Predator – jači od Aliena


Predator – jači od Aliena
Aceru, koji je već dulje od desetljeća konstantno jedan od dva-tri najveća proizvođača računala i prateće opreme, nisu nepoznanica uređaji ciljani na pasionirane igrače. Acer je već izdao nekoliko laptopa upravo za gamere; većina njih je nosila pridjev Special Edition. Ni Predator nije potpuno novi brend: već neko vrijeme bilježi uspjeh sa „zvijerski“ jakim monitorima koji su se osobito dopali upravo gejmerskoj publici, a brend Predator se od ljeta proširio i na stolna računala. Stoga je na sajmu IFA ove jeseni veliku pozornost privukla objava da će Acer koncem godine izdati i prve modele u seriji gaming laptopa Predator.

Oba modela (u nekoliko izvedbi) Acer Predator gaming laptopa konačno su stigli u našu ponudu. I prije nego što su stigli, zainteresirano smo pratili novosti o njima i prve recenzije u nezavisnom tisku. Moramo reći da su nas one u priličnoj mjeri iznenadile! Naime, Acer je tvrtka koja se najbolje poznaje i najviše cijeni po odnosu između cijene i kvalitete: Acerovi laptopi (i većina ostalih proizvoda) za svoju cijenu u pravilu nude više od konkurencije, no tu nema velikih iznenađenja i ekstravagancija. A upravo je to ono što očekujemo (makar podsvjesno) od laptopa za gaming: očekujemo da nas obori s nogu, ne samo snažnim performansama u odnosu na cijenu, nego i ekstravagantnim dizajnom, beskompromisnim inovacijama, jedinstvenim osobinama… pa makar takav uređaji bio i (pre)skup. Od prvog Acerovog izleta u tu domenu očekivali smo nešto nalik onome što nude Acerovi zemljaci i najoštriji konkurenti u Asusu i MSI-ju čije gaming linije nude priličnu snagu i moć – ali u odnosu na cijenu, a ne u apsolutnoj kategoriji: u njoj ipak zaostaju za proizvođačima, mahom američkim, kao što je Alienware (sad shvatili ste poantu naslova ovog teksta, zar ne? ;) koji nude potpuno beskompromisne osobine, makar se cijena pritom popela u nebo.

Acerov pristup pokazao se kao iznenađenje: već po dizajnu postalo je jasno da tu neće biti puno kompromisa. Zanimljivo, upravo je dizajn pobrao relativno najslabije ocjene kod prvih recenzenata, koji su redom zaključili kako je prilično neoriginalan i kako je Acer Predator G9 pokupio dizajnerska rješenja od svojih konkurenata. Nama se pak to ne čini kao neka stvarna mana: dizajne je takav da odmah, na prvu loptu, sugerira kako je ovo laptop za gejmere i odmah je jasno što od njega treba očekivati. No važnije je od toga da doslovce nismo naišli ni na jednu iole slabu ocjenu: prevladava ocjena 9 (od mogućih 10). Digital Trends tako zaključuje kako je Acer Predator 17 najbolji gaming laptop kojeg su ikad testirali a IGN smješta Acer Predator 15 na vrh prehrambenog lanca u mobilnom računarstvu. Slobodno progooglajte i druge testove: svi su povoljni, jer kompromisa gotovo da i nije bilo – a cijena ne probija plafon.

Naravno, ovo nisu jeftina računala: svi modeli imaju peteroznamenkaste cijene, čak i ovaj najjeftiniji sa „samo“ 8 GB memorije i bez SSD-a, kojeg ima drugi 15" model; ostala dva modela pripadaju seriji Acer Predator 17 sa 17" zaslonima, s tim da je jeftiniji 17 tek malo skuplji od jačeg modela 15, a najjači je „nabrijan“ sa 16 GB RAM-a i 256-gigabjatnim SSD-om. No, pouka je: posve se jasno vidi zašto ti uređaji toliko koštaju. I posve opravdano. Nećemo vas gnjaviti tehničkim karakteristikama i jedinstvenim prednostima: pozivamo vas da ih sami proučite – na stranicama proizvođača ili preko Googlea, i vratite nam se kad zaključite da im ne možete odoljeti!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode