Otkrijte zašto je antivirusna zaštita računala i laptopa neizostavna


Otkrijte zašto je antivirusna zaštita računala i laptopa neizostavna

Jeste li ikada izgubili iznimno važne podatke sa svog računala zbog virusa i oštećenih datoteka? Bez obzira na to jeste li ili niste, važno je uvijek biti spreman u slučaju napada na vaše uređaje. Mnogi uglavnom zaboravljaju važnost antivirusnog softvera, no ovo je nužno ulaganje jer vas štiti od gubitka podataka, kao i od hakera. Ovi virtualni teroristi predstavljaju ozbiljnu prijetnju vašim podacima, financijama i identitetu.
 


Zbog sve većeg broja sigurnosnih prijetnji, važnost sigurnosnog softvera je porasla. Pogotovo zato što je za računalne viruse postao lak zadatak to da se šire sa sustava na sustav. Antivirusna zaštita računala i laptopa je postala ključna jer eliminira viruse i štiti vaš sustav od kibernetičkih napada. U nastavku otkrijte prednosti korištenja antivirusne zaštite.
 

Brže računalo

 


Nitko ne bi volio obavljati posao u sporom operativnom sustavu, zar ne? Kako bi vam on brže radio potreban vam je antivirusni program. Antivirusni softver trenutno pomaže vašem računalu ili laptopu da postigne svoj puni potencijal i brzinu. Uklanjanjem svih uzroka koji usporavaju vaše računalo, olakšat ćete si obavljanje zadataka na njemu, uštedjet ćete vrijeme i poštedjet se nerviranja.


Zaštita od virusa

 


Mnogi često tvrde da mogu izbjeći ‘zaraze’ jednostavnim korištenjem zdravog razuma dok su online pa ne otvaraju neželjenu e-poštu, izbjegavaju sumnjive web stranice i nikad ne preuzimaju sumnjivi softver. Međutim, to nije pouzdan način zaštite, pa se čak i tada vaše računalo ili laptop mogu ‘zaraziti’, a da vi toga niste ni svjesni. Trojanci mogu biti impresivno dobro izrađeni i predstavljati se kao legitimni programi te mogu prevariti čak i najiskusnijeg korisnika da klikne: "Otvori". Zdrav razum puno pomaže u zaštiti od zlonamjernog koda, ali svako računalo koje radi bez kvalitetnog antivirusnog programa riskira ‘zarazu’.



Zaštita identiteta

Naši životi danas u sve većem omjeru postoje kao fragmenti na tvrdim diskovima naših računala i laptopa. Tu su obiteljske fotografije, podaci o bankovnom računu, materijal vezan uz posao, školu, lozinke, korisnička imena, adresari, kalendari, glazba, filmovi, privatni dokumenti - i popis se nastavlja. Sve bi to mogao uništiti virus, ili još gore, moglo bi pasti u ruke sposobnog hakera. 



Kvalitetan antivirusni softver ne samo da štiti računala od samih napada, već često nudi praktične načine za sigurnosno kopiranje važnih podataka za slučaj da se vaše računalo ‘zarazi’ ili ga netko napadne. Kod većine antivirusnih programa, zaštita identiteta je osigurana. Oni brzo otkrivaju i identificiraju zlonamjernu aktivnost trojanskih datoteka i softvera te ih sprječavaju u ispunjavanju njihove zadaće.



Zaštita od phishing napada

Phishing je napad u kojem se akter prijetnje predstavlja kao pouzdana osoba ili organizacija kako bi prevario potencijalne žrtve i potaknuo ih na to da dijele osjetljive podatke ili im pošalju novac. Postoji više od jednog načina da se namami žrtva - phishing putem e-pošte, smishing putem sms-a i vishing putem glasovnog poziva. Ovo su neki od najaktualnijih kibernetičkih napada i sve veći broj ljudi postaje žrtvom upravo njih. Kako biste ih spriječili, potreban vam je kvalitetan antivirusni softver kako bi otkrio i upozorio vas na postojanje prijetnje.


Izbjegavanje troškova popravka u budućnosti

Najbolja odluka je ulaganje u kvalitetni antivirusni program jer tada, uz manje novca, dobivate punu zaštitu. Računalo bez antivirusa ima otvorena vrata za hakere koji lako mogu ući u vaš računalni sustav i ukrasti sve vaše osobne podatke te ih koristiti za brojna nedjela. Neki antivirusni programi dostupni su besplatno, ali nisu toliko dobro opremljeni koliko možda mislite. Ako odlučite platiti antivirusnu zaštitu, sigurno ćete produljiti vijek trajanja svog računala ili laptopa.

Kupnja novog računala ili operativnog sustava može biti skupa investicija, a antivirusni i sigurnosni softver je dostupan po relativno pristupačnim cijenama. Ulaganje u visokokvalitetni antivirusni i sigurnosni softver je kao kupnja police osiguranja za vaše računalo i vaše podatke, a možete ga naći u Mikronis web shopu.
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode