Prevruće? Ovom gaming laptopu nije - jer ima vodeno hlađenje


Prevruće? Ovom gaming laptopu nije - jer ima vodeno hlađenje
Dok pišemo ovaj tekst, osjećamo kako laptop – naš inače vjerni, pouzdani sudrug – svako malo zastajkuje: trebalo mu je valjda pola minute da uopće otvori Word dokument. Nije ni čudo: vani je pakleno vruće. Čak i ako sjedite u klimatiziranoj prostoriji, čak i ako želite pokrenuti nešto tako jednostavno kao što je Word, sve traje dulje. A znoj se cijedi i fitilj nam je sve kraći. Ni klima ne pomaže: samo jedna stvar može pomoći: vodeno hlađenje.

Upoznajte Asus ROG GX700: prvi pravi gaming laptop s vodenim hlađenjem. Ako očekujete da je to „mašina“ koja vam omogućuje da i u najgoroj paklenskoj vrućini normalno pokrećete Word, varate se. To je mašina koja omogućuje da i u najgoroj paklenskoj vrućini pokrećete svoje omiljene igre, ali tako da se vrte nenormalno brzo. Mislite da pretjerujemo? A, ne! Vodeno hlađenje na GX700 omogućuje mu ne samo da u izvanrednim uvjetima zavrti igre koje bi inače zavrtjeli – nego da ih pokreće brže nego što očekujemo. Tajna je u Asusovom Hydro Overclocking Systemu koji hladi sve komponente tako da mogu raditi overclockirane – tako Intelov procesor Core i7 8820HK ne radi na tvorničkoj frekvenciji od 2,7 GHz, pa čak ni na maksimalno mogućoj od 3,6 GHz, nego na nabrijanoj od okruglo 4 GHz. Još bolje, GeForce GTX980 grafika ne radi na normalnoj brzini (koja inače crpi 180 W) nego na 20% višoj frekvenciji. Naravno, sve je i dalje savršeno stabilno! Procesor radi na 30% manjoj temperaturi nego što bi radio pod uobičajenim opterećenjem bez vodenog hlađenja (i overclockinga) a to isto vrijedi i za grafički procesor, s tim da je ovdje razlika još veća: 33%.
Uz sve to, Asus jamči i za zaštitu protiv korozije: sve komponente su zaštićene od te opasnosti koja se inače zna pojaviti kod vodenih hlađenja – a da budete posve bez brige, tu je dvogodišnje jamstvo, umjesto jednogodišnjeg koje je uobičajeno za ovakve konfiguracije.

Pogađate, i sve ostale karakteristike su na razini… ukratko, iznad svake razine. RAM-a ima 32 GB, DDR4 dakako, tu je ne jedan nego dva diska od 256 GB (pogađate: oba su SSD). USB priključaka ima ni manje ni više nego pet, s tim da su tri obična (na ovom računalu to znači da su USB 3.0 – kakav 2.0!), jedan je USB 3.1 tipa C a još jedan je isti takav ali s podrškom az Thunderbolt. Jesmo li spomenuli da je zaslon veličine 17,3"" ali ultratanak, tako da sve skupa – zajedno s hlađenjem i svim ostalim – teži jedva četiri kilograma? Da bi ga lakše odnijeli na LAN party, dobit ćete i poseban ruksak, a u njemu će se naći i gaming miš.

Da se ne bi pouzdali samo u svoje mišljenje – a nas je definitivno impresionirao – pogledali smo i što specijalizirani siteovi pišu o njemu – i, pogađate, svi redom su puni hvale i jednako impresionirani. „Slobodno recite da sam nerd ili geek ali nešto u Asus ROG-u GX700 čini ga epitomom za cool“, piše inače suzdržani Tech Radar (nemojte nikom reći da smo pogledali u rječnik stranih riječi da bi doznali što je to epitom – ako smo dobro shvatili, to je vrhunac). Hardware Zone zaključuje da je to „najekstremniji gaming notebook na svijetu.“ Takva mu je i cijena – no usput smo prosurfali i cijene, i shvatili da je u Mikronisu cijena niža nego drugdje!
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode