Sportski rekviziti koji će pomoći da ostaneš u formi i tijekom zime


Sportski rekviziti koji će pomoći da ostaneš u formi  i tijekom zime


Pandemija je utjecala na gotovo sve aspekte našeg života, pa tako i na navike vježbanja. Iako su nam restriktivne mjere možda poremetile dosadašnje navike i ritam odlaska u teretanu i na grupne treninge, to ne znači da ne možemo ostati aktivni. Tjelesna aktivnost ima brojne prednosti za fizičko i mentalno zdravlje, što je sada možda važnije nego ikada prije. Bolja cirkulacija, snažniji imunitet i smanjena razina stresa neke su od ključnih prednosti od kojih svi možemo profitirati, pa se stoga preporučuje uspostavljanje konzistentne rutine vježbanja kod kuće. 

U nastavku vam donosimo nekoliko rekvizita koji će učiniti vježbanje kod kuće zabavnijim i učinkovitijim: 
 

Prostirka za vježbanje

Pa krenimo od samih osnova - kvalitetna prostirka za vježbanje jedan je od najvažnijih elemenata sportske opreme koji će utjecati na kvalitetu vježbanja. Za aktivnosti poput joge i vježbi koje se oslanjaju samo na težinu tijela, ovaj osnovni dio sportske opreme može biti sve što vam je potrebno za odrađivanje kvalitetnog treninga. Iako mnogi početnici prostirku uzimaju zdravo za gotovo, iskusniji rekreativci i profesionalci dobro znaju da nisu sve prostirke jednake, te da nije svejedno na kakvoj prostirci odrađujete trening. Nekvalitetne prostirke skliske i sklone habanju, što utječe na udobnost i kvalitetu treninga. Prilikom odabira zato je potrebno obratiti pažnju na veličinu prostirke, izdržljivost, debljinu i materijal koji sprječava klizanje. 

Kao jedan od modela sa sjajnim omjerom cijene i kvalitete izdvajamo Spokey Softmat 921000, kvalitetnu prostirku od NBR pjene koja zadovoljava sve važne kriterije - debljinu od čak 1,5 centimetara koja jamči udobnost, kao i izdržljivi materijal koji je protuklizan i ne upija vlagu. 



Rekviziti za jogu

Osim kvalitetne prostirke koja će biti osnova svakog treninga joge, postoji još nekoliko rekvizita koji će unijeti raznolikost u vašu rutinu vježbanja i učiniti treninge zabavnijima i intenzivnijima. A neki od njih su joga blok i kotač za jogu. Iako na prvu možda djeluju banalno, blokovi za jogu vrlo su korisni rekviziti koji će biti od velike pomoći prilikom istezanja ruku, nogu i leđa. Početnicima će olakšati izvođenje asana (ili poza) jer će nadomjestiti nedostatak fleksibilnosti, a naprednim korisnicima omogućit će izvođenje intenzivnijih treninga. Kotač za jogu, baš kao i blokovi, omogućuje bezbroj različitih primjena tijekom treninga. Ovaj okrugli, šuplji rekvizit pomoći će u istezanju, otpuštanju napetosti mišića, povećanju fleksibilnosti te masaži leđa prilikom izvođenja vježbi.  



Elastične trake za vježbanje

Elastične trake za vježbanje univerzalan su sportski rekvizit koji se koristi za jačanje mišića, povećanje mobilnosti i stabilnosti. Pravilno vježbanje pomoću elastičnih traka može biti jednako učinkovito kao i vježbanje s utezima, a ima značajno manji utjecaj na opterećenje zglobova, zbog čega smanjuje mogućnost za dobivanje ozljeda. Koristiti ih mogu i početnici i profesionalni sportaši. Prilikom odabira potrebno je uskladiti razinu tjelesne spreme s jačinom otpora koju pojedina traka pruža, jer je moguće birati između traka s malim, srednjim i velikim otporom. Dostupni su i praktični setovi u kojima se nalaze trake s različitim razinama otpora, uz koje ćete postupno moći raditi na postepenom povećanju intenziteta treninga. 




Fitness kotač

Još jedan od naoko jednostavnih rekvizita je i fitness kotač. Njegova osnovna namjena je jačanje trbušnih mišića i ostalih mišića torza, pa će biti sjajan odabir za sve koji žele staviti poseban fokus u vježbanju na ovaj dio tijela. Fitness kotač ili kotač za trbušnjake je vrlo pristupačan komad sportske opreme koji će redovitom primjenom ojačati torzo, što će pridonijeti pravilnijem držanju, smanjenju boli u leđima i prevenciji ozljeda prilikom drugih aktivnosti. Kod odabira kotača, obratite pažnju na kvalitetu korištenih materijala - ručke bi trebale biti obložene materijalom koji sprječava klizanje, a ukupna konstrukcija vrlo čvrsta kako biste izbjegli moguće ozljede. Jedan od vrlo kvalitetnih modela po vrlo pristupačnoj cijeni je Spokey Twin B II, dostupan u Mikronis webshopu. 




Rekviziti za balansiranje

Prilikom vježbanja najčešće stavljamo fokus na snagu, a često zanemarujemo važnost vježbi ravnoteže. Ravnoteža je osnovna motorička funkcija čiji će dodatni razvoj poboljšati koordinaciju pokreta, držanje i preciznost sportskih, ali i svakodnevnih aktivnosti. Ravnotežu je moguće vježbati i bez dodatne opreme, no u našem webshopu dostupno je nekoliko rekvizita koji će vježbanje učiniti učinkovitijim i zabavnijim. Okrugla balans daska Spokey Trick stoji na “polovici lopte” pa omogućuje kružno balansiranje u svim smjerovima, koje utječe na ojačavanje mišića nogu, kukova i koljena. Balans daska Spokey Trickboard sastoji se od valjka i daske za balansiranje koji će doprinijeti poboljšanju ravnoteže i okretnosti, te će doprinijeti razvoju boljeg osjećaja za skijanje, skateboard i snowboard. 





Svim ovim rekvizitima zajednička je jednostavnost upotrebe, visoka učinkovitost, relativno niska cijena, kao i prilagodljivost svim razinama iskustva u vježbanju, pa stoga nema razloga za daljnje odgađanje vježbanja kod kuće! Naravno, ovo je samo mali dio sportskih rekvizita koji će vam pomoći u održavanju dobre forme tijekom ove zime, a ostatak sportske ponude možete otkriti u Mikronis webshopu
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode