Sve što trebate znati o Iphone-u 14


Sve što trebate znati o Iphone-u 14

Iphone 14, Iphone 14 Plus, Iphone 14 Pro i 14 Pro Max su najnoviji modeli najpopularnijeg pametnog telefona na svijetu. S novim tehnologijama i unaprijeđenim specifikacijama, iPhone 14 u svim verzijama je  spreman zadovoljiti potrebe svakog korisnika, od onih koji traže fantastične specifikacije za niži cjenovni rang do modela koji imaju vrhunsku performansu, impresivne fotografije i videozapise. Novi iPhone 14 dizajniran je da pruža vrhunsko iskustvo korištenja, a mi ćemo vam pokazati sve što trebate znati o ovom novom modelu.
 

Izgled i dizajn


Tehničke specifikacije za sve modele iPhone-a 14 zaista su impresivne. Osnovni modeli Iphone 14 i Iphone 14 Plus dolaze u četiri boje: ponoćno crna, ljubičasta, zvjezdano bijela, Product crvena i plava. Imaju Ceramic Shield s prednje strane, aluminijsko kućište te staklenu stražnju stranu. 

Iphone 14 Pro i Iphone 14 Pro Max kao napredniji modeli, dijelom se razlikuju od osnovnih modela. Oba modela dolaze u četiri boje: svemirski crna, srebrna, zlatna i tamnoljubičasta, sa prednjom stranom od materijala Ceramic Shield i stražnjom stranom od teksturiranog mat stakla i nehrđajućeg čelika. 

Kapaciteti za sve modele su dostupni u 128 GB, 256 GB, 512 GB, te dodano 1 TB za modele Iphone-a 14 Pro i Pro Max. Težina za iPhone 14 Pro je 206 grama, dok su za iPhone 14 Pro Max 240 grama. Osnovni modeli Iphone 14 i 14 Plus nešto su lakši s težinom od 172 grama, odnosno 203 grama. Za sve navedene modele dizajn je elegantan i moderan, sa zaobljenim kutevima i lijepo zaobljenim kućištem koje se savršeno uklapa u ruku.


Zaslon


Sva četiri modela imaju Super Retina XDR zaslon, OLED zaslon od ruba do ruba s veličinama zaslona od 6,1 inča za modele Iphone 14 i Iphone 14 Pro, te 6,7 inča za modele Iphone 14 Plus i Iphone 14 Pro Max. Svi modeli dolaze sa True Tone, HDR zaslonom, širokim spektrom boja (P3), omjerom kontrasta 2.000.000:1, te su otporni na prskanje, vodu i prašinu. 

Dodatno, napredniji modeli Iphone 14 Pro i 14 Pro Max imaju dodane značajke zaslona kao što su Dynamic Island, Always-On zaslon, tehnologija ProMotion s prilagodljivim stopama osvježavanja do 120 Hz, te Haptic Touch.




Performanse


Modeli Iphone 14 i 14 Plus dolaze s Čip A15 Bionic procesorom koji je ugrađen u oba modela, dok modeli Iphone 14 Pro i Pro Max dolaze s naprednijim Čip A16 Bionic procesorom. 

U svim modelima nalazi se 6-jezgreni procesor sa 2 jezgre za performanse i 4 jezgre za učinkovitost sposoban za brzu i jednostavnu radnju. Novi čipovi omogućuju brže učitavanje aplikacija, bolji grafičku performansu i veću učinkovitost. Uz to, sva četiri modela dolaze s novom Neural Engine tehnologijom koja poboljšava performanse učenja strojeva i prepoznavanja lica.


Kamera


Kamera je jedan od najvažnijih dijelova bilo kojeg pametnog telefona, a svi modeli iPhone-a 14 ne razočaravaju u tom pogledu. Osnovni modeli Iphone 14 i 14 Plus koriste sustav s dvojnom kamerom. Glavna kamera ima 12 MP, optičku stabilizaciju slike s pomakom senzora te objektiv sa sedam elemenata. 

Oba naprednija modela Iphone 14 Pro i Pro Max dolaze s najnovijom tehnologijom kamere s tri leće, koja omogućuje snimanje sjajnih fotografija i videa. Glavna kamera ima rezoluciju od 12 MP i podržava snimanje 4K video zapisa. Tu je i ultra široka leća s rezolucijom od 12 MP koja omogućuje snimanje širih kadrova. Telefoto leća s rezolucijom od 12 MP omogućuje snimanje fotografija s većim zoomom. Kamera u svim modelima također podržava novi Night mode, koji omogućuje snimanje jasnih fotografija u slabijem svjetlu.




Trajanje baterije


Trajanje baterije je važna značajka svih pametnih telefona. Osnovni modeli Iphone 14 i 14 Plus dolaze s baterijom s trajanjem od 20 do 26 sati za reprodukciju video zapisa te 80 do 100 sati za reprodukciju audiozapisa. 

Napredniji modeli Iphone 14 Pro i 14 Pro Max dolaze s baterijom koja omogućuje od 23 do 29 sati reprodukcije videa ili od 75 do 95 sati reprodukcije glazbe. Uz to, svi modeli dolaze s novom tehnologijom punjenja baterije koja omogućuje brže punjenje baterije, odnosno punjenje u trajanju od 30 min za 50% baterije koristeći jači adapter od 20W.


Zaključak


S impresivnim tehničkim specifikacijama, elegantnim dizajnom, naprednim zaslonom, vrhunskom kamerom, novim IOS 16 operativnim sustavom, tehnologijom punjenja baterije i izvrsnom trajnošću baterije, svi modeli Iphone-a 14 su savršeni izbor za one koji traže vrhunski pametni telefon. 

Navedene modele sa različitim specifikacijama pronađite u Mikronis web shopu po pristupačnim cijenama!
 
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode