Pametna rasvjeta za ugodne zimske večeri


Pametna rasvjeta za ugodne zimske večeri

Zima donosi kraće dane i duge, često tmurne večeri. U takvim uvjetima, dobra rasvjeta postaje ne samo praktična potreba, već i sredstvo za stvaranje tople i ugodne atmosfere u našim domovima. U ovom blogu istražit ćemo kako pametna rasvjeta može obogatiti naše zimske večeri, pružajući nam ne samo svjetlost, već i atmosferu, uštedu energije i lakoću upravljanja!

 

Zašto je rasvjeta važna zimi?

Tijekom zimskih mjeseci smanjena količina dnevnog svjetla može utjecati na raspoloženje i razinu energije. Dobro osmišljena rasvjeta u domu može imati značajan utjecaj na naše psihološko blagostanje, stvarajući osjećaj topline i udobnosti u hladnim zimskim noćima.

 

Što je pametna rasvjeta?

Pametna rasvjeta je visokotehnološki sustav osvjetljenja koji omogućuje kontrolu nad intenzitetom, a često i bojom svjetla u domu putem pametnih uređaja kao što su smartphone, tablet ili pametnih prekidača, odnosno regulatora. Prednosti pametne rasvjete su brojne, a uključuju mogućnost personalizacije postavki svjetla za stvaranje željene atmosfere, kao i povećanu energetsku učinkovitost.


Kako odabrati pravu pametnu rasvjetu?

Odabir prave pametne rasvjete zahtijeva razmatranje nekoliko faktora. Prvo, razmislite o boji svjetla. Topliji tonovi stvaraju ugodniju atmosferu, dok hladniji tonovi mogu biti bolji za čitanje ili rad. Dostupne su također i pametne žarulje s mogućnošću mijenjanja širokog spektra boja.  Također, važno je razmotriti intenzitet svjetla. Dimabilni modeli pametne rasvjete omogućuju podešavanje intenziteta svjetlosti, što je idealno za različite aktivnosti i doba dana. 


Evo i nekoliko preporuka koje sigurno neće razočarati: 

  Ovaj model s 2 uključene smart WiFi žaruje nudi zatamnjivanje koje se može jednostavno podesiti, što omogućuje stvaranje savršene atmosfere u svakom trenutku. Posebno je praktično jer možete spremiti svoje omiljene postavke osvjetljenja. Također nudi programiranje rasporeda paljenja i gašenja te načine rada koji prate izlazak i zalazak sunca. Tu je i mogućnost glasovnog upravljanja putem Amazon Alexe i Google Assistenta, kao i daljinskog upravljanja kroz Tapo aplikaciju.

Philips HUE starter kit 3, E27; izvor slika: lighting.philips.hr
  Ovaj set s 3 žarulje i pametnim prekidačem omogućuje postavljanje praktičnih mjerača vremena i prigušivanje svjetla bez potrebe za montažom. Rasvjetom možete upravljati putem aplikacije Philips Hue, a kompatibilna je i s glasovnim asistentima kao što su Amazon Alexa, Apple Homekit i Google Home. Rasvjeta pruža pametnu kontrolu i kod kuće i izvan nje, a dolazi s centralnom jedinicom Philips Hue Bridge za lako upravljanje. Toplina i intenzitet svjetla se mogu regulirati, a moguće je namjestiti i cijeli niz različitih boja svjetla - čak 16 milijuna nijansi!
  Ova pametna LED svjetlosna traka duga je 5 metara i omogućuje fleksibilnu instalaciju, a po potrebi se može i skratiti na željenu duljinu. Rasvjeta se može kontrolirati na različite načine, uključujući glasovne naredbe i upravljanje putem Tapo aplikacije. Za boju rasvjete je moguće odabrati jednu od 16 milijuna nijansi, a također je moguće i regulirati intenzitet svjetla. Ovaj tip rasvjete idealan je za pozadinsko osvjetljenje, kojeg primjerice možete instalirati iza TV komode, iza kauča ili unutar ormara sa staklenim vratima. 

TP-Link Tapo L900-5 Smart Wi-Fi Light Strip; izvor slika: tp-link.com
  Mi LED Smart Bulb pametna je žarulja koja pruža toplu bijelu svjetlost od 2700K, idealnu za opuštanje. Njena svjetlina od 810 lm može se prilagoditi prema potrebi, a upravljanje (paljenje, gašenje i regulacija intenziteta) je moguće putem glasovnih naredbi te Amazon Alexe i Google Assistenta. Tu je i aplikacija Mi Home, koja omogućuje detaljno prilagođavanje svjetlosti, uključujući postavljanje vremena uključivanja i isključivanja.

 

Pametna rasvjeta i energetska učinkovitost

Osim prilagodljivosti, jedna od glavnih prednosti pametne rasvjete je i njena energetska učinkovitost. LED svjetla troše znatno manje energije u usporedbi s tradicionalnim žaruljama, a mogućnost daljinskog upravljanja i programiranja osigurava da svjetlo bude uključeno samo kada vam je potrebno. To ne samo da štedi energiju, već i smanjuje račune za struju.

 

Zaključak

Pametna rasvjeta je izvrsna investicija za one koji žele dodati više udobnosti, stila i učinkovitosti svojim domovima, posebice tijekom zime. Bilo da želite stvoriti opuštajuću atmosferu za večernje opuštanje, energično okruženje za kućni ured ili jednostavno smanjiti potrošnju energije, pametna rasvjeta nudi rješenje. Uvođenjem pametne rasvjete u vaš dom, ne samo da ćete poboljšati kvalitetu svog životnog prostora, već ćete i doprinijeti očuvanju okoliša kroz smanjenu potrošnju energije!

Provjerite ponudu pametne rasvjete dostupne u Mikronisu!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode