Sve-u-jednom za kućnu zabavu


Sve-u-jednom za kućnu zabavu
Više vremena kod kuće provodite uz PC nego uz TV? Bez brige, to vas ne čini čudakom: sve više nas je takvih, i ako već nismo postali većina – samo je pitanje vremena kada ćemo. Sada se to već zna, pa se pojavljuju i uređaji kao što je HP Pavilion 27-n100ny, koji se predstavljao kao idealno središte kućne zabave. Kako ćemo vidjeti u nastavku, HP teško da itko može optužiti za lažno predstavljanje…
Dizajn je jednostavan, ali upečatljiv i lako će se uklopiti u svaki moderno uređeni interijer. Kako možete vidjeti na donjim slikama, straga izgleda jednako privlačno kao i sprijeda. 27" monitora se lako može nagnuti kako vam paše, a sa stražnje strane na lako dostupnom mjestu nalazi se plejada priključaka: dva USB 3.0 priključka i četiri obična; audio izlaz (za spajanje s hi-fi linijom ili kućnim kinom), HDMI priključak (za AV uređaje, kamere, fotoaparate, mobitele…), mrežni priključak (Gigabit Ethernet)… Tu su još i čitač memorijskih kartica (na još dostupnijem mjestu), DVD snimač te Bluetooth i podrška za sve moguće bežične mreže (Wi-Fi ac/a/b/g/n). Kad smo već kod bežičnih stvari, kabla nemaju ni tipkovnica i miš.

Od računala koje je napravljeno za kućno zabavu, osim bogatog izbora priključaka, očekuju se i prilična snaga (da može pokrenuti i najzahtjevnije, najnovije igre), osobito na grafičkom planu. Stoga je tu snažan Core i5 procesor 4460T s 8 GB RAM-a (proširivih na 16) te AMD-ov grafički čip Radeon R7 A360 s vlastitih 4 GB. Ekran je, dakako, Full HD, tipa IPS (što omogućuje dobru vidljivost i iz oštrog kuta), a na ovaj Pavilion možete priključiti i dodatni monitor. Prostor na disku je također bitna stvar za ovako koncipiran uređaj (da možete nakrcati gomilu filmova, serija, fotografija, glazbe…) pa tvrdi disk nudi 2 TB, a tu je i besplatnih 25GB na Dropboxu.

Sve skupa pogoni 64-bitni Windows 10 Home, a da zaboravite na televizor tu su TV prijemnik (s podrškom za MPEG4) i daljinski upravljač. Ugrađena HD kamera s mikrofonom pojednostavljuje (video)razgovore a B&O Play tehnologija kultnog danskog proizvođača hi-fi-ja osigurava vrhunsku kvalitetu zvuka iz stereo zvučnika. Pssst, nećemo nikome reći, da vam ne pokvarimo image, ali ovakvo računalo lijepo može poslužiti i za posao i/ili učenje…
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode