu prilagodljivu True Tone bljeskalicu, koja optimizira osvjetljenje za precizno skeniranje dokumenata.

Na prednjoj strani, sustav TrueDepth kamera sada se nalazi u pejzažnom položaju, što poboljšava iskustvo video konferencija, posebno kada je iPad pričvršćen na Magic Keyboard ili Smart Folio. Opremljena širokokutnom kamerom od 12MP s funkcijom Center Stage, ova kamera automatski prilagođava fokus kako bi korisnici uvijek bili u centru kadra tijekom video poziva.

Nikad jednostavnija povezivost

Novi iPad Pro uključuje USB-C konektor s podrškom za Thunderbolt 3 i USB 4, što omogućuje brze žičane veze koje mogu dostići brzine do 40Gb/s. Ova funkcija omogućuje povezivanje s bogatim ekosustavom visokoučinkovitih dodataka, uključujući vanjske monitore poput Appleovog Pro Display XDR s punom rezolucijom od 6K te vanjske pohrane. Uz to, modeli iPad Pro s Wi-Fi + Cellular opcijama nude 5G povezivost, koja osigurava brz i pouzdan pristup datotekama, komunikaciju s kolegama i sigurnosno kopiranje podataka. Cellular modeli koriste eSIM tehnologiju, koja omogućuje sigurniji i fleksibilniji način upravljanja mobilnim planovima bez potrebe za fizičkom SIM karticom.


S obzirom na inovacije u dizajnu i performansama, novi iPad Pro je više od običnog tableta — on je moćan alat koji može zamijeniti tradicionalna računala u mnogim profesionalnim i kreativnim radnim procesima. Dok će konkurencija nastojati dostići ove visoke standarde, za sada je iPad Pro najimpresivniji tablet na tržištu. 

Potražite ga na mikronis.hr!
 


 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode