OLEDite se za Euro


OLEDite se za Euro
Naravno, svih sedam su televizori „s imenom“: potječu od uglednih proizvođača – Philips i LG.
Krećemo s najjeftinijim modelom, koji i inače košta manje od dvije tisuće kuna a sad smo mu prigodno snizili cijenu za deset posto: to je Philips 32PHK4100/12. To je televizor „klasične“ dimenzije (32"" – 82 cm, slika od 1366*768), međutim, mnoge njegove osobine bismo očekivali tek od televizora znatno više cijene (govorimo o cijenama prije popusta – naravno da uz sadašnju cijenu ovakve osobine ne možete očekivati kod nekog drugog). Najupadljivija od njih je Ambilight: tehnologija kojom se pozadinsko osvjetljenje raspršuje oko televizora i time sliku na HD TV-u čini manje napornom za oko – i upečatljivijom.

Zatim, tu je Digital Crystal Clear – skup tehnologija koje će automatski podesiti i poboljšati svaku sliku (bilo da se radi o vijestima, sapunici ili onom najvažnijem: nogometnoj utakmici; k tome, ista tehnologija radi i sa svim izvorima: filmom s DVD-a, vašim videom s USB-a ili nečem trećem). Zatim, tu je Perfect Motion Rate – digitalna tehnologija koja uglađava neoštre slike koje se pojavljuje kod brze izmjene scena – primjerice, kod prijenosa nogometne utakmice (ili u akcijskim filmovima i ostalim sportovima). Za ovu cijenu, imponira i izbor priključaka: tu je USB, kao i dva HDMI ulaza s tehnologijom Easylink koja omogućuje da jednim daljinskim kontrolirate više uređaja (primjerice, BluRay ili DVD). Konačno, zanimljiv je i dizajn: vrlo tanki okvir oko ekrana čini ovaj moderni LED TV još dopadljivijim.

Uz slijedeći model, LG LF5800, još uvijek smo na veličini ekrana od 32"" ali ulazimo u domenu Smart TV-a. Osim što ima detaljniju sliku (razlučivosti Full HD: 1920*1080) i više priključaka (po tri HDMI-ja i USB-a, uz uobičajeni Scart) te virtualni surround zvuk iz zvučnika snage 20 W, ovaj „pametnjaković“ može pokretati nezavisne aplikacije. Najbolja stvar je ipak to što na njega možete bežično slati sadržaje s računala, mobitela, tableta… Podržava čitav niz načina prijenosa; uz ugrađeni Wi-Fi (preko kojeg se možete spojiti na internet da bi, između ostalog, uživali u sadržajima koje ste spremili na LG Cloud), pa WiDi (protokol preko kojeg ćete na TV-u automatski prikazati sliku s ekrana laptopa, bez spajanja kablom), Wi-Fi Direct (direktno spajanje dvaju uređaja bežičnim putem, bez usporenja od strane lokalne mreže) i DLNA – uobičajeni način preko kojeg gotovo svi bežični uređaji mogu automatski uspostaviti bežičnu mrežu za prikaz videa, fotografija i glazbe. Nego, opet smo za kraj ostavili dizajn, premda ćete smjesta primijetiti njegove dvostruke nožice (koja smanjuju površinu stalka, a i čine TV stabilnijim) i metalik boju kućišta.
Ako vas pak srce ne vuče na stranu „pametnih“ televizora, nego biste radije odabrali TV s većim ekranom, imamo i nešto za vas: LG LF540V, s dijagonalom od 43"" (1,08 metara) koji je tek par stotina kuna skuplji od svog manjeg rođaka. Pamet više nećemo spominjati, ali činjenica je da imaju dosta sličnosti: isti metalik dizajn (samo s većim nožicama – one moraju nositi veće tijelo), virtualni surround… Kao i manji rođak, čim mu na USB priključak spojite USB disk, postaje videorekorder: možete snimati TV program i pauzirati ga.

Ako se ipak niste spremni odreći smart mogućnosti, tu je model LG LH570V koji iza 43"" ekrana krije one „pametne“ mogućnosti koje smo spominjali kod manjeg modela, plus pokoju novu: Picture Mastering Index koji poboljšava sliku, posebice kod brze izmjene slika (a to je, kako smo već spomenuli, posebice korisno za prikaz nogometa!), zatim Triple XD Engine koji na tri načina poboljšava sliku te jednu tehnologiju koja ne poboljšava sliku – nego zvuk: Clear Voice III, treću generaciju napredne tehnologije koja pojačava zvuk glasa nauštrb pozadinske buke (i to bi moglo biti korisno kod nogometnih prijenosa: kada spikera jedva čujete od buke na stadionu).

Slijedeći televizor u našoj ponudi je skuplji a manji (40"") model Philips 40PFT6510/12. Pogađate, na njemu je nešto posebno – i jest, ali spisak njegovih mogućnosti je toliko dugačak da ćemo spomenuti samo najupečatljivije. Za početak, taj smart TV je pogonjen sustavom kojeg dobro poznajete: Androidom. To znači da nam je na raspolaganju puno, puno više aplikacija nego za ostale Smart TV platforme, a posebice će profitirati ljubitelji igara. Da bi i sa zahtjevnim igrama glatko radio, opremljen je s dvojezgrenim procesorom i 8 GB memorije (može se proširiti USB memorijom). Tu je i 3D.  Zahtjevnije su – i naprednije – i tehnologije koje poboljšavaju sliku, kao što su Perfect Pixel HD Engine (između ostalog, video koji nije Full HD – primjerice, nogometne utakmice – automatski „podiže“ na višu razlučivost) te Perfect Natural Motion (nogometne akcije izgledaju još uglađenije) i Micro Dimming Pro (senzor analizira osvjetljenje u vašoj sobi kako bi mu prilagodio sliku na ekranu TV-a). Spomenimo još da je sa stražnje strane daljinskog upravljača tipkovnica sa slovima – ako poželite usred utakmice komentirati nepravedno dosuđen jedanaesterac na Facebooku, možete i to bez ustajanja iz fotelje.


Vratimo se onom scenariju da vam nije toliko bitno koliko vam je televizor „pametan“ koliko vam je važna veličina ekrana: tada preporučamo LG LH541V koji je s ekranom veličine 49"" osjetno veći od prethodno opisanog Philipsa, a tek 150 kuna skuplji (uz popust; inače je razlika u cijeni veća). Što se tiče mogućnosti, one su gotovo identične manjem, ranije opisanom rođaku LH540V – to je i lako pogoditi, čim se nazivi modela razlikuju za samo jednu znamenku. I tako, stigosmo do kraja našeg pregleda. Ostalo nam je samo da spomenemo posljednji model: Philips 55PFT6510/12. Pogađate, čim se ni on ne razlikuje po prethodno opisanog Philipsa po samo jednoj znamenki – riječ je o modelu koji se razlikuje samo po veličini ekrana. Dajkle, nema dvojbe – ako imate u sobi dovoljno mjesta za 55"" (140-centimetarski televizor) i odgovarajuću količinu novaca spremljenu sa strane (jer, što je televizor veći, to je sve skuplji i skuplji…)
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode