Opremite se za sljedeću vožnju: dodatna oprema za bicikl i romobil


Opremite se za sljedeću vožnju: dodatna oprema za bicikl i romobil

Postoji nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu kako biste osigurali sigurno i ugodno iskustvo u vožnji s romobilom ili biciklom. Od dodatne opreme, do redovnog provjeravanja stanja svog romobila i bicikla kako bi bili sigurni da su u ispravnom stanju, važno je zaštititi se u slučaju nesreće i poduzeti sve mjere kako do iste nebi ni došlo.

U ovom ćemo blogu navest ćemo dodatnu opremu koja vam može pomoći da se zaštitite na cesti i da vaše putovanje bude ugodno.


Kaciga za glavu i štitnici

 
Kaciga je najvažniji dio sigurnosne opreme svakog biciklista, pa tako i onih koji voze romobil. Može pomoći u zaštiti glave vozača u slučaju nesreće. Važno je odabrati kacigu koja dobro pristaje i zadovoljava sigurnosne standarde. Kvalitetne kacige poput Lival Helmet ili MS Energy helmet možete pronaći u Mikronis web shopu. 

Pored kacige, štitnici za laktove i koljena također mogu pomoći da se zaštitite u slučaju pada ili nesreće. 


Svjetla


Svjetla i na romobilu i biciklu nisu samo zakonska obveza, već i sigurnosna značajka. Mogu pomoći u povećanju vidljivosti vozača drugim sudionicima u prometu i pomoći u sprječavanju nesreća.
 
  • Za bicikle:
Bijelo prednje svjetlo i crveno stražnje svjetlo obavezni su zakonom u mnogim zemljama. Prednje svjetlo treba biti dovoljno jako da osvijetli cestu ispred, a stražnje svjetlo treba biti dovoljno jako da ga vide vozači i drugi biciklisti. Neka svjetla također imaju načine bljeskanja, što može povećati vidljivost i učiniti vozača uočljivijim drugim sudionicima u prometu.
 
  • Za romobile: 
Romobili bi trebali imati prednja svjetla, stražnja svjetla i kočiona svjetla koja su u dobrom radnom stanju. U većoj vidljivosti mogu pomoći i katadiopteri na kotačima i karoseriji vozila.


Reflektirajuća odjeća


Ukoliko vozite u slabo osvijetljenim uvjetima ili po noći, zbog vlastite sigurnosti zaštitite se dodatno s reflektirajućim prslukom ili trakom. Reflektirajuća odjeća pomaže da budete uočljiviji drugima na cesti te tako zaštitite sebe i ostale sudionike u prometu.  
Važno je napomenuti da reflektirajuća odjeća i dodaci nisu zamjena za svjetla, ali se mogu koristiti zajedno sa svjetlima za povećanje vidljivosti i sprječavanje nesreća.


Zvono


Zvono je koristan dodatak kako za bicikl tako i za romobil, jer omogućuje vozaču da upozori druge sudionike u prometu na njihovu prisutnost. Zvona su posebno korisna pri vožnji u prepunim područjima, kao što su biciklističke staze ili u parkovima, gdje mogu biti prisutni drugi biciklisti, pješaci i vozila.


Lokot 


Lokot za bicikl koristan je za sprječavanje krađe. Dodatno, lokot se može koristiti za osiguranje pojedinačnih komponenti bicikla, kao što su kotači, čineći bicikl manje poželjnim za krađu. Poželjno je i kombinirati više vrsta lokota jer tako umanjujete mogućnost krađe.  

Kod romobila, lokot se može koristiti za osiguranje upravljača, kočnice ili kotača kako bi se spriječila krađa ili neovlaštena uporaba.
 

Pumpa za bicikl


Pumpa za bicikl neophodan je alat za pravilno napumpavanje guma. Ispravno napuhane gume mogu poboljšati performanse, sigurnost i cjelokupni životni vijek vašeg bicikla. 

Nedovoljno napuhane gume mogu otežati pedaliranje i mogu dovesti do smanjene upravljivosti, povećanog otpora pri okretanju kotača i veće šanse da se guma probuši. 

Prenapuhane gume također mogu biti nesigurne i učiniti vožnju manje udobnom. Ako imate pumpu, možete jednostavno provjeriti i prilagoditi tlak zraka u gumama kako biste bili sigurni da su na preporučenoj razini za najbolje performanse.


 

Rukavice i naočale


Biciklističke rukavice i naočale mogu biti korisni dodaci, ovisno o preferencijama vozača i uvjetima vožnje. 

Rukavice mogu pomoći u apsorbiranju vibracija i smanjenju umora ruku, posebno za duže vožnje. Također pružaju zaštitu za ruke u slučaju pada. Po hladnom vremenu, rukavice mogu pomoći da ruke ostanu tople, a po vlažnom vremenu, rukavice s dobrim prijanjanjem i otpornošću na vodu mogu pomoći da ruke ostanu suhe. RFR comfort all season i RFR comfort winter rukavice su izvrstan izbor.

Sunčane ili prozirne naočale mogu zaštititi oči od sunca, vjetra i krhotina. Također pomažu u smanjenju odsjaja i poboljšavaju vidljivost. U hladnije vrijeme naočale također mogu pomoći u zaštiti očiju od hladnog vjetra i snijega.


Velik izbor dodatne opreme za sigurnu vožnju na romobilu ili biciklu pronađite u Mikronis web shopu!

 

{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode