Odlična Idea(pad) za malo para


Odlična Idea(pad) za malo para
OK, ajmo prvo pogledati što se NE može dobiti za 5.499 kuna, koliko košta Lenovo IdeaPad 700-15. Dakle, dizajn je prilično atraktivan ali nije ekskluzivan: nema detalja koji vrište „Ja sam skup, pogledaj me!“ Zatim, ima „običan“ tvrdi disk – od jednog terabajta – ali ako jednog dana odlučite ubaciti SSD disk, ima mjesta i za njega: tu je M2 utor za posljednju generaciju SSD-ova. Konačno, nema Windowsa – jasno je zašto: s predinstaliranim Windowsima 10 stvar bi bila dosta skuplja, a za pretpostaviti je da već imate Windowse na nekom starom računalu koje možete prebaciti na (n)ovo.
Eto, to su bili nedostaci. Sad možemo na prednosti – njih ima puuuuno više! Kako smo gore naveli – uopće ne izgleda loše, dapače. Zgodan detalj su recimo šarke sa strane (u njima su zvučnici, s Dolby Home Theater tehnologijom). Nema puno takvih dizajnerskih detalja, ali ovaj Lenovo laptop uopće ne izgleda loše – dok ga ne uzmete u ruke. Tada slijedi pravo iznenađenje! Navikli smo već da današnji laptopi normalnih dimenzija teže manje od tri kilograma – neki čak i manje: po dvije i pol „kile“ – ali ovaj teži samo 2,1 kilogram – a to se itekako osjeti u svakodnevnom radu.

Uz takvu „laganicu“ nećete poželjeti neki tablet ili sličnu malenu spravu – tim više što ova prikazuje Full HD sliku na svom IPS ekranu (koji je, usput budi rečeno, dobro vidljiv i naspram jakog svjetla, zahvaljujući anti-glare premazu). Na lakšu konkurenciju ćete definitivno zaboraviti kad vidite snagu ovog računala: pokreće ga Intelov i5-6300HQ generacije Skylake, a uz njega je tu 8 GB DDR4 memorije (i to se da nadograditi, ako zatreba) dok je za grafiku zadužen GeForce GTX950M s vlastita 4 GB. Ovaj Lenovo IdeaPad komotno možete koristiti i kao gaming računalo!
Uz svu tu brzinu, ovo Lenovo prijenosno računalo podržava i tehnologije za brže bežične mreže: Intel Dual Band Wireless-AC 3165 te Bluetooth 4.0. A kome ipak nije dosta brzine, nude se i skuplja varijanta s i7 procesorom te najskuplja – u bijeloj boji.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode