Pametni sat ili pametna narukvica? Saznaj što odabrati!


Pametni sat ili pametna narukvica? Saznaj što odabrati!

Pametni satovi sve su češći odabir u odnosu na klasične satove, a mnogi se za njih odlučuju zbog njihovih brojnih (i uvijek rastućih) funkcija, koje pridonose boljoj svakodnevnoj organizaciji. No osim pametnih satova postoje i pametne narukvice. Ovi uređaji izgledaju prilično slično, pa često nastaje konfuzija oko njihovih razlika i namjena. Iz tog razloga u nastavku vam donosimo više informacija koje će vam pomoći u odabiru najbolje opcije za vaše potrebe. 

 

Što su pametni satovi?

Pametni satovi su nešto između pametnog telefona i klasičnog sata. Imaju zaslone koji prikazuju vrijeme na analognom ili digitalnom prikazu sata, no osim toga pružaju i cijeli niz drugih funkcija, jer je na njih moguće instalirati aplikacije posebno razvijene za ovaj tip uređaja. Tako vam pametni sat, među ostalim, može poslužiti za pregled prognoze vremena, upravljanje glazbom koju slušate na bežične slušalice, praćenje rutine vježbanja, pa čak i plaćanje putem Google Paya ili Apple Paya. Pametni satovi povezani su s mobitelom, što omogućuje funkcije poput pregleda obavijesti s mobitela, odgovaranja na poruke i pozive. 


 

Što su pametne narukvice?

Pametna narukvica je uređaj u obliku narukvice koji je primarno namijenjen nošenju prilikom tjelovježbe, ali i ostalih dnevnih aktivnosti. Narukvice mjere brojne faktore povezane s tjelesnom aktivnošću i zdravljem, kao što su broj prehodanih koraka i broj otkucaja srca. 
Njihova osnovna svrha je praćenje i analiziranje vašeg kretanja tijekom dana, bez obzira vježbate li u teretani, plivate u bazenu, šećete šumom ili hodate gradom obavljajući druge stvari. Poznate su i kao fitness narukvice. 


 

Razlike

Iako možda izgledaju slično, već sada možemo zaključiti kako su njihove osnovne namjene potpuno drugačije. Uz to, postoji još nekoliko bitnih razlika: 
 
  • Dimenzije i zasloni: Pametni satovi u pravilu su glomazniji od pametnih narukvica. Osnovni razlog za to su znatno veći zasloni koji su nužni za obavljanje kompleksnijih funkcija. Također, pametni satovi dolaze s ekranom osjetljivim na dodir, dok se pametnim narukvicama najčešće upravlja pomoću analognih gumba, iako to nije pravilo.  
 
  • Dizajn: Pametne narukvice usmjerene su na funkcionalnost - uglavnom su izrađene od lakih materijala i neutralnih boja (najčešće crne), pa su nešto diskretnije u odnosu na satove. Kod pametnih satova moguće je birati između znatno većeg raspona oblika, boja i dizajna. Modeli poput Apple Watcha omogućuju i jednostavnu zamjenu remena kako biste svoj sat mogli usklađivati s odjevnim kombinacijama. 
 
  • Trajanje baterije: Kompleksnost funkcija, kao i veličina, utječu na trajanje baterije, zbog čega baterije pametnih satova traju znatno kraće u odnosu na baterije narukvica. Satove će potencijalno trebati puniti svakodnevno, dok će narukvice funkcionirati danima (čak i tjednima, ovisno o modelu i korištenju) bez punjenja. 
 
  • Cijena: Ovo je još jedna od značajnih razlika između dvije vrste uređaja. Pametne narukvice su pristupačnije i njihove se cijene okvirno kreću od 300 kuna do 1.000 kuna, dok ćete za pametni sat morati izdvojiti negdje između 1.500 kuna i 4.000 kuna, ovisno o proizvođaču i modelu. 
 
 

Pametna narukvica ili pametni sat?

Iako izgledaju vrlo slično, njihove namjene su prilično različite, tako da nije svejedno hoćete li kupiti sat ili narukvicu. Pametna narukvica bit će odličan odabir za sve koji su u potrazi za uređajem koji će im pomoći u praćenju tjelesne aktivnosti i održavanju dobre forme i zdravlja. S druge strane, pametni satovi su sveobuhvatniji jer će uglavnom omogućiti jednake funkcije kao i narukvice, a uz njih i ostale mogućnosti, koje ih čine “produžetkom” mobilnih telefona. Konačna odluka se svodi na odabir između fokusa na zdravlje i održavanja dobre forme ili gadgeta koji će imati još mnoštvo drugih funkcija. 
 
Što god odabrali, u Mikronis webshopu vas očekuje širok izbor najnovijih pametnih satova i pametnih narukvica
 

Kao neke od naših najdražih modela pametnih sativa izdvajamo novi Apple Watch S7 s velikim zaslonom i izdržljivim aluminijskim kućištem, kao i nešto pristupačniji Honor Magic Watch 2, vodootporni model koji dolazi s nehrđajućim kućištem i izdržljivom baterijom. 
 


Iz ponude pametnih narukvica izdvajamo FITBIT Luxe s funkcijama praćenja 20 aktivnosti i vježbi, praćenja stresa, vježbi disanja i dnevnikom hidratacije, kao i pristupačniji model Samsung Galaxy Fit 2 koji dolazi s laganim vodootpornim kučištem i osnovnim funkcijama svake kvalitetne fitness narukvice. 

 
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode