Terabajta nikad previše


Terabajta nikad previše
Autor ovih redaka počeo je raditi s osobnim računalima u doba disketa na koje se nije moglo spremiti niti megabajt i pol. Danas bi na nju stalo dva-tri ovakva teksta sa slikama, ali jedno sam naučio: prostora na disku nikad ne može biti previše. Uvijek se popuni prije nego što bi se nadali.
To vrijedi i za Western Digital HDD koji je predmet ovog teksta, Red Pro HDD 8TB. Riječ je o na prvi pogled običnom uređaje te vrste, sa standardnim karakteristikama: SATA 3 sučelje, veličina 3,5"", brzina vrtnje od 7200 rpm… Ipak, iznutra ovaj tvrdi disk nikako nije standardan: cache mu je 128 MB. Dovoljno je primiti ga u ruku da osjetite kako taj PC HDD nije standardan: teži 700 grama.

Po specifikaciji, ovo je tvrdi disk za desktop računalo, ali prirodni dom mu je u NAS uređajima u kojima možete umetnuti više ovakvih grdosija. Podržava tehnologiju NASware 3.0 i može raditi u RAID konfiguraciji. Na taj način, ne samo da možete spremiti veliku količinu podataka, nego će ona uvijek biti na raspolaganju – vama i vašim klijentima, te za pohranu rezervne kopije vaših dragocjenih podataka.
{{item.Name}} Kol: {{item.Quantity}}
{{item.FinalPriceToPay_print}}
 
 
{{basket.responseMsg}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2) + ' kn'}} do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
  • Mastercard SecureCode