Smartfon ili tablet? Oboje – u jednom


Smartfon ili tablet? Oboje – u jednom
Lenovo je uspješan u pomirenju suprotnosti; sjetimo se samo modela Yoga 900, koja se sasvim lijepo snalazi u četiri različita položaja, ili tableta Yoga Tab 3 Pro s ugrađenim projektorom. Novi Lenovo Phab Plus još je jedan primjer inovativnosti Lenova koji se ne boji uvesti uređaje koje teško možete ugurati u (samo) jednu kategoriju – a da pritom ne gubi iz vida osnovnu zamisao: da takav uređaj bude itekako iskoristiv u praksi. Phab je, kako mu ime kaže, križanac između telefona (phone) i tableta. Takvi su uređaji posljednjih godina sve popularniji, i to zato što svoje mobitele sve manje koristimo za telefoniranje a sve više da na njima gledamo web stranice, razni video, fotografije, igre… a sve je to puno, puno ugodnije na velikom nego na malom ekranu. Čovjek bi rekao da će takve uređaje najviše koristiti „macani“ s krupnim ručerdama, ali ne: oni najbolje prolaze na Dalekom istoku, gdje ih mlade dame ne ispuštaju iz svojih sitnih ručica (poput ove na donjoj slici – ona je celebrity u svojoj zemlji, i uopće ne krije da joj Phab Plus jedva stane u dvije njezine ruke), ponajviše zato što u Japanu, Kini i Koreji imaju još više atraktivnih online multimedijalnih usluga nego kod nas.

Lenovo Phab Plus ima ekran veličine 6,8"" – koji milimetar manje od 7"", koliko su veliki ekrani na najpopularnijim tabletima. Neki od takvih čak imaju i mogućnost telefoniranja, no Lenovo se potrudio da na ovom to ipak bude moguće – ponajviše zahvaljujući relativno skromnoj masi uređaja: ona iznosi 229 grama, koliko teže i poneki stariji mobiteli „normalnih“ dimenzija. Drugim riječima, on se da držati u ruci minutu-dvije a da vas ne zaboli ruka… No još više impresionira vitka linija: i na najdebljem kraju ona iznosi manje od osam milimetara, pa je sasvim moguće da ovaj phablet strpate u džep i zaboravite na njega, ili da ga ne uspijete naći u torbici, između različitih papira i ostalih debljih predmeta.

Uz sve to, ima situacija u kojima nikako nije zgodno upravljati Phabom s dvije ruke: tada možete jednim potezom (iscrtavanjem slova C na ekranu) prijeći u „jednoručni“ način rada u kojem se slika povlači u jedan ugao, kako bi sve bilo dostupno prstima jedne ruke (ako ga preselite u drugu ruku, ili okrenete telefon, slika će se preseliti u drugi ugao, bliži vašoj ruci.

Pošto je ovo Lenovo, ovaj phablet se razlikuje od no name subraće po tome što nudi vrhunske komponente i performanse (a po cijeni vrlo bliskoj bezimenoj kineskoj bratiji). Tako ekran nudi Full HD razlučivost (1920*1080) na IPS panelu; dvije kamere nude 13 odnosno 5 megapiksela; pogoni ga američki procesor Snapdragon 615 s osam jezgara, praćen s 2 GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije (proširive microSD karticama); podržane su sve moguće bežične veze (4G, Wi-Fi u a/b/g/n/ac varijantama, Bluetooth 4.0) a baterija od 3500 mAh jamči cjelodnevni rad unatoč gigantskim dimenzijama ekrana.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode